drunken onion burger uitgelicht

Drunken Onion Burgers

Ook vandaag starten we het weekend weer met een heerlijk hamburger recept! Deze Burger Friday een mooi recept voor een ietwat over-the-top burger. De naam en de foto zeggen eigenlijk al genoeg: Deze wil je proberen. Maar pas op, want zelfs ik als ervaren burger eter kreeg deze niet weg zonder te knoeien. Zeker niet als je zorgt dat je eigeel niet stolt. Heerlijk!

Een heerlijk hamburger recept voor Drunken Onion Burgers!

Hoofdgerecht

2 personen

45 minuten

Ingrediënten

- 2 Italiaanse Bollen
- 300 gram Rundergehakt
- 4 plakken Bacon
- 60 gram Geraspte Cheddar
- 100 milliliter Bokbier
- 1 Grote Ui
- 1 Tomaat
- 1 handje Veldsla
- 2 Eieren
- 2 eetlepels Mayonaise
- 2 eetlepels Ketchup
- 3 eetlepel Olijfolie
- Peper & Zout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Skillet of Kleine Koekenpan

Bereiding

Verdeel het gehakt in 2 gelijke delen en vorm er burgers van die net iets groter zijn dan de doorsnee van de Italiaanse bollen. Leg deze op een bord, dek ze af en zet ze in de koeling.

Snijd vervolgens de ui in ringen van ongeveer 0,5 cm dik en druk de verschillende lagen uit elkaar.

Zet een koekenpannetje op laag vuur en doe hier een eetlepel olijfolie in. Laat de olie even warm worden en voeg vervolgens de uienringen toe. Voeg ook wat zout en peper toe en bak de uien gedurende 10 minuutjes op laag vuur, terwijl je ze af en toe omschept. Voeg hierna het bokbier toe en laat de uien zachtjes pruttelen.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Als de uien ondertussen een minuut of 10 hebben staan pruttelen zal het bier aardig verdampt zijn. Zo niet, nog even laten staan. Haal de uien daarna uit de pan en leg ze op een bord.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan het koekenpannetje op de BBQ en voeg nogmaals een eetlepel olijfolie toe. Laat even warm worden en bak hierna 1 voor 1 de eieren in het pannetje. Kies zelf of je voor een zachte of harde dooier gaat! Zijn de eieren klaar? Bak dan ook de plakken bacon in de pan, tot ze mooi krokant zijn.

Leg ondertussen de burgers op het rooster en gril ze 3 minuutjes. Keer ze vervolgens om en verdeel de geraspte cheddar er over. Gril de burgers nog 4 minuutjes met de BBQ gesloten.

Snijd nu ook de broodjes open. Zijn de burgers klaar? Haal ze dan van de BBQ en leg de broodjes met de gesneden kant naar beneden op het rooster. Rooster de broodjes 2 minuutjes en haal ze er daarna van af.

Nu is het tijd om de burgers te gaan bouwen. Neem hiervoor de onderkanten van de broodjes en bestrijk ze met mayonaise. Verdeel er wat veldsla overheen en snijd daarna de tomaat in plakken. Beleg ieder broodje met een paar plakken tomaat, gevolgd door de hamburgers met cheddar. Hierop gaan vervolgens de plakken bacon en daarna een goede schep van de uien. Maak je burgers af met de gebakken eieren, een flinke klodder ketchup en de bovenkanten van de broodjes.

Serveer de hamburgers direct en vergeet er niet een bokbiertje bij te serveren. Oh, en servetjes, want bij deze is knoeien gegarandeerd! Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *