The Ultimate BBQ Burger

Een burger van de BBQ. Het blijft toch één van mijn favorieten. Het is het ultieme weekend eten, over het algemeen zijn burgers snel klaar en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik heb inmiddels een flinke collectie hamburgerrecepten, maar mensen willen altijd weten wat nou eigenlijk mijn favoriete burger is. Daarom dit recept voor ‘The Ultimate BBQ Burger’. Dit is een burger die je mij altijd kunt voorschotelen. Voor de burger salsa ben ik nog bezig met een eigen recept, maar voor de rest is dit hem. Laat je weten wat je er van vond?

Dit is mijn recept voor de ultieme hamburger van de BBQ!

Hoofdgerecht

2 personen

40 minuten

Ingrediënten

- 2 Hamburger Broodjes
- 2 Hamburgers
- 6 plakken Gerookt Ontbijtspek
- 60 gram Geraspte Cheddar
- 3 eetlepels Burger Salsa
- 3 eetlepels Rode Uien Marmelade
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Ketchup

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Skillet of BBQ Bestendige Koekenpan

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitten en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Haal je burgers uit de koeling en laat ze op kamertemperatuur komen.

Neem een kommetje en meng hierin de ijsbergsla met de mayonaise en de ketchup.

Zet de overige ingrediënten vast klaar. Heb je de rode uien marmelade nog niet gemaakt? Begin hier dan mee.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het rooster en laat deze even opwarmen. Bak vervolgens de plakken ontbijtspek een minuut of 6, waarbij je de plakken halverwege keert. Ik doe dit altijd in een pan, zodat er geen vet van de spek op de brandende kolen druipt. Je krijgt zo geen steekvlammen en je bacon verbrandt niet.

Zijn de plakjes spek gebakken? Leg ze dan op een bordje en haal de skillet van de BBQ. Let op, deze is heet geworden. Gebruik dus een handschoen om hem van de BBQ te halen.

Breng nu de burgers op smaak met peper en zout en leg ze op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de burgers ongeveer 3 minuutjes. Keer ze vervolgens om en beleg ze met de geraspte cheddar. Leg nu ook de plakken spek op de burgers. Zo smelt de kaas sneller en blijft de bacon warm. Gril de burgers, met de deksel van de BBQ gesloten, nogmaals 3 minuten.

Snijd ondertussen de hamburger broodjes open. Zijn de burgers klaar? Haal ze dan van de BBQ en rooster de broodjes een minuutje, met de gesneden kant naar beneden.

Haal nu ook de broodjes van de BBQ. Besmeer de onderste helften met de rode uien marmelade en schep er vervolgens een flinke lepel van het ijsbergsla mengsel op. Hier gaat vervolgens de burger met de cheddar en de spek op. Bestrijk de gesneden kant van de bovenste helft van de broodjes vervolgens met de burger salsa en maak je burgers er mee af. Prik eventueel een satéprikker of steakmes door de burger en je bent klaar om te serveren. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

7 reacties

  1. Ziet er weer top uit zeg, ik ga deze eens maken! Één vraagje, de burger salsa link loopt uit op een niet bestaande pagina. Is daar een recept van? Of enig idee waar ik de salsa kan kopen?

  2. Best veel werk voor een paar “hamburgers, maar dit zijn niet zomaar hamburgers. We vonden ze heerlijk!! Ik had de burger Salsa en de Marmalade bewaard en en we hebben de week erop ze weer gegeten.. Dan is het een stuk minder werk:)).

    Bedankt!

    Gr, Frans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *