spruiten spiesjes met bacon uitgelicht

Spruiten Spiesjes met Bacon

Vandaag een bijgerecht met spruitjes. Je weet wel, die groene dingen die iedereen als kind vies vond. Ik dus niet. Sterker nog, het was misschien wel mijn lievelingseten. Die moesten dus ook een keer de BBQ op. Spruitjes combineren goed met spek, dus werden het deze spiesjes met spruiten en bacon. Makkelijk, voedzaam en lekker. Zeker eens proberen dus!
Op zoek naar passende bijgerechten bij een mooi stuk vlees? Deze spiesjes met spruitjes en bacon kunnen altijd!

Bijgerecht

4 personen

20 minuten

Ingrediënten

- 12 plakken Gerookt Ontbijtspek
- 500 gram Spruitjes

Overige benoigdheden

- 12 Houten Spiesjes

Bereiding

Leg de houten spiesjes in water, zodat ze wat vocht opnemen en niet verbranden op de BBQ.

Breng een pan water aan de kook en maak ondertussen de spruitjes schoon. Voeg de spruitjes aan de pan water toe wanneer het water kookt en kook de spruitjes 5 minuutjes.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte, om de spiesjes boven te grillen, maar houd ook een deel van het rooster over voor indirect BBQ’en, zodat je de spiesjes even van de hete kolen af kunt halen als ze te hard gaan.

Giet na 5 minuten de spruitjes af en vul de pan gelijk met koud water, zodat de spruitjes al wat afkoelen. Giet ook dit water weer af en laat de spruitjes verder afkoelen.

Neem nu de spiesjes, het ontbijtspek en de spruitjes en maak spiesjes, waarbij je de spek tussen de spruitjes door zigzagt. Zie hiervoor ook de foto bovenaan dit recept.

Gril nu de spiesjes ongeveer 5 minuten op de BBQ, of tot dat de spek een beetje knapperig is en de spruiten warm. Draai de spiesjes regelmatig en als het er op lijkt dat de spek gaat verbranden verplaats de spiesjes dan naar het indirecte deel van het rooster. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *