cevapcici burgers uitgelicht

Ćevapčići Burgers

Afgelopen juni was ik op vakantie in Kroatië en daar stond op iedere menukaart in ieder geval Ćevapčići; gekruide gehaktworstjes, die vaak worden geserveerd met ajvar. Ajvar is dan weer een soort dikke saus op basis van geroosterde paprika en aubergine. Het is een echt balkanrecept, want ieder land heeft zo zijn eigen versie en overal heten deze worstjes net weer wat anders. Mij leek het ook wel leuk om met dit gerecht aan de slag te gaan en turnde ze om in burgers. En die smaakten meer dan prima!

Hamburgers met een Kroatisch tintje: Ćevapčići Burgers!
Hamburgers met een Kroatisch tintje: Ćevapčići Burgers!

Hoofdgerecht

2 personen

35 minuten

Ingrediënten

– 2 Hamburgerbroodjes
– 300 gram Rundergehakt
– 2 Uien
– 1 Rode Paprika
– 2 handjes Slablaadjes
– 3 eetlepels Ajvar
– 2 eetlepels Gedroogde Peterselie
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Bereiding

Neem een ruime kom en doe hier het gehakt en de peterselie in. Snipper 1 van de uien fijn en voeg dit toe aan het gehakt. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm er 2 gelijke burgers van. Leg de burgers weg in de koeling om even op te stijven.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Snijd ondertussen de andere ui in dikke ringen van ongeveer 0,5 cm en snijd de paprika in repen. Snijd ook alvast de broodjes open.

Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de uienringen en de reepjes paprika op het rooster en gril ze 5 tot 8 minuten tot ze een beetje zacht worden. Keer ze regelmatig. Haal de uien en paprika van de BBQ en bestrooi de burgers met wat peper en zout. Leg de burgers vervolgens op het BBQ rooster. Gril de burgers 4 minuten aan iedere kant en haal ze vervolgens van de BBQ. Rooster tot slot de broodjes even kort op de BBQ.

Neem nu de onderste helften van de broodjes en beleg deze met de sla, gevolgd door wat gegrilde paprika. Hier gaat vervolgens de burger op en een flinke lepel van de ajvar. Daar bovenop gaan vervolgens wat gegrilde uienringen en de burger wordt afgemaakt met de bovenkant van het broodje. Serveer de burgers direct. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *