Als je een burger maakt of een mooi stuk vlees grilt, dan mogen frietjes eigenlijk niet ontbreken. Die kun je natuurlijk in de oven, airfryer of frituurpan bereiden, maar als je een rotisserie voor de BBQ hebt, kun je de frietjes ook op de BBQ bereiden! Je hebt er alleen een grillmand voor nodig, die je op het spit kunt schuiven. Daarna ben je klaar om de heerlijkste frietjes te bakken op de BBQ. Deze Cajun Fries bijvoorbeeld, die je serveert met een lekkere limoen mayonaise!
Archieven
Kip Caprese
Een tijdje terug deelde ik het recept voor Jalapeño Popper Chicken, waarbij je een kipfilet voorziet van inkepingen, die je vervolgens vult. Smaakte heerlijk en ik vond dat er zo leuk uit zien dat ik op zoek ging naar een andere lekkere vulling. Uiteindelijk dook ik de Italiaanse hoek in en kwam ik uit bij de caprese. Mozzarella, tomaat en pesto. Dat combineert natuurlijk heel goed met kip en dat moest hem worden. De kip Caprese was geboren en met dit recept kun jij dit gerecht nu ook bereiden!
Pulled Beef
Pulled Pork kennen we inmiddels allemaal en ook pulled chicken heb je ongetwijfeld al eens gegeten. Maar heb je wel eens pulled beef bereid op de BBQ? Nee? Doen! Ik vind het persoonlijk lekkerder dan pulled pork en net als met pulled pork kun je pulled beef op allerlei manieren serveren. ’s Winters kun je pulled beef bijvoorbeeld serveren bij de stampot, maar je kunt het ook als topping op een burger gebruiken. Heerlijk!
Parelhoenfilets van de BBQ
Kip en de BBQ gaan goed samen. Je kunt zo’n beetje alle delen gebruiken, je kunt een hele kip garen op de BBQ en kip kan allerlei smaken hebben, van frisse kruidige smaken, tot zoete rubs en sauzen. Grote kans dat er bij jou regelmatig kip op de BBQ gaat dus. Een keer iets anders proberen? Ga dan eens voor deze parelhoenfilets, gemarineerd in knoflook, rozemarijn en citroen. Bijna dezelfde bereiding als kip en erg lekker!
Oosters Buikspek
Buikspek is een prachtig stuk vlees, dat zich perfect leent om in zijn geheel te bereiden op de BBQ. Je kunt daarbij ook nog eens alle kanten op qua smaak! In dit recept gaan we de Oosterse kant op, met een heerlijke marinade op basis van hoisinsaus en ketjap manis. Je kunt in de bereiding eventueel ook wat rookhout toevoegen, maar ook zonder krijg je een heel smaakvol resultaat. Dus haal de ingrediënten in huis en plan een middagje in de tuin, want dit wil je proeven!
BBQ Bacon Pizza
Inspiratie voor nieuwe recepten doe ik letterlijk overal op. Dit keer voor een heerlijke pizza, toen ik uit eten was in IJsland. En laten we wel wezen, zelf een pizza bakken op de BBQ is sowieso al 10 keer lekkerder dan een afhaalpizza of pizza uit de supermarkt. Deze pizza, waarvan de hoofdrolspelers bacon en BBQ saus zijn, is een regelrechte aanrader en moet je zeker eens proberen!
Rosemary Lemon Potatoes
Bijgerechten horen bij een goede BBQ en bij mij komen de bijgerechten bijna altijd ook van de BBQ. Dat kunnen gerechten met groenten zijn, of een aardappelgerecht als deze Rosemary Lemon Potatoes. Een eenvoudig recept met veel smaak, dat heerlijk is om te serveren bij een mooi stuk vlees van de BBQ. Dus print dit recept, haal de boodschappen en serveer dit bijgerecht eens als je de volgende keer de BBQ aansteekt!
Zoete Aardappel Friet
Je hebt ongetwijfeld wel eens zoete aardappel frietjes op tijdens een etentje. Ze smaken anders dan friet van ‘gewone’ aardappelen en hebben een mooie oranje kleur. Als je goede frietjes hebt gehad zijn ze ook lekker krokant. Ik vind zoete aardappelfrietjes misschien nog wel lekkerder dan de gewone friet. Zeker als je ze serveert met truffel mayonaise! Ik wilde ze dan ook zeker eens op de BBQ maken. De eerste poging resulteerde in frietjes die niet heel krokant waren, maar met dit recept heb je heerlijk krokante zoete aardappel friet […]
Romesco
Romesco is van oorsprong een saus die afkomstig is uit Noordoost-Spanje, waar de vissers deze saus combineerden met vis. Romesco is echter een saus die ook bij rundvlees, varkensvlees en kip niet misstaat. Omdat de saus slechts lauw is als je deze serveert, is deze heerlijk om zomers te serveren, al heeft de Romesco ook wat pit door de rode peper die er in gaat. Kortom, dit Romesco recept is er één voor een multifunctionele saus die bij veel gerechten en ingrediënten past!
Chicken Waffle Burgers
Voor dit recept raakte ik geïnspireerd door 2 recepten die al eerder online kwamen. Te beginnen met mijn recept voor kipnuggets van de BBQ. Dat wilde ik altijd al eens als burger proberen. Het tweede recept dat ik gebruikte als inspiratie was dat voor hartige wafels met pulled pork. Neem 2 wafels en ze doen hun werk als broodje. De krokante kipburgers ertussen, wat toppings en je hebt een heerlijke burger én een opvallende verschijning!
Geroosterde Spruiten met Parmezaan
Hoewel je met BBQ recepten flink kan uitpakken, is het lang niet altijd nodig. Soms kan een heel eenvoudig gerecht van de BBQ zó lekker zijn! En dat is mooi, want ik heb lang niet altijd de tijd om de hele dag bezig te zijn. Een ideaal bijgerecht van de BBQ vind ik dan ook deze geroosterde spruitjes met knoflook en Parmezaanse kaas. De voorbereiding is zo gebeurd en ook de bereiding neemt niet heel veel tijd in beslag. En gezien dat ik enorm fan ben van spruitjes, is dit […]
Baked Beans
Meer BBQ dan baked beans gaat een bijgerecht van de BBQ niet worden. Baked Beans is dan ook een echte BBQ klassieker, die in zo’n beetje ieder BBQ restaurant in de Verenigde Staten wel op het menu staat. In allerlei varianten trouwens, want het is een gerecht waar enorm mee geëxperimenteerd wordt. Verwacht van baked beans overigens geen gezond BBQ bijgerecht want door BBQ saus, basterdsuiker en stroop toe te voegen krijg je voor een week suiker binnen. Desalniettemin is baked beans een BBQ gerecht dat je zeker eens moet […]