oriental burgers uitgelicht

Oriental Burgers

Je hebt het wellicht al gezien, maar ik ben dus dol op hamburgers met niet alledaagse ingrediënten. Niet dat ik de ‘standaard’ hamburgers niet lekker vind. In tegendeel. Maar ik vind het wel heel leuk om te experimenteren. Deze Burger Friday zijn het daarom Oriental Burgers geworden! Met zelfgemaakte satésaus, gebakken uitjes en pinda’s. En natuurlijk een rood pepertje, want een beetje pit mag niet ontbreken.

Op zoek naar een lekker hamburger recept? Ga voor deze Oriental Burgers van de BBQ!

Hoofdgerecht

2 personen

40 minuten

Ingrediënten

– 2 Hamburger Broodjes
– 300 gram Rundergehakt
– 2 eetlepels Pindakaas
– 1 eetlepel Chilisaus
– 1 eetlepel Ketjap Manis
– 6 eetlepels Kokosmelk
– 2 eetlepels Ongezouten Pinda’s
– 2 eetlepels Gebakken Uitjes
– 0,5 Komkommer
– 1 Rode Peper
– 4 eetlepels Azijn
– 1 eetlepels Suiker
– 2 eetlepels Vissaus
– 4 blaadjes Baby Romaine
– 2 eetlepels Mayonaise
– Peper & Zout

Bereiding

Schil de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Doe de plakjes in een ruime kom. Ontdoe hierna de rode peper van de zaadjes en snijd deze in dunne ringetjes. Doe de ringetjes bij de komkommer in de kom. Schep er vervolgens de azijn, vissaus en suiker bij en roer even goed door elkaar.

Pak het gehakt er bij, breng dit op smaak met wat peper en zout en vorm er 2 gelijke burgers van. Leg ze op een bord, dek ze af en zet ze in de koelkast om op te stijven.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Zet nu een pannetje op laag vuur en doe hier de pindakaas, chilisaus, ketjap manis en de kokosmelk in. Verwarm rustig door en roer tot een satésaus.

Is de BBQ warm? Gril de burgers dan ongeveer 4 minuutjes per kant. Snijd ook alvast de broodjes open en rooster deze de laatste 2 minuten mee op de BBQ.

Zijn de hamburgers en broodjes klaar? Beleg de broodjes dan eerst met de mayonaise en de blaadjes sla. Schep er vervolgens wat schijfjes komkommer en rode peper op. Hierna gaat de hamburger op het broodje, gevolgd door een goede lepel satésaus.

Hak tot slot de pinda’s grof en meng ze met de gebakken uitjes. Strooi wat van het mengsel over de burgers en maak je Oriental Burgers af met de bovenkanten van de broodjes. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *