Speculaas Crumble van de BBQ

Speculaas Crumble

Maakte ik eerder al een apple crumble op de BBQ én een versie met gezouten karamel, is het nu tijd voor een speculaas variant met appel en peer. Door de crumble te verrijken met speculaaskruiden en de helft van de appels te vervangen door peren krijg je een heerlijk BBQ dessert voor het najaar. Deze speculaas crumble met appel en peer is dan ook een toetje dat je zeker eens moet proberen op de BBQ!

 

speculaas crumble recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 8 personen
calorieën: 223kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Skillet (ø 27 cm)

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirect hitte en een temperatuur van 200 graden.
  • Schil de appels en peren snijd ze in blokjes. Doe de blokjes appel en peer in een kom en voeg hier de 25 gram suiker, de kaneel en het citroensap aan toe. Meng alles door elkaar en zet even aan de kant.
  • Neem nu een andere mengkom en doe hier de bloem, de basterdsuiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in. Meng de ingrediënten met je handen door elkaar, tot er een kruimeldeeg is ontstaan.
  • Neem nu de skillet (of een andere schaal of vorm met een diameter van ongeveer 27 cm) en vet deze in met de zonnebloemolie (je kunt eventueel ook wat roomboter gebruiken). Verdeel hierna het appel/peer mengsel over de bodem. Bedek het mengsel vervolgens met het kruimeldeeg.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het (indirecte deel) van het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de Speculaas Crumble ongeveer 30 minuutjes. Het kruimeldeeg moet gaar worden en krokant aanvoelen.
  • Is de Speculaas Crumble met appel en peer klaar? Haal hem dan van de BBQ en laat hem een paar minuutjes afkoelen. Je kunt nu eenvoudig porties uit de skillet opscheppen. Serveer de speculaas crumble van de BBQ eventueel met een lekkere bol ijs. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 223kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 2g | Fat: 8g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.3g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 114mg | Potassium: 135mg | Fiber: 3g | Sugar: 24g | Vitamin A: 271IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 25mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Speculaas Crumble met Appel en Peer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling