gegrilde mexicaanse groenten uitgelicht

Gegrilde Mexicaanse Groenten

Als ik de BBQ aansteek en een mooi stukje vlees bereid wil ik ook altijd groenten van de BBQ. Alleen heb ik niet altijd zin om het mezelf moeilijk te maken. Wat je dan doet? Een groentenpan voor op de BBQ er bij pakken en Mexicaanse groenten maken! Een groentenpan is supermakkelijk om op de BBQ klein gesneden groenten snel te bakken. Zo hoef je niet de halve BBQ vol te leggen om wat plakken courgette, paprika en maïs te grillen, maar doe je het gewoon in de pan. Heb je toch je dagelijkse portie groenten weer binnen en het is nog lekker ook! Wat wil je nog meer?

Op zoek naar lekkere groenten van de BBQ? Ga voor deze Gegrilde Mexicaanse Groenten!
Op zoek naar lekkere groenten van de BBQ? Ga voor deze Gegrilde Mexicaanse Groenten!

Bijgerecht

3-4 personen

25 minuten

Ingrediënten

– 2 Voorgekookte Maïskolven
– 1 Courgette
– 1 Rode Puntpaprika
– 2 eetlepels Euroma Guacamole Kruiden
– 2 eetlepels Olijfolie

Overige Benodigdheden

Groentenpan voor de BBQ
– Spatel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Snijd de paprika en de courgette in blokjes en doe ze in een mengkom.

Is de BBQ op temperatuur? Gril dan de maïskolven tot ze rondom een beetje een grilstreepje hebben. Zet de kolven daarna rechtop op je snijplank en snijd de maïs er af. Doe de maïs bij de paprika en courgette in de mengkom.

Voeg nu ook de olijfolie en de guacamole kruiden toe aan de mengkom en meng alles ingrediënten goed door elkaar. Zet nu de groentenpan op de BBQ en laat deze even warm worden. Voeg vervolgens de groenten toe aan de pan en bak ze 8 minuutjes, terwijl je de groenten af en toe omschept.

Haal de pan vervolgens van de BBQ en serveer hem op een plank op tafel. Zo kan iedereen zelf zijn groenten opscheppen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *