Italiaanse Varkenshaas Spiesjes

Soms wil je de BBQ aansteken en gewoon snel kunnen eten. Doordeweeks bijvoorbeeld, als je uit je werk komt. Ik heb dan geen tijd om nog uren in de buitenkeuken te staan om van alles te bereiden. Dan wil ik iets dat ik makkelijk kan voorbereiden en dat snel gaar is. Maar wel vers. Dit gerecht voor Italiaanse varkenshaas spiesjes is zo’n makkelijk en snel gerecht, vol heerlijke smaken, dat ideaal is als je weinig tijd hebt. Echt een aanrader voor de doordeweekse BBQ avonden!

Doordeweeks BBQ'en met snelle, maar verse gerechten? Ga voor deze Italiaanse varkenshaas spiesjes!

Hoofdgerecht

4 personen

25 minuten

Ingrediënten

– 500 gram Varkenshaas
– 5 plakken Prosciutto
– 5 Zongedroogd Tomaatjes
– 2 eetlepels Groene Pesto
– Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– 4 (Houten) Spiesjes
– Vershoudfolie

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 180 graden. Leg nu gelijk de houten spiesjes in water, zodat ze wat vocht op kunnen nemen en minder snel verbranden.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in vieren en zet ze even aan de kant.

Neem nu de varkenshaas en snijd deze over de lengte in, maar niet helemaal door. Zodat je de varkenshaas open kunt vouwen en je een groter oppervalk hebt.

Leg je opengevouwen varkenshaas op een stuk vershoudfolie en bedek het met nog een stuk vershoudfolie. Pak nu een stevige koeken pan en sla de varkenshaas hiermee in een aantal keren een stuk platter.

Haal de vershoudfolie van de varkenshaas en bestrijk één zijde van de varkenshaas met pesto. Leg hier vervolgens de plakken prosciutto op en verdeel de stukjes zongedroogde tomaat over het geheel.

Rol de varkenshaas nu strak op, met behulp van de vershoudfolie. Snijd de opgerolde varkenshaas in 2 gelijke delen. Neem nu ook de houten spiesjes uit het water en prik deze alle vier door één van de twee varkenshaasrolletjes. Prik de vervolgens ook door het tweede varkenshaas rolletje, zodat iedere spies door beide rolletjes heen gaat.

Snijd vervolgend de varkenshaasrolletjes tussen de spiesjes door. Dit resulteert in 4 losse spiesjes, met elk 2 rolletjes varkenshaas.

Ondertussen zal de BBQ heet zijn en is het tijd om de spiesjes te grillen. Bestrooi ze eerst nog met een beetje zwarte peper en leg ze daarna op het grillrooster. Sluit de BBQ met de deksel en grill de spiesjes 5 minuten. Keer ze dan om en grill ze, met de deksel op de BBQ, nog 5 minuten.

Haal de spiesjes nu van de BBQ en roep je eters aan tafel. Eet smakelijk!

2 reacties

    • Je zou een lekkere pasta kunnen bereiden de varkenshaas er bovenop serveren. En dan lekker tomaatjes erbij poffen. Of je maakt lekkere roseval aardappeltjes die je kruid met knoflook, peper en zout en rozemarijn en dan wat lekkere gegrilde groenten (puntpaprika, courgette, uien).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *