Kip Grillworst met Kaas

Vandaag een recept dat al heel lang op mijn lijstje stond, maar waar ik steeds maar niet aan toe kwam: Kip grillworst met kaas! Ik vind het zó lekker om een stukje bij de slager te halen. En dan op een wit bolletje of gewoon een plakje om even te snacken. Heerlijk! Dat wilde ik dus zelf ook wel eens proberen te maken. Want dat kan toch niet zo moeilijk zijn? Is het dus ook niet! Al is het wel belangrijk er even goed de tijd voor te nemen. Maar dan heb je wel iets enorm lekkers!

Kip Grillwors met Kaas? Die maak je gewoon zelf!
Kip Grillwors met Kaas? Die maak je gewoon zelf!

Soort gerecht: Snack; Aantal personen: 2; Tijd: 2 uur en 30 minuten

Ingrediënten

– 300 gram Kipgehakt
– 100 gram Kaas (aan 1 stuk)
– 5 eetlepels BBQ Rub

Overige Benodigdheden

– Grote Soeppan
Kernthermometer (met probe aan draad)
– Vershoudfolie

Bereiding

Neem een mengkom en doe hier het kipgehakt in. Snijd de kaas in blokjes van 1 cm en voeg ze toe aan het kipgehakt. Meng alles goed door elkaar.

Leg op je aanrechtblad twee stukken vershoudfolie van ongeveer 50 cm, deels overlappend met elkaar. Neem nu je mengsel van kipgehakt en kaas en vorm een worst van ongeveer 5 cm dik op het folie. Rol de worst in vershoudfolie tot deze stevig is ingepakt. Neem nu nogmaals de vershoudfolie en rol de ingepakte worst stevig in nog een aantal lagen folie. Leg de worst een uurtje in de koeling om op te stijven.

Vul ondertussen de soeppan nu voor de helft met water en zet dit op het vuur tot het kookt. Draai dan het vuur laag.

Haal de worst weer uit de koeling en steek de probe van je kernthermometer er in. Leg de worst nu voorzichtig in de pan met water en blancheer de worst tot deze een kerntemperatuur van 70 graden heeft bereikt. Zorg dat het water net niet kookt, door het vuur af en toe uit te zetten.

Heeft de worst de kerntemperatuur van 70 graden bereikt? Schep de worst dan uit de pan en leg hem op een bord. Laat de worst een beetje afkoelen, terwijl je de BBQ aansteekt.

Ga met de BBQ voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden. Strooi de BBQ rub op een bord. Haal vervolgens de worst uit de folie en dep hem rondom droog met keukenpapier. Rol de worst daarna door de rub, tot de worst rondom bedekt is met kruiden.

Is de BBQ op temperatuur? Grill de worst dan in 10 minuten rondom lekker krokant. Haal de worst daarna van de BBQ en laat hem volledig afkoelen. Of proef stiekem alvast een stukje en laat hem daarna afkoelen. Eet smakelijk!

Kip Grillwors met Kaas? Die maak je gewoon zelf!
Kip Grillwors met Kaas? Die maak je gewoon zelf!

6 reacties

 1. Hallo bbq junkie , ik wil ook een grillworst gaan maken en mijn vraag is of je het gehakt niet gaat kruiden ? Of is alleen de rub genoeg voor de smaak ?

  • Hi Gert,

   Omdat je de worsten door de kruiden rolt voor het af grillen vind ik het niet nodig om het gehakt ook al op smaak te brengen. Ik denk dat het dan snel te veel wordt. Wil je toch het gehakt kruiden, wees dan zuinig met zout 🙂

 2. Beste bbq junkie, wanneer je de worst in folie in de pan legt heb je dan een kern thermometer door de folie gestoken of kook je hem enige tijd en dan temp meten? Groet mathie

  • Hi Bas,

   Ik heb zelf jong belegen kaas gebruikt, maar ook oude kaas of cheddar (niet die plastic plakjes uit de supermarkt) zal werken. Ik zou alleen niet richting de brie-achtige kazen of hele sterke kazen gaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *