gyros van spit uitgelicht

Gyros van het Spit

De Griekse keuken is er een die zich uitstekend leent voor de BBQ en gyros van het spit is mijn favoriet. Eerder deelde ik al eens een recept voor kipgyros van de BBQ, die je zonder rotisserie bereidt, maar deze gyros van procureur die je op het spit bereidt is wel het echte werk wat mij betreft. Heerlijk in een flinke pita, met zelfgemaakte tzatziki en wat rode ui. Nu ik dit schrijf zet ik het gerecht zelf ook weer op de to-do lijst om binnenkort weer te bereiden!

chimichurri chicken uitgelicht

Chimichurri Chicken van het Spit

Er gaat hier met grote regelmaat een kip op het spit. Het is een lekkere én eenvoudige manier om een perfect kippetje te grillen en ik vind het leuk om met de smaken van de kip te variëren. Dit keer combineerde ik een mooie Label Rouge Zwartpoot Kip van The Butchery met de chimichurri boter en chimichurri die je al op mijn blog terug kunt vinden. Het resultaat? Een heerlijk mals kippetje van de BBQ met de mooie smaken van chimichurri. Aanrader dus!

taco style braaibroodjies uitgelicht

Taco Style Braaibroodjies

Dat de BBQ niet altijd alleen maar hoeft te worden gebruikt is je ongetwijfeld bekend. Een mooie burger bijvoorbeeld kan ook prima als lunch tenslotte. Braaibroodjies zijn daarnaast voor mij de ultieme BBQ lunch. Het zijn eigenlijk een soort tosti’s van de BBQ en daar kun je alle kanten mee op. Ik schreef al braaibroodjies recepten voor diverse varianten en daar is nu deze taco variant bijgekomen. Heerlijk met tortilla chips, kaas, en een lekker gekruid gehaktmengsel. Zet deze taco style braaibroodjies dus maar op de to-do list voor komend […]

bavette spiesen ketjap marinade uitgelicht

Bavette Spiesen in Ketjap Marinade

Met bavette kun je alle kanten op. Ik legde al eens uit hoe je een mooi stuk bavette perfect grilt en bereidde ook al eens een mooie bavette rollade. Dit keer ging ik echter voor spiesen van bavette, waarbij het vlees in kleinere blokjes wordt gesneden en eerst een paar uur in een ketjap marinade gaat. De smaken van deze marinade passen perfect bij dit mooie stuk vlees en ik kan je dit recept dan ook alleen maar aanraden!

aardbeienspiesen uitgelicht

Aardbeienspiesen

Een lekker etentje sluit je traditioneel gezien natuurlijk af met een dessert. Waarom zouden we dat bij een lekker avondje BBQ’en dan niet doen? En als die BBQ dan toch aan staat, dan kunnen we hem net zo goed gebruiken ook! Dit recept voor gegrilde aardbeienspiesen is heel simpel, maar zal bij vrijwel iedereen in de smaak vallen. Het grillen van de aardbeien zorgt er voor dat de smaak nog wat intenser wordt en door de spiesen te serveren met slagroom en gesmolten chocolade maak je je dessert compleet!

marokkaanse kip van het spit uitgelicht

Marokkaanse Kip van het Spit

Als je eenmaal een rotisserie voor de BBQ tot je beschikking hebt komt er op de een of andere manier met regelmaat een kip van spit van de BBQ. Dit keer ging ik voor een Marokkaans tintje, met onder andere ras el hanout en sumak als ingrediënten van de rub. Het resultaat? Een heerlijk kruidig en mals kippetje van het spit, die zelfs bij de kleinste hier in huis in de smaak viel!

indische gehaktsate uitgelicht

Indische Gehaktsaté

Hoewel in Nederland de welbekende kipsaté nog geregeld op het BBQ rooster belandt is er op het gebied van saté nog een hele wereld te ontdekken. Maakte ik eerder al saté van kipgehakt (Saté Lilit Ayam) en saté van kabeljauw, gaan we nu voor een Indische variant van rundergehakt. Deze Indische gehaktsaté is ook wel bekend onder de naam Saté Pentul en is wat mij betreft een aanrader om eens te proberen. Je kunt in dit recept eventueel ook voor half-om-half gehakt gaan. Beide is erg lekker!

thaise kip aan het spit uitgelicht

Thaise Kip aan het Spit

Een kip aan het spit is voor mij wel echt comfort food van de BBQ. Kip lekker in de marinade of rub, de BBQ aan en dat kippetje in ruim een uur rustig garen. Als je wilt voeg je nog wat rookhout toe voor extra smaak en met de kruiden en marinade kun je eindeloos variëren. Dit keer ging ik bijvoorbeeld voor een Thais tintje, met een marinade die ik ook gebruikte om de kip regelmatig mee te bestrijken. Het resultaat? Een heerlijk sappig kippetje van de BBQ!

lamsspiesjes tomaten salsa uitgelicht

Lamsspiesjes met Tomatensalsa

Ik ben hier in huis de enige die van lamsvlees houdt, dus het gaat iets minder vaak op de BBQ helaas. Toch pak ik zo nu en dan mijn kans om een mooi gerecht met lamsvlees te maken. Dit keer ging ik voor lekkere spiesjes met lamsgehakt, die ik serveerde met een lekker frisse tomatensalsa. Heerlijk op een zonnige avond in de tuin, maar ook als lunch tussen het thuiswerken door. Dat laatste kan ik uit ervaring vertellen. Zet de ingrediënten dus maar op je boodschappenlijstje!

iberico tapilla uitgelicht

Iberico Tapilla

Bij een heerlijke steak van de BBQ denken we toch al snel aan rundvlees. Een mooie ribeye is hier bijvoorbeeld favoriet. Toch hoeft een mooie steak niet per se van het rund te komen. Eerder bewees ik dat al met bijvoorbeeld de Iberico Secreto en in dit recept laat ik je wederom kennis maken met een mooie steak van het Iberico varken: Iberico Tapilla. De Tapilla wordt gesneden uit de onderkant van de procureur van het Iberico varken en staat garant voor een mals stukje vlees, met een mooie vetmarmering. […]

kalfs entrecote tonnato uitgelicht

Kalfsentrecote Tonnato

De Vitello Tonnato kennen we allemaal wel. Een klassiek recept van dungesneden kalfsvlees, geserveerd met een heerlijke tonijn mayonaise. Soms geserveerd als broodje. Uiteraard kun je een vitello tonnato op de BBQ bereiden door een mooi stuk kalfsvlees te garen en terug te koelen, om het vervolgens dun te snijden. Maar als je wat minder de tijd hebt zijn deze kalfsentrecotes tonnato een aanrader! Nog steeds de mooie combinatie van kalfsvlees en tonijn mayonaise, maar dan in een BBQ jasje.

dakkochi uitgelicht

Dakkochi

Toen ik een tijdje terug Korean Shortribs ging bereiden besloten we er gelijk maar een hele Korean style BBQ van te maken. Daarom maakte ik naast de shortribs ook nog Dakkochi. Pittige Koreaanse kipspiesen. Een makkelijk recept, want waar je kip in veel recepten ruim van te voren kruidt met de lekkerste kruidenmixen, is dat hier niet het geval De heerlijke smaak van deze spiesen komt namelijk grotendeels op het conto van de Dakkochi saus, waarmee je de spiesen tijdens de bereiding een paar keer mee bestrijkt.