gegrilde okra uitgelicht

Gegrilde Okra

Okra ken je misschien wel uit de Indiase keuken of als groente die je bij de toko ziet liggen, maar die je nog nooit gebruikt hebt. Daar mag dan verandering in komen, want okra’s grillen op de BBQ is makkelijk en lekker! Ik leerde trouwens dat okra’s eigenlijk helemaal geen groente zijn, maar een onrijpe vrucht. Maakt ook niet uit, ze zijn heerlijk als je ze grilt en zijn ook nog gezond!

Wel eens okra's gegeten? Ze zijn heerlijk van de BBQ!
Wel eens okra's gegeten? Ze zijn heerlijk van de BBQ!

Bijgerecht

2 personen

20 minuten

Ingrediënten

– 150 gram Okra
– 2 eetlepels Olijfolie
– 1 teentje Knoflook
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– Houten Spiesjes

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Was de okra’s en dep ze droog met keukenpapier. Neem vervolgens een mengkom. Doe hier de olijfolie in en knijp met een knoflookpers de teen knoflook er in uit. Meng dit door elkaar. Doe vervolgens de okra’s in de mengkom en meng deze door de knoflook olie.

Neem nu de houten spiesen en rijg een okra aan 2 houten spiesen. Doe dit met de rest van okra’s ook, zodat je een hele rij okra hebt die aan 2 spiesen zitten. Zie de foto voor meer duidelijkheid. Door de okra op 2 spiesen te rijgen kun je ze makkelijker draaien op de BBQ.

Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi de okra da met grof zeezout en leg de spiesen daarna op het BBQ rooster. Gril ze 2 minuutjes en draai de spiesen vervolgens om. Gril de okra nogmaals 2 minuten en haal de spiesen daarna van de BBQ. Nu kun je de okra’s van de spiesen afhalen en op een plankje serveren. Eet smakelijk!

Wel eens okra's gegeten? Ze zijn heerlijk van de BBQ!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *