Romesco: een heerlijke saus, die bij allerlei BBQ gerechten past!

Romesco

Romesco is van oorsprong een saus die afkomstig is uit Noordoost-Spanje, waar de vissers deze saus combineerden met vis. Romesco is echter een saus die ook bij rundvlees, varkensvlees en kip niet misstaat. Omdat de saus slechts lauw is als je deze serveert, is deze heerlijk om zomers te serveren, al heeft de Romesco ook wat pit door de rode peper die er in gaat. Kortom, dit Romesco recept is er één voor een multifunctionele saus die bij veel gerechten en ingrediënten past!

Romesco is een Spaanse saus, van paprika's, rode peper en amandelen, die past bij allerlei soorten vlees en vis!
Romesco is een Spaanse saus, van paprika's, rode peper en amandelen, die past bij allerlei soorten vlees en vis!

Anders

4 personen

50 minuten

Ingrediënten

– 3 Rode Puntpaprika’s
– 1 Rode Peper
– 1 teen Knoflook
– 1 eetlepel Rode wijnazijn
– 3 eetlepels Olijfolie
– 100 gram Amandelschaafsel
– 1 theelepel Gemalen Komijn

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Skillet
BBQ handschoenen
– Keukenmachine

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van zo’n 220 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de puntpaprika’s op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Rooster de paprika’s nu ongeveer 30 minuten, tot ze rondom zwart geblakerd zijn. Keer de paprika’s hierbij af en toe om. Zijn de paprika’s genoeg geroosterd? Doe ze dan in een diepvrieszak en knoop deze dicht. Laat de paprika’s op deze manier een kwartiertje rusten.

Zet ondertussen de skillet, of een schaal of koekenpan die op de BBQ mag, op het BBQ rooster en laat deze een beetje warm worden. Voeg vervolgens het amandelschaafsel toe en rooster dit tot het een beetje begint te kleuren. Schud de pan af en toe door, zodat het amandelschaafsel gelijkmatig roostert. Heeft het amandelschaafsel een mooi kleurtje? Haal de pan dan van de BBQ en laat het schaafsel rustig een beetje afkoelen.

Pak nu de rode peper en de knoflook er bij en snijd deze in grove stukken. Doe de peper en knoflook alvast in de keukenmachine en voeg de azijn, komijn en olijfolie toe.

Haal daarna de puntpaprika’s weer uit de zak en ontdoe ze van hun zwart geblakerde vel én de stelen en zaadlijsten. Hak de paprika’s in een paar stukken en voeg toe aan de ingrediënten in de keukenmachine. Voeg daar nu ook het amandelschaafsel aan toe en draai het geheel in de keukenmachine tot een saus.

Schep de saus vervolgens over in een serveerkom en serveer het direct met een heerlijk stuk varkensvlees, rundvlees, kip of vis. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *