Recept voor Tonijnsteak van de BBQ

Tonijn Steak in Sesamkorst

Tonijn is, naast zalm, waarschijnlijk één van de populairste vissoorten om te eten. Daarbij is het gelijk ook één van de duurste. Je kunt tonijn rauw eten, bijvoorbeeld in sushi, maar ook gegrild is een tonijn steak erg lekker. Zeker als je hem grilt op de BBQ! Bij tonijn is het overigens zo dat de smaak valt of staat met de kwaliteit van de vis. Ga dus voor een goed stukje tonijn, want anders zal het tegen vallen. Mijn favoriete tonijn steak is deze, in een jasje van wit en zwart sesamzaad. Eerst even marineren in sojasaus en je hebt een perfect stukje tonijn!

tonijn steak recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.72 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd: 35 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Belangrijk bij het grillen van tonijn is de temperatuur van de vis wanneer je hem op de BBQ legt. Deze moet op kamertemperatuur zijn en moet zeker niet uit de koeling komen. In dit recept komt de tonijnsteak op kamertemperatuur terwijl we hem marineren.
  • Schenk de sojasaus in een schaal en leg de tonijnsteak hierin. Laat de steak op deze manier een kwartier buiten de koelkast liggen en draai hem vervolgens om, zodat de andere kant van de steak in de sojasaus komt te liggen. Laat de tonijnsteak nogmaals 15 minuten liggen.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Heeft de tonijnsteak in totaal een uur in de sojasaus gelegen? Dep hem dan droog met keukenpapier. Strooi vervolgens de sesamzaadjes op een bord en meng ze door elkaar. Leg de tonijnsteak nu op het bord met sesamzaadjes en zorg dat de steak rondom is bedekt met sesamzaad.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de tonijn steak dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de steak nu ongeveer 1 minuut en 30 seconden en keer hem vervolgens om. Gril ook de andere kant 1 minuut en 30 seconden en haal de steak daarna gelijk van de BBQ.
  • Snijd de tonijnsteak nu in dunne plakken en serveer deze direct. Je kunt hier eventueel nog wat sojasaus bij serveren. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

2 reacties

  1. Vraagje: moet de tonijn nu in totaal een half uur of heel uur in de Soja?

    In de tekst staat namelijk ook “Heeft de tonijnsteak in totaal een uur in de sojasaus gelegen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *