Kaasdip met Bacon & Ui

Bacon Kaas Ui Dip

Een avondje gezellig borrelen voor de boeg en op zoek naar een lekker BBQ gerecht voor bij een drankje? Of begin je je BBQ graag met een lekker kazig voorgerecht? Dan is deze kaasdip met bacon en ui iets voor jou! Serveer hem met een stokbroodje, laat iedereen lekker zelf dippen en ik weet zeker dat je gasten de volgende keer weer willen dat je de BBQ aansteekt en dit gerecht in je vaste repertoire terecht komt!

Bacon Kaas Ui Dip uit de skillet
Bacon Kaas Ui Dip uit de skillet

Voorgerecht/Snack

4-6 personen

1 uur

Ingrediënten

– 1 Stokbrood
– 6 plakken Gerookt Ontbijtspek
– 2 Uien
– 200 gram Geraspte Emmentaler Kaas
– 200 gram Crème Fraîche
– 2 eetlepels Donkere Basterdsuiker
– 2 eetlepels Balsamico Azijn
– 4 eetlepels Mayonaise
– 1 eetlepel All Purpose BBQ Rub
– Versgemalen Zwarte Peper
– 1 eetlepel Olijfolie

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Skillet (27 cm)
– Ruime Mengkom
BBQ handschoen

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden.

Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en leg de plakken ontbijtspek vast klaar.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het rooster en voeg de olijfolie toe. Laat de pan 5 minuutjes warm worden en voeg dan de uien er aan toe. Bak de uien 5 minuten tot ze wat zachter en glazig worden en voeg dan de basterdsuiker, balsamico azijn en wat versgemalen toe. Roer alles door de uien en laat ze nog 10 minuten zachtjes bakken tot de uien mooi zacht zijn. Let er hierbij op dat je de deksel zoveel mogelijk op de BBQ hebt, anders schiet de temperatuur omhoog.

Leg ondertussen ook de plakken ontbijtspek op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de ontbijtspek ongeveer 10 minuten, indirect op de BBQ.

Zijn de uien mooi zacht en begint het spek een beetje krokant te worden? Haal alles dan van de BBQ. Gebruik voor de skillet een BBQ handschoen, want de steel is inmiddels goed heet.

Doe nu de uien in de mengkom. Snijd de plakken bacon in grove stukken en voeg ook toe. Voeg vervolgens de crème fraîche, geraspte emmentaler, mayonaise en BBQ rub toe en meng alles door elkaar. Schep het mengsel vervolgens weer in de skillet.

De skillet mag nu weer terug op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en bak de dip 20 minuutjes, nog steeds met indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden. Bak ondertussen ook je stokbrood af.

Is de dip klaar en je brood afgebakken? Zet de skillet dan op een onderzetter op tafel en serveer het stokbrood er gesneden naast. Nu kan iedereen zelf lekker met een stokbroodje in de skillet dippen en genieten van deze heerlijke kaasdip met bacon en ui. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *