low slow procureur steak uitgelicht

Low & Slow Procureur Steak

Bij de combinatie van procureur en BBQ denk je al snel aan het bereiden van pulled pork. Niet gek, want het is één van de bekendste en populairste BBQ gerechten om te bereiden. Toch kun je veel meer met dit mooie stuk vlees. Zo bereidde ik eerder al eens een procureur rollade en ging ik dit keer voor een langzaam gerookte procureur steak. Heerlijk rokerig van smaak, herkenbare smaken van de pulled pork ook, zacht vlees ook wel, maar wel met iets van een bite. En de bereiding is een […]

bloemkool nuggets uitgelicht

Bloemkool Nuggets

Bloemkool is wellicht niet de eerste groente waar je aan denkt bij het BBQ’en (al deelde ik eerder al eens recepten voor een hele geroosterde bloemkool en bloemkool steaks met chimichurri), maar het is een groente die zich prima leent voor de BBQ. Dit keer ging ik voor bloemkool nuggets, door bloemkool roosjes te paneren en op de BBQ lekker krokant te bakken. Serveren met chilisaus en je hebt een leuk voorgerecht of hapje bij de borrel.  

pizza bianca spek uitgelicht

Pizza Bianca met Spek

Ik moet bekennen dat ik bij het bakken van pizza al snel naar de tomatensaus als basis grijp. En dat terwijl een pizza bianca zo lekker kan zijn. Het werd dus wel weer eens tijd voor een pizza zonder tomatensaus. Deze pizza bianca met spek en baby spinazie is een aanrader. De basis van crème fraîche combineert goed met de spek, spinazie en rode ui, terwijl de groene pesto een aangename verrassing was bij de rest van de ingrediënten. Wat mij betreft zet je deze pizza dan ook op je […]

plaattaart groene asperges uitgelicht

Plaattaart met Groene Asperges

Met deze zomer een flinke gas BBQ van Weber in de tuin probeer ik de BBQ ook doordeweeks vaker te gebruiken. Zo’n gas BBQ is namelijk lekker snel op temperatuur en dus ook prima geschikt om direct uit je werk mee aan de slag te gaan. En doordeweekse BBQ sessies vragen natuurlijk ook wel om doordeweekse maaltijden. Daarom nu dit recept voor een heerlijke plaattaart met groene asperges, ham en eieren. Ik bakte hem op de nieuwe Crafted grillsteen van Weber en het resultaat is een aanrader! En ja, ik […]

sweet sour spareribs uitgelicht

Sweet & Sour Spareribs

Jawel, ik heb weer een mooi spareribs recept voor je voor op de BBQ! Dit keer een variant met een eenvoudige rub en een heerlijke zoetzure saus, die je trouwens ook heel eenvoudig zelf maakt. De spareribs krijgen dankzij de zoutzure saus een heerlijke smaak en een mooie glans! In dit recept werk ik met een zogeheten SPG (Salt Pepper Garlic) Rub; Een basismengsel van zout, zwarte peper en knoflook. Dit mengsel kun je natuurlijk ook zelf maken, maar omdat deze combinatie in vrij veel rubs en bereidingen voor komt […]

hasselback aubergines uitgelicht

Hasselback Aubergines

Om een BBQ diner helemaal compleet te maken moeten natuurlijk ook de bijgerechten van de BBQ komen. En hoewel we allemaal nog erg op vlees gericht zijn bij het BBQ’en kun je ook met groenten alle kanten op. Dit keer maakte ik hasselback aubergines op de BBQ. Een leuke bereiding van de aubergine, die je vult met pesto en mozzarella. Aanrader om eens te proberen!  

pizza diavola uitgelicht

Pizza Diavola

Een bekende pizza qua naam, maar overal waar je hem tegenkomt bevat deze pizza weer net andere ingrediënten. De gemene deler? De Pizza Diavola is altijd een pizza met pit. In dit recept deel ik mijn toppings voor de pizza diavola met je, waarbij Spianata Romana een belangrijke is, maar ook de chili olie niet mag ontbreken. Houd je echt van pit? Dan druppel je ook nog wat Tabasco over de pizza!  

mediterraanse pizza uitgelicht

Mediterraanse Pizza

Het werd weer eens tijd om pizza’s te bakken op de BBQ en dit keer gingen we voor pizza’s met een Mediterraans tintje. Uiteraard ’s ochtend s op tijd het deeg voorbereid. Later op de dag ook de tomatensaus voor de pizza’s zelf gemaakt en dan ’s avonds de BBQ flink opgestookt om de pizza’s te bakken. De combinatie van groenten met de het zoute van de feta doet het erg goed, dus ik gok dat deze pizza’s vaker op het menu staan!  

lemon pepper chickenwings uitgelicht

Lemon Pepper Chicken Wings

Een tijdje terug kwam er een bus je Lemon Pepper Rub binnen en die associeerde ik vooral met zalm en andere vis. Nu ben ik er achter gekomen dat deze rub ook heerlijk combineert met kippenvleugels. De rub is fris, maar ook lekker peperig en creëert een heerlijk korstje op je kippenvleugeltjes. Aanrader om de volgende keer eens te proberen dus!  

aziatische ribfingers uitgelicht

Aziatische Ribfingers

Iberico Ribfingers zijn toch wel de perfecte uitvinding voor op de BBQ. Het genot van spareribs, maar dan een kortere bereidingstijd en ook nog eens lekker voor mensen die niet van kluiven houden. En dan kun je er qua smaak ook nog eens alle kanten mee op. Dit keer ging ik voor een mooie marinade met een Aziatische twist, die je na het marineren ook nog inkookt en in de saus gebruikt om af te lakken. Heerlijk resultaat en zeker een aanrader!  

tex mex pizza uitgelicht

Tex Mex Pizza

De BBQ gaat hier geregeld aan voor pizza’s en ik ben dan ook continu op zoek naar pizza inspiratie. Nu leent de Tex Mex keuken zich perfect om te vertalen naar de BBQ, maar ook zeker naar pizza’s. Daarom nu een Tex Mex pizza, met onder andere BBQ saus, bacon, cheddar en jalapeño. Het rijzen van het deeg duurt bij het bakken van pizza’s eigenlijk het langst. Verder is de bereiding van deze Tex Mex Pizza’s van de BBQ een eitje!  

chinese spareribs uitgelicht

Chinese Spareribs

Het hele low & slow BBQ’en begon voor mij met het proberen van spareribs. Met de nadruk op proberen, want de eerste keer was geen succes! Maar oefening baart kunst en inmiddels behoren spareribs dan ook wel tot mijn favorieten van de BBQ. Van spareribs recepten kun je er volgens mij dan ook nooit genoeg hebben en dus heb ik weer een nieuwe voor je! Dit keer met een chinees tintje en ze smaken heerlijk!