grilled chicken quesadillas uitgelicht

Grilled Chicken Quesadillas

Een quesadilla kan altijd. Als lunch, als voorgerecht om te delen en als je ze een beetje goed vult kunnen ze zelfs als hoofdgerecht. Al eerder bereidde ik eens quesadillas in een klemrooster, maar dit keer ging ik voor een variant op de bakplaat. Eerst de kip even grillen, dan de groenten op de bakplaat om tenslotte ook de quesadillas op de bakplaat te bakken. Met een heerlijk resulaat!  

cuban sandwiches uitgelicht

Cuban Sandwiches

Met een hele lading hamburger recepten en diverse lunchwaardige recepten op mijn site is het inmiddels al weer aardig duidelijk dat BBQ’en echt niet alleen maar voor het avondeten is. Je kunt ook prima de BBQ aansteken voor een goede lunch. Ook dit keer ging ik weer eens voor een goede sandwich van de BBQ, waarbij ik gebruik maakte van de nieuwe Weber Crafted Bakplaat. Die past perfect op de Genesis EPX-435-smart gasbarbecue die ik heb staan en die combinatie was weer perfect voor een thuiswerklunch in de vorm van […]

gegrilde zoete aardappelen uitgelicht

Gegrilde Zoete Aardappelen

Een eenvoudig, maar lekker bijgerecht voor op de BBQ is altijd welkom dacht ik zo en dus bereidde ik deze gegrilde zoete aardappelen. Door de plakken zoete aardappel eerst even beetgaar te koken en daarna nog te kruiden en grillen zijn de aardappeltjes van de BBQ van binnen heerlijk zacht, terwijl je ze mooi krokant hebt gegrild aan de buitenkant. Voel je trouwens vrij om lekker te experimenteren met je favoriete specerijen om de aardappeltjes op smaak te brengen!  

griekse kip aan het spit uitgelicht

Griekse Kip aan het Spit

Ik haalde de rotisserie weer eens uit de kast om er een kippetje aan te rijgen. Want als het om de bereiding van hele kippen gaat is aan het spit toch wel mijn favoriet. Dit keer ging ik voor een kip met een Grieks tintje. Na bereiding sneed ik de kip in stukken en serveerde het vlees met versgebakken pitabroodjes van de pizzasteen, een Griekse salade en natuurlijk huisgemaakte Tzatziki! Dat ging er meer dan prima in kan ik je vertellen!

chicken al pastor uitgelicht

Chicken al Pastor

Het werd wel weer tijd voor een leuk recept met de rotisserie! Eerder maakte ik al eens taco’s al pastor met buikspek en dit keer ging ik voor een variant met kippendijen. Chicken al Pastor dus! Weer eens iets anders met kippendijen en erg lekker! Al moet je wel liefhebber zijn van warme ananas. Pizza Hawaï haters kunnen dit recept wellicht dus ook niet waarderen. Heb je geen rostisserie? Zet hem dan bovenaan je verlanglijst, want je kunt er erg leuke gerechten mee maken!  

grilled pork tacos uitgelicht

Grilled Pork Taco’s

BBQ en taco’s eten gaat in huize BBQ Junkie hand in hand. Er valt met taco’s zo veel te variëren dat het nooit gaat vervelen en de BBQ is perfect om ze op te bereiden. Je kunt kiezen voor echte low and slow taco’s als Carnitas, maar met dit recept laat ik zien dat je ook met weinig tijd heerlijke taco’s kunt serveren.  

gegrilde asperges ham uitgelicht

Gegrilde Asperges in Ham

Onlangs was het eindelijk weer tijd voor het witte goud! Na een vakantie in Limburg een maand eerder, en net voor het asperge seizoen van start ging, ontving ik een mooi pakket met asperges én een aspergeschiller. De eerste helft verwerkte ik tot deze gegrilde rolletjes van asperges in ham. Een eenvoudige, maar heerlijke bereiding op de BBQ. Uiteraard kun je eventueel nog met eieren en een sausje aan de slag, maar wat mij betreft is het niet nodig. Zonder zijn deze gegrilde asperges in ham namelijk ook top!  

pimento cheese burgers uitgelicht

Pimento Cheese Burgers

In veel van mijn hamburger recepten gaat er kaas op de burger, waarna je deze op de BBQ laat smelten. Dit keer echter niet, want op deze Pimento Cheese Burgers gaat, je raadt het al, Pimento Cheese. Dit is een pittig kaasmengsel van onder andere Philadelphia, cheddar en Peppadew pepers. Dit mengsel gaat na het grillen van de burgers pas op de burgers en smelt je dus niet mee. En om het af te maken gaat er ook nog een goede hoeveelheid bacon jam op de burger. Wat wil je […]

koreaanse kimchi burgers uitgelicht

Koreaanse Kimchi Burgers

Hier in huis beginnen we de Koreaanse keuken steeds iets meer te ontdekken en daarom staan er inmiddels wel wat ingrediënten in de voorraadkast en koeling die raakvlakken hebben met deze keuken. Kimchi en Gochujang zijn bij mij persoonlijk wel 2 smaakmakers waar ik enorm fan van ben en dus gebruikte ik die 2 voor Koreaanse hamburgers met kimchi! Kimchi is een mengsel van gefermenteerde kool en andere groenten en gochujang is een rode peper pasta, die ook gefermenteerd is. Het resultaat van deze burgers is een ware smaakexplosie en […]

caveman style tomahawk steak uitgelicht

Caveman Style Tomahawk

Dat een mooi stuk vlees geen grillrooster nodig heeft bewijst dit recept wel. In dit recept grill ik de tomahawk steak namelijk caveman style, rechtstreeks op een bedje van hete kolen. Deze methode om een steak te bereiden stond al een tijdje op mijn to-do lijst en toen ik een mooie tomahawk steak had liggen moest het er toch echt van komen. Sowieso leent deze bereidingsmethode zich naar mijn mening het best voor wat grotere steaks, die ook wel wat vet hebben. Een klein biefstukje in de kolen gooien wordt […]

knolselderij shoarma uitgelicht

Knolselderij Shoarma

Een tijdje terug kwam ik via Facebook een recept van Ralph de Kok tegen, waarbij hij shoarma bereidde van knolselderij. De knolselderij sneed hij in dunne plakken, waarna hij ze even kort kookte. Daarna gingen ze in een marinade met shoarmakruiden om vervolgens op het spit omgetoverd te worden tot knolselderij shoarma. Dat wilde ik ook wel eens proberen, dus kocht ik een paar knolselders, maakte ik een shoarma kruidenmix en haalde ik de rotisserie tevoorschijn. Het resultaat was al erg lekker, maar was niet te vergelijken met ‘echte’ shoarma. […]

chicken smash burgers uitgelicht

Chicken Smash Burgers

Eerder deelde ik al mijn recept voor de tegenwoordig erg populaire smash burgers. Smash burgers worden vaak bereid met rundergehakt, maar dat hoeft eigenlijk niet. Door ze op een plancha of bakplaat plat te drukken worden de burgers namelijk zo dun, dat ze door en door gaar zijn. Daarom ging ik aan de slag met kipgehakt en maakte heerlijke chicken smash burgers. Heerlijk krokant en zeker een aanrader om eens te proberen!