Speculaas Crumble van de BBQ

Speculaas Crumble

Maakte ik eerder al een apple crumble op de BBQ én een versie met gezouten karamel, is het nu tijd voor een speculaas variant met appel en peer. Door de crumble te verrijken met speculaaskruiden en de helft van de appels te vervangen door peren krijg je een heerlijk BBQ dessert voor het najaar. Deze speculaas crumble met appel en peer is dan ook een toetje dat je zeker eens moet proberen op de BBQ!  

Kerststol van de Pizzasteen

Kerststol

Dit recept heeft een jaar op de plank gelegen, want om het nou net na de kerstdagen met je te delen schiet natuurlijk niet op. In aanloop naar Kerst is het echter een stuk logischer en dus vandaag dit recept voor een kerststol van de BBQ! Want ja, ook een kerststol bakken kan op de BBQ. De basis van het recept komt van EefKooktZo, maar omdat ik hier in huis de enige spijsliefhebber ben, heb ik dat er in mijn recept uitgelaten. Wil je wel spijs gebruiken? Check dan zeker […]

Kerst Kalkoen van de BBQ

Gevulde Kerst Kalkoen

Onlangs schreef ik al een blog over Koopeenkoe.nl, waar ik een mooi pakket met rundvlees van ontving. Zo met de feestdagen op komst kreeg ik vervolgens de vraag of ik ook niet éen van hun andere diensten wilde proberen: Koopeenkalkoen.nl. Ik liep al een tijdje met het idee rond om eens een gevulde kalkoen op de BBQ te bereiden, dus toen ik dit aanbod kreeg, hoefde ik niet lang na te denken. Om mijn recept voor een gevulde kalkoen op de BBQ met jullie te delen was het echter wel […]

Crispy Leaf Potatoes

Crispy Leaf Potatoes

Wil jij graag een heel menu bereiden op de BBQ? Dan mogen bijgerechten niet ontbreken! Naast groente hoort een aardappel gerecht er ook bij. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om heerlijk te smaken. Neem deze Crispy Leaf Potatoes. Ja, het is even wat voorbereiding, maar dan serveer je wel met gemak een mooi aardappelgerecht voor 6 tot 8 personen van de BBQ. Met de looks van dit bijgerecht is het zelfs een Kerst BBQ waardig gerecht, al zijn deze Crispy Leaf Potatoes het hele jaar door heerlijk […]

Beet Wellington

Beet Wellington

De Beef Wellington kennen we waarschijnlijk allemaal. Dit klassieke Kerstgerecht bestaat uit een mooie rosbief, gebakken in een jas van bladerdeeg. Ik maakte al eens een Beef Wellington op de BBQ en ook mini éénpersoons Beef Wellingtons. Dit keer gaan we echter voor de Beet Wellington: een vegetarische twist op de Kerst klassieker, waarbij je geen rosbief, maar bieten gebruikt. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht tijdens de Kerstdagen, of gewoon als bijgerecht naast een mooi stuk vlees. Een echte aanrader dus!

Apple Crumble met Gezouten Karamel

Apple Crumble met Gezouten Karamel

Een dessert van de BBQ maakt een avondje BBQ’en natuurlijk helemaal af. Zeker als je gasten hebt is het leuk om alles op de BBQ te bereiden. Van een voorgerecht, naar een hoofdgerecht en bijgerechten, tot een toetje van de BBQ. Eerder maakte ik al eens een apple crumble op de BBQ. Nu ging ik een stap verder en breidde die heerlijke apple crumble uit tot een apple crumble met salted caramel van de BBQ. Een heerlijk dessert, dat je zeker eens moet proberen!  

Low & Slow Oosterse Stijl Spareribs

Spareribs Oosterse Stijl

Spareribs blijven voor mij toch wel echt het ultieme BBQ gerecht! In geen restaurant zijn ze net zo lekker als wanneer ik ze zelf maak en als we gasten hebben, dan krijg ik er ook altijd complimenten over. Daarnaast is het natuurlijk het perfecte BBQ gerecht om een zondag niks doen te verantwoorden, waarbij je ook nog eens zeker weet dat je op tijd kunt eten. Dat is bij bijvoorbeeld pulled pork nog wel eens anders, omdat je daar van een kerntemperatuur uit gaat. Bij spareribs staat de bereidingstijd vast. […]

Zoete Aardappelen met Pulled Chicken

Pulled Chicken Sweet Potatoes

Ik weet zeker dat je wel eens een gepofte aardappel hebt gegeten. Klassiek met zure room, of wellicht een andere variant. Sterker nog, waarschijnlijk heb je ze ook wel eens zelf gemaakt. Op de BBQ, of in de oven. Maar heb je hetzelfde ook wel eens met zoete aardappelen gedaan? Nee? Snel doen dan! En als je dan toch aan de slag gaat, ga dan gelijk voor deze heerlijke variant met een vulling van pulled chicken en een lekker fris sausje op basis van yoghurt.

Mexicaanse Taco's met Pulled Chicken

Mexicaanse Pulled Chicken Taco’s

Als ik een grote groep te eten krijg, dan zijn taco’s hier toch wel favoriet. Ik heb dan ook al diverse recepten online staan. Het makkelijke van taco’s vind ik met name dat je je gasten ze zelf kunt laten bouwen. Zo hoef jij enkel bezig zijn met de bereiding en kun je echt samen eten. Daarnaast hoef je er geen rekening mee te houden dat de een dit niet lust en de ander weer iets anders liever niet eet. Je zet gewoon alle ingrediënten op tafel en dan mag […]

Empanadas van de Pizzasteen

Empanadas

Wie zegt dat de BBQ er alleen is voor de grote stukken vlees en het langzaam garen en roken? Gebruik je BBQ als oven op houtskool en je kunt er eigenlijk alles op bereiden. Empanadas bijvoorbeeld! Ik vind ze heerlijk en in bijvoorbeeld Spanje ga ik graag naar zo’n winkeltje waar je de keuze hebt uit 1001 vullingen. En hoewel ik de randen van de empanadas niet zo mooi gevouwen krijg als je bij deze winkeltjes ziet, kun je empanadas dus ook heel goed op de BBQ bakken. Deze Mexicaanse […]

Gerookte Aardappelsalade

Gerookte Aardappelsalade

Een goede BBQ kan niet zonder bijgerechten. En die bijgerechten bereid je natuurlijk zelf. Op de BBQ. Want zo gaat dat als je een beetje BBQ fanaat bent. Dat betekent echter niet dat je je niet kunt laten inspireren door de ‘BBQ producten’ uit de supermarkt. Neem bijvoorbeeld de aardappelsalade. Die kun je in zo’n plastic bak kopen in de supermarkt. Uit de koelkast, deksel er af en op tafel. Een kind kan de was doen. Maar je kan ook zelf een aardappelsalade bereiden en er je eigen draai aan […]

Heerlijke Hotdog Croissants

Hotdog Croissants

Dat je op de BBQ de meest uiteenlopende gerechten kunt bereiden, dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Wat ik zelf ook erg leuk vind om te doen, is bepaalde gerechten combineren, tot een nieuw gerecht. Zoals deze Hotdog Croissants, die logischerwijs een kruising tussen een hotdog en een croissant zijn. Je bereidt ze op de pizzasteen en ze zijn ook nog eens snel klaar. Dat is wat mij betreft de ideale lunch van de BBQ en zeker het proberen waard!