asian pork burgers uitgelicht

Asian Pork Burgers

Ook deze Burger Friday natuurlijk weer een heerlijke burger! Waar we met hamburgers vaak aan rundergehakt denken en soms aan kipgehakt, denken we eigenlijk te weinig aan het varken. En dat terwijl je er heerlijke hamburgers mee kunt maken. Ik maakte varkensburgers van het Livar Kloostervarken en gaf ze een Aziatisch tintje. Het resultaat? Een heerlijke burger, met zowel pit als een frisse smaak. En door de glaze die de burger krijgt, sowieso een plaatje. Dit wil je toch proberen?

Wel eens een hamburger van varkensgehakt geprobeerd?

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 2 Hamburger Broodjes
- 2 Livar Burgers van 150 gram per stuk
- 2 eetlepels Ketjap Manis
- 2 eetlepels Chilisaus
- 2 eetlepels Honing
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Sriracha
- 1 Wortel
- 1 Rode Peper
- 1 eetlepel Fijngehakte Verse Koriander
- 2 eetlepels Geraspte Verse Rode Kool
- 2 eetlepels Azijn

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Bastingkwast

Bereiding

Neem een kommetje en doe hier de geraspte rode kool in. Maak de wortel schoon en rasp of snijd deze in dunne reepjes van ongeveer 2 cm lang. Doe deze samen met de fijngehakte koriander bij de rode kool. Snijd de rode peper in ringetjes en voeg ook toe. Voeg de azijn toe en schep door elkaar.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Meng in een ander kommetje de ketjap, chilisaus en honing en in nog een ander kommetje de mayonaise met de sriracha.

Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de burgers te gaan grillen. Leg ze op het rooster en gril ze 2 minuten, keer ze vervolgens om en bestrijk ze met het mengsel van ketjap, chilisaus en honing. Keer de burgers na 2 minuten weer en bestrijk de burgers wederom met dit mengsel. Ga zo door tot je de burgers 10 minuutjes gegrild hebt. Ze zijn nu gaar en glimmen mooi door de aangebrachte glaze. Haal de burgers van de BBQ en rooster de opengesneden broodjes, met de gesneden kant naar beneden, 1 minuut op de BBQ en haal ze er vervolgens weer vanaf.

Neem nu de onderste helften van de broodjes en besmeer deze rijkelijk met de sriracha mayonaise. Leg er vervolgens een burger op, gevolgd door een mooie laag van het mengsel van rode kool, wortel en rode peper. Maak je burgers af met de bovenkanten van de broodjes en serveer je burgers direct. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *