gegrilde rijst uitgelicht

Gegrilde Rijst

Rijst bij de BBQ? Daar zal je niet snel aan denken. Ik kwam het echter tegen in Yakitori & Korean BBQ en was wel benieuwd hoe het zou smaken! Gegrilde bolletjes rijst, ook wel Yaki Onigiri, zijn in Japan ongeveer overal te vinden en iedereen eet ze. Het is ook een klassiek Yakitori gerecht. De bolletjes rijst hebben een krokante, beetje zoute buitenkant en zijn lekker zacht van binnen. Heerlijk om te serveren bij de Yakitori en geroosterde Chinese kool die ik eerder deelde!

kip grillworst kaas uitgelicht

Kip Grillworst met Kaas

Vandaag een recept dat al heel lang op mijn lijstje stond, maar waar ik steeds maar niet aan toe kwam: Kip grillworst met kaas! Ik vind het zó lekker om een stukje bij de slager te halen. En dan op een wit bolletje of gewoon een plakje om even te snacken. Heerlijk! Dat wilde ik dus zelf ook wel eens proberen te maken. Want dat kan toch niet zo moeilijk zijn? Is het dus ook niet! Al is het wel belangrijk er even goed de tijd voor te nemen. Maar […]

mexicaanse mais salade uitgelicht

Mexicaanse Maïs Salade

Als in Nederland de BBQ aan gaat en er buiten gegeten wordt, wil men ook altijd een salade om al het vlees dat van de BBQ komt een beetje te compenseren. Op zich een goed idee, want ik ben er een voorstander van om van een avondje BBQ een volledige maaltijd te maken. Helaas vervalt half Nederland vervolgens in het ritueel waarbij er een bak aardappelsalade op tafel wordt gezet. Dat is dan weer niet mijn idee van een volledige maaltijd. Alsof al dat eten nog niet genoeg vult. Een […]

italiaanse varkenshaas spiesjes uitgelicht

Italiaanse Varkenshaas Spiesjes

Soms wil je de BBQ aansteken en gewoon snel kunnen eten. Doordeweeks bijvoorbeeld, als je uit je werk komt. Ik heb dan geen tijd om nog uren in de buitenkeuken te staan om van alles te bereiden. Dan wil ik iets dat ik makkelijk kan voorbereiden en dat snel gaar is. Maar wel vers. Dit gerecht voor Italiaanse varkenshaas spiesjes is zo’n makkelijk en snel gerecht, vol heerlijke smaken, dat ideaal is als je weinig tijd hebt. Echt een aanrader voor de doordeweekse BBQ avonden!

kip suvlaki uitgelicht

Kip Souvlaki

Een heerlijk gerecht van de BBQ hoeft niet moeilijk te zijn! Soms doet juist de eenvoud het hem. Zeker als het doordeweeks lekker weer is, je uit je werk komt en toch nog even wat lekkers van de BBQ wilt toveren. Voor die dagen (en trouwens ook gewoon voor de weekend- en vakantiedagen) zijn deze kip souvlaki’s! Heerlijke Griekse kipspiesjes van de BBQ. Die moet je proberen!

gegrilde polenta friet uitgelicht

Gegrilde Polenta Friet

Ik ben altijd op zoek naar leuke bijgerechten die ik op de BBQ kan bereiden en zo kwam ik een tijdje terug polenta tegen. Polenta is een Italiaans ingrediënt op basis van maïsgriesmeel en kan op vele manieren gegeten worden. Je kunt er bijvoorbeeld pap van maken. Ik zag echter dat je polenta ook op kunt laten stijven en kunt grillen. En zo ontstonden de gegrilde polenta frietjes van de BBQ. Heerlijk met een beetje mayo!

Barbecue Recept: Chorizo Haloumi Spiesjes

Chorizo Haloumi Spiesen

Soms ben je op zoek naar een eenvoudig maar smaakvol bijgerecht voor de BBQ, dat niet veel voorbereidingstijd kost en ook nog eens snel klaar is. Bijvoorbeeld omdat je ook al een low & slow hoofdgerecht aan het bereiden bent. In dat geval zijn deze spiesjes, met chorizo, haloumi en tomaatjes precies wat je zoekt. Een combinatie van 3 op zichzelf al heerlijke ingrediënten, maar dan simpel omgetoverd tot een spiesje.

ultimate bbq burger uitgelicht

The Ultimate BBQ Burger

Een burger van de BBQ. Het blijft toch één van mijn favorieten. Het is het ultieme weekend eten, over het algemeen zijn burgers snel klaar en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik heb inmiddels een flinke collectie hamburgerrecepten, maar mensen willen altijd weten wat nou eigenlijk mijn favoriete burger is. Daarom dit recept voor ‘The Ultimate BBQ Burger’. Dit is een burger die je mij altijd kunt voorschotelen. Voor de burger salsa ben ik nog bezig met een eigen recept, maar voor de rest is dit hem. Laat je […]

hertenbiefstuk rode uien marmelade uitgelicht

Hertenbiefstuk met Rode Uien Marmelade

Nu het najaar op volle gang is, is er ook weer volop wild te verkrijgen. Tijd dus om iets moois te doen met hert. Ik ging deze keer voor een heerlijke hertenbiefstuk en serveerde hem met een rode uien marmelade. Echt een aanrader voor dit najaar! Kan prima tijdens een winter barbecue of met Kerst. Klinkt dat niet als muziek in de oren? BBQ’en met Kerst?

drunken onion burger uitgelicht

Drunken Onion Burgers

Ook vandaag starten we het weekend weer met een heerlijk hamburger recept! Deze Burger Friday een mooi recept voor een ietwat over-the-top burger. De naam en de foto zeggen eigenlijk al genoeg: Deze wil je proberen. Maar pas op, want zelfs ik als ervaren burger eter kreeg deze niet weg zonder te knoeien. Zeker niet als je zorgt dat je eigeel niet stolt. Heerlijk!

fajitas uitgelicht

Kip Fajitas

Een tijdje geleden ontving ik een mooie Petromax Dutch Oven. De deksel van deze pan kun je ook gebruiken als koekenpan en dat bracht me op het idee om fajitas te gaan maken! Ik ging voor een variant met kip. Dit recept is een eenvoudige manier om een volledige maaltijd op de BBQ te bereiden. Het is daarnaast een snel recep, maar vol met smaak. Zeker een aanrader om eens te proberen dus!

mexicaanse bonenburgers uitgelicht

Mexicaanse Bonen Burgers

Een speciale editie van de Burger Friday vandaag, want deze keer maak het recept voor de vegetarische BBQ’er onder ons. Ik maakte deze Mexicaanse bonen burgers, waarbij de hamburgers zijn gemaakt van zwarte bonen en maïs. Maak dit af met guacamole en een tomatensalsa en je hebt een heerlijke Mexicaanse burger, die zelfs de liefhebbers van vlees zullen waarderen!