Beet Wellington

Beet Wellington

De Beef Wellington kennen we waarschijnlijk allemaal. Dit klassieke Kerstgerecht bestaat uit een mooie rosbief, gebakken in een jas van bladerdeeg. Ik maakte al eens een Beef Wellington op de BBQ en ook mini éénpersoons Beef Wellingtons. Dit keer gaan we echter voor de Beet Wellington: een vegetarische twist op de Kerst klassieker, waarbij je geen rosbief, maar bieten gebruikt. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht tijdens de Kerstdagen, of gewoon als bijgerecht naast een mooi stuk vlees. Een echte aanrader dus!

Beet Wellington van de BBQ
Beet Wellington van de BBQ

Hoofdgerecht

4-6 personen

1 uur

Ingrediënten

– 750 gram Gekookte Bieten
– 200 gram Kastanje Champignons
– 4 Sjalotten
– 2 tenen Knoflook
– 2 takjes Tijm
– 4 eetlepels Paneermeel
– 1 rol Vers Bladerdeeg
– 1 Ei
– 2 eetlepels Olijfolie
– Peper & Zout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
– Bakpapier
– Koekenpan
Bakkwast
– Fijn Vergiet

Bereiding

Snipper de sjalotten fijn en hak ook de knoflook klein. Maak vervolgens de champignons schoon en snijd ze in kleine blokjes.

Zet de koekenpan op laag vuur en voeg de olijfolie toe. Voeg, als de olie warm is, de gesnipperde sjalotten en de knoflook toe en bak dit 3 minuutjes. Voeg vervolgens champignons toe en bak deze 2 minuten mee. Breng het geheel op smaak met zout en peper en rits de blaadjes tijm van de takjes in de pan. Bak alles nog een minuut of 3 en haal daarna de pan van het vuur. Het champignon mengsel mag nu afkoelen. Haal nu ook de gekookte bieten uit de verpakkingen dep ze goed droog.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Leg ook de pizzasteen alvast op de BBQ om voor te verwarmen.

Pak daarna het vergiet er bij en doe hier het champignonmengsel in. Druk nu met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit het mengsel.

Neem vervolgens de rol bladerdeeg en rol deze uit. Bestrooi het deeg met het paneermeel en verdeel daarna het champignonmengsel over het bladerdeeg. Laat hierbij zo’n 5 centimeter van de randen vrij. Leg hierna de bieten op het midden van het bladerdeeg, zodat je het deeg daarna om de bieten kunt vouwen. Vouw bij het inpakken als laatste de zijkanten naar binnen en draai de beet wellington daarna om, zodat de naden van het deeg zich aan de onderkant bevinden.

Is de BBQ op temperatuur en de pizzasteen warm? Klop dan het ei los en bestrijk de bovenkant en zijkanten van het bladerdeeg hiermee. Knip daarna een stuk bakpapier dat net iets groter is dan de beet wellington en leg dit op de pizzasteen. Hierop gaat vervolgens de beet wellington. Sluit de BBQ met de deksel en bak de beet wellington 25 tot 30 minuten, tot het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant is.

Haal de Beet Wellington van de BBQ als deze klaar is en serveer hem op een mooie snijplank, zodat je hem aan tafel in plakken kunt snijden. Eet smakelijk!

Beet Wellington van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *