sate lilit ayam uitgelicht

Saté Lilit Ayam

Bij saté van de BBQ denken we al snel aan stukje gemarineerde kip of varkenshaas op een stokje, geserveerd met satésaus. Maar saté betekent ‘op een stokje’ en kan dus met allerlei ingrediënten worden gemaakt. Deze saté lilit ayam is gemaakt met kigehakt, dat op smaak is gebracht en vervolgens om stengels sereh wordt gekneed. De saté wordt vervolgens op de BBQ gegrild en op de stengels sereh geserveerd. De saté lilit ayam heeft al genoeg smaak van zichzelf en heeft geen satésaus nodig. Ga jij hem proberen?

Deze saté van kipgehakt is zó lekker, daar heb je geen satésaus bij nodig!
Deze saté van kipgehakt is zó lekker, daar heb je geen satésaus bij nodig!

Hoofdgerecht

8 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 600 gram Kipgehakt
– 2 Rode Pepers
– 2 Sjalotten
– 100 gram Geraspte Kokos
– 1 theelepel Kurkuma
– 8 stengels Sereh

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Neem een grote mengkom en doe hier het kipgehakt in, samen met de geraspte kokos en de kurkuma. Snipper de rode pepers en de sjalotten goed fijn en voeg deze ook toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Neem nu de stengels sereh en verdeel het kipgehakt in 8 gelijk delen. Vorm om iedere stengel sereh nu een deel gehakt tot een staaf die oer de hele lengte even dik is. Doe dit met al het gehakt en leg de saté op een bord en even in de koeling om op te stijven.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Haal de saté dan uit de koeling en leg de spiesen op het grilrooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de saté 3 minuten, draai de saté vervolgens een kwartslag en gril nogmaals 3 minuten. Herhaal dit tot de saté ongeveer 12 minuten op de BBQ heeft gelegen en alle zijden zijn gegrild.

Haal de saté lilit ayam nu van de BBQ en serveer direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *