Chicken al Pastor

Het werd wel weer tijd voor een leuk recept met de rotisserie! Eerder maakte ik al eens taco’s al pastor met buikspek en dit keer ging ik voor een variant met kippendijen. Chicken al Pastor dus! Weer eens iets anders met kippendijen en erg lekker! Al moet je wel liefhebber zijn van warme ananas. Pizza Hawaï haters kunnen dit recept wellicht dus ook niet waarderen. Heb je geen rostisserie? Zet hem dan bovenaan je verlanglijst, want je kunt er erg leuke gerechten mee maken!  

Grilled Pork Taco’s

BBQ en taco’s eten gaat in huize BBQ Junkie hand in hand. Er valt met taco’s zo veel te variëren dat het nooit gaat vervelen en de BBQ is perfect om ze op te bereiden. Je kunt kiezen voor echte low and slow taco’s als Carnitas, maar met dit recept laat ik zien dat je ook met weinig tijd heerlijke taco’s kunt serveren.  

Gegrilde Asperges in Ham

Onlangs was het eindelijk weer tijd voor het witte goud! Na een vakantie in Limburg een maand eerder, en net voor het asperge seizoen van start ging, ontving ik een mooi pakket met asperges én een aspergeschiller. De eerste helft verwerkte ik tot deze gegrilde rolletjes van asperges in ham. Een eenvoudige, maar heerlijke bereiding op de BBQ. Uiteraard kun je eventueel nog met eieren en een sausje aan de slag, maar wat mij betreft is het niet nodig. Zonder zijn deze gegrilde asperges in ham namelijk ook top!  

Pimento Cheese Burgers

In veel van mijn hamburger recepten gaat er kaas op de burger, waarna je deze op de BBQ laat smelten. Dit keer echter niet, want op deze Pimento Cheese Burgers gaat, je raadt het al, Pimento Cheese. Dit is een pittig kaasmengsel van onder andere Philadelphia, cheddar en Peppadew pepers. Dit mengsel gaat na het grillen van de burgers pas op de burgers en smelt je dus niet mee. En om het af te maken gaat er ook nog een goede hoeveelheid bacon jam op de burger. Wat wil je […]

Koreaanse Kimchi Burgers

Hier in huis beginnen we de Koreaanse keuken steeds iets meer te ontdekken en daarom staan er inmiddels wel wat ingrediënten in de voorraadkast en koeling die raakvlakken hebben met deze keuken. Kimchi en Gochujang zijn bij mij persoonlijk wel 2 smaakmakers waar ik enorm fan van ben en dus gebruikte ik die 2 voor Koreaanse hamburgers met kimchi! Kimchi is een mengsel van gefermenteerde kool en andere groenten en gochujang is een rode peper pasta, die ook gefermenteerd is. Het resultaat van deze burgers is een ware smaakexplosie en […]

Caveman Style Tomahawk

Dat een mooi stuk vlees geen grillrooster nodig heeft bewijst dit recept wel. In dit recept grill ik de tomahawk steak namelijk caveman style, rechtstreeks op een bedje van hete kolen. Deze methode om een steak te bereiden stond al een tijdje op mijn to-do lijst en toen ik een mooie tomahawk steak had liggen moest het er toch echt van komen. Sowieso leent deze bereidingsmethode zich naar mijn mening het best voor wat grotere steaks, die ook wel wat vet hebben. Een klein biefstukje in de kolen gooien wordt […]

Knolselderij Shoarma

Een tijdje terug kwam ik via Facebook een recept van Ralph de Kok tegen, waarbij hij shoarma bereidde van knolselderij. De knolselderij sneed hij in dunne plakken, waarna hij ze even kort kookte. Daarna gingen ze in een marinade met shoarmakruiden om vervolgens op het spit omgetoverd te worden tot knolselderij shoarma. Dat wilde ik ook wel eens proberen, dus kocht ik een paar knolselders, maakte ik een shoarma kruidenmix en haalde ik de rotisserie tevoorschijn. Het resultaat was al erg lekker, maar was niet te vergelijken met ‘echte’ shoarma. […]

Chicken Smash Burgers

Eerder deelde ik al mijn recept voor de tegenwoordig erg populaire smash burgers. Smash burgers worden vaak bereid met rundergehakt, maar dat hoeft eigenlijk niet. Door ze op een plancha of bakplaat plat te drukken worden de burgers namelijk zo dun, dat ze door en door gaar zijn. Daarom ging ik aan de slag met kipgehakt en maakte heerlijke chicken smash burgers. Heerlijk krokant en zeker een aanrader om eens te proberen!

Piri Piri Kip van het Spit

Sinds ik een rotisserie heb is kip van het spit hier favoriet. Je kunt er namelijk alle kanten mee op qua smaak en zodoende kun je steeds weer iets nieuws proberen. Dat deed ik ook nu weer, want ik ging voor een Portugese klassieker maar dan van het spit: Kip Piri Piri. De reden was de Spicy Chipotle Rub die ik ontving, al heb ik die uiteindelijk niet gebruikt. Voor de marinade raadpleegde ik namelijk de website van Francesca Kookt en qua bereiding hield ik eigenlijk mijn standaard werkwijze aan. […]

Bavette Spiesen met Kruidenboter

Dat je met bavette van alles kunt weet je waarschijnlijk al wel. Zo legde ik al eens uit hoe je een bavette perfect grilt in zijn geheel, bereidde ik een bavette rollade en ging ik ook al eens voor een mooie tagliata met bavette. Dit keer gaan we op een wat klassiekere toer, maar dan wel in spiesvorm, want ik maakte bavette spiesen met kruidenboter. Eenvoudig, maar zó lekker!

Gyros van het Spit

De Griekse keuken is er een die zich uitstekend leent voor de BBQ en gyros van het spit is mijn favoriet. Eerder deelde ik al eens een recept voor kipgyros van de BBQ, die je zonder rotisserie bereidt, maar deze gyros van procureur die je op het spit bereidt is wel het echte werk wat mij betreft. Heerlijk in een flinke pita, met zelfgemaakte tzatziki en wat rode ui. Nu ik dit schrijf zet ik het gerecht zelf ook weer op de to-do lijst om binnenkort weer te bereiden!

Chimichurri Chicken van het Spit

Er gaat hier met grote regelmaat een kip op het spit. Het is een lekkere én eenvoudige manier om een perfect kippetje te grillen en ik vind het leuk om met de smaken van de kip te variëren. Dit keer combineerde ik een mooie Label Rouge Zwartpoot Kip van The Butchery met de chimichurri boter en chimichurri die je al op mijn blog terug kunt vinden. Het resultaat? Een heerlijk mals kippetje van de BBQ met de mooie smaken van chimichurri. Aanrader dus!