pizza boten gegrilde groenten uitgelicht

Pizza Boten met Gegrilde Groenten

Onlangs maakte ik al pizza boten met BBQ pulled chicken. Die bevielen erg goed, dus gingen we voor een andere, vegetarische variant. Pizzaboten met gegrilde groenten en geitenkaas. Zelfde soort pizzaboten, maar toch totaal anders dan degene die ik eerder maakte met kip. Maar ook deze variant is erg lekker en zeker een aanrader om eens te proberen! Of je maakt er 1 met BBQ Pulled Chicken en 1 met gegrilde groenten. Kan ook nog!

pizza boten gegrilde groenten recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 stuks

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij eerst voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Snijd vervolgens de courgette en rode ui in plakken en de paprika’s in kwarten. Bestrooi alles met een beetje peper en zout.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de groenten te grillen. Leg alle groenten op het rooster en gril ze tot ze een mooie grilstreep hebben en mooi zacht gegaard zijn. Haal de groenten vervolgens weer van de BBQ en laat ze op een bord een beetje afkoelen.
  • Maak nu de BBQ gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van 250 graden. Leg ook de pizzasteen alvast op de BBQ.
  • Hak ondertussen de gegrilde groenten nog even grof door en doe ze in een mengkom. Voeg daar de pizzasaus aan toe en brokkel de geitenkaas er bij. Meng even door elkaar en zet klaar.
  • Is de BBQ op temperatuur en de pizzasteen heet? Rol dan het pizzadeeg uit en snijd het doormidden. Verdeel het mengsel van groenten, saus en geitenkaas vervolgens over het midden van de 2 stukken deeg, waarbij je een flinke strook deeg vrij laat van vulling.
  • De vrijgelaten stroken vouw je nu over de vulling heen en rol beide uiteinden van het deeg op. Let er hierbij op dat je wel een deel van de vulling blijft zien. Snijd een eventueel te veel aan deeg weg.
  • Schuif de 2 pizzaboten nu op de pizzaschep en vervolgens op de pizzasteen, waar je ze 10 minuten bakt. Het deeg moet mooi gaar en krokant zijn en de kaas in de vulling moet gesmolten zijn.
  • Is dat het geval? Dan mogen de pizza boten weer van de BBQ. Snijd ze vervolgens in repen en serveer direct. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *