tomaten tarte tatin uitgelicht

Tomaten Tarte Tatin

Eerder maakte ik al eens een rode uien tarte tatin op de BBQ. Een mooi gerecht om als voorgerecht of bijgerecht te serveren. Dit keer ging ik voor een variant met tomaatjes en die ziet er zowaar nóg mooier uit! Het gaat overigens niet alleen om de looks bij deze tomaten tarte tatin, want ook de smaak is heerlijk. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader om eens te serveren als voorafje.

bacon pineapple pizza uitgelicht

Bacon & Pineapple Pizza

Met het recept voor deze pizza schop ik waarschijnlijk alle Italianen en een hoop andere pizza liefhebbers tegen het zere been. Ananas op een pizza is volgens velen namelijk not done en in Italië waarschijnlijk zelfs een doodzonde. De combinatie van BBQ saus, spek en gekaramelliseerde ananas is er echter één die zich uitstekend leent voor een pizza. Wat lekkere geraspte mozzarella er over en je hebt een heerlijke pizza. Alleen zorgen dat je geen Italianen of anti-ananas-op-een-pizza betogers uitnodigt als je deze pizza’s gaat bakken!

gerookte tomatensoep uitgelicht

Gerookte Tomatensoep

Dat je van alles op de BBQ kunt bereiden hoe ik je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Soep was hier echter nog niet voorbij gekomen, maar voor alles is een eerste keer! Daarom dus een recept voor gerookte tomatensoep. Heerlijk als lunch met een broodje, maar ook leuk om te serveren als voorgerecht tijdens een driegangen BBQ menu. De bereiding is eenvoudig, maar de smaak is erg lekker. En als je wilt kun je zelfs nog kleine gehaktballetjes grillen en door de soep roeren!

pulled turkey sandwich uitgelicht

Pulled Turkey Sandwich

Pulled Pork, Pulled Beef, Pulled Lam, Pulled Chicken. Ik had al heel wat soorten vlees tot een pulled variant omgetoverd, maar kalkoen was er nog niet van gekomen. Tot nu, want ik maakte van een kalkoendij een heerlijk broodje pulled turkey. Uiteraard met coleslaw en BBQ saus. En ik zeg broodje, maar ik bedoel broodjes. Want een kalkoendij weegt al snel een kilo en is dus in niets te vergelijken met de kippendij!

geroosterde venkel uitgelicht

Geroosterde Venkel

Venkel is misschien niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt als de BBQ plannen worden gesmeed, maar het is heerlijk als bijgerecht en past perfect bij een goede steak van de grill. Venkel heeft een zoete anijsachtige smaak, die goed combineert, met peper, citroen en geraspte Parmezaanse kaas. Zet de venkel dus op de boodschappenlijst en maakt dit bijgerecht eens!

amerikaanse pan pizza uitgelicht

Amerikaanse Pan Pizza

Een pizza bakken op de BBQ heb je ongetwijfeld al eens gedaan. Pizzasteen er op, de BBQ flink opstoken en je bakt de heerlijkste Italiaanse pizza’s. Deze Amerikaanse Pan Pizza is echter wel wat anders. Zoals de naam al zegt bak je deze pizza in een pan en de bodem is, in tegenstelling tot die van een Italiaanse pizza, dik. En met dik bedoel ik 3 cm dik en heerlijk luchtig. In dit recept gaan we voor een klassieke Amerikaanse Pan Pizza van de BBQ, met pepperoni, mozzarella en provolone. […]

griekse pulled lam flatbreads uitgelicht

Griekse Pulled Lam Flatbreads

Pulled pork, pulled chicken en pulled beef heb je misschien allemaal al eens geprobeerd. Allemaal erg lekker, maar het is tijd voor iets anders. Pulled Lam. Griekse Pulled Lam wel te verstaan, want we gaan voor heerlijke flatbreads met pulled lam en diverse Griekse toppings. We beginnen met het zelf samenstellen van een Griekse rub voor het vlees en tzatziki is één van die toppings, want een flatbread met pulled lam kan niet zonder, toch?

appeltaart rolletjes uitgelicht

Appeltaart Rolletjes

Eén van de populairste recepten op mijn blog is dat van Tosti Rolletjes. Een voorgerecht of snack die heerlijk smaakt en vaak gemaakt wordt. Dit keer gaan we op dezelfde toer, maar maken we wel een dessert. We gaan namelijk voor appeltaart rolletjes, die je op de BBQ bakt tot de appel lekker zacht is geworden en de gesuikerde buitenkant een beetje is gaan karamelliseren. Bolletje ijs er bij, flinke dot slagroom en je hebt een heerlijk dessert van de BBQ!  

Kaasdip met Bacon & Ui

Bacon Kaas Ui Dip

Een avondje gezellig borrelen voor de boeg en op zoek naar een lekker BBQ gerecht voor bij een drankje? Of begin je je BBQ graag met een lekker kazig voorgerecht? Dan is deze kaasdip met bacon en ui iets voor jou! Serveer hem met een stokbroodje, laat iedereen lekker zelf dippen en ik weet zeker dat je gasten de volgende keer weer willen dat je de BBQ aansteekt en dit gerecht in je vaste repertoire terecht komt!

Appelflappen van de BBQ

Appelflappen

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat je op de BBQ veel meer kunt bereiden dan alleen een stukje vlees. Hele maaltijden behoren tot de mogelijkheden, maar ook een heerlijke versnapering voor bij de koffie of thee is een optie. Soms krijg ik dan wel de vraag of je gerecht dan niet naar rook smaakt, maar dat hoeft helemaal niet. Gebruik je een goede houtskoolsoort, dan brandt deze neutraal. Dat betekent dat je houtskool geen rook en daarmee geur en smaak afgeeft. De appelflappen uit dit […]

Peren in Bladerdeeg

Peren in Bladerdeeg

Een toetje van de BBQ hoort er bij mij vaak wel bij. En vaak probeer ik mensen dan ook te verrassen met iets dat ze niet zo snel van de BBQ verwachten. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat en zeker bij desserts is het leuk als je gerecht er mooi uit ziet. Dat zit bij deze heerlijke peren in bladerdeeg wel goed. De smaak ook trouwens, want dit BBQ dessert ga ik zeker vaker bereiden!

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Bij procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van pulled pork. Je kunt echter veel meer met dit mooie stukje varkensvlees. Zo maakte ik bijvoorbeeld ook al eens babi pangang van procureur. Een rollade maken kan echter ook. Met een Livar procureur rollade van The Butchery bereidde ik een heerlijke gerookte variant, die ik serveerde met een mosterdsaus. En die saus maak je natuurlijk ook zelf.