bacon pineapple pizza uitgelicht

Bacon & Pineapple Pizza

Met het recept voor deze pizza schop ik waarschijnlijk alle Italianen en een hoop andere pizza liefhebbers tegen het zere been. Ananas op een pizza is volgens velen namelijk not done en in Italië waarschijnlijk zelfs een doodzonde. De combinatie van BBQ saus, spek en gekaramelliseerde ananas is er echter één die zich uitstekend leent voor een pizza. Wat lekkere geraspte mozzarella er over en je hebt een heerlijke pizza. Alleen zorgen dat je geen Italianen of anti-ananas-op-een-pizza betogers uitnodigt als je deze pizza’s gaat bakken!

bacon pineapple pizza recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 8 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 8 uur 45 minuten
Porties: 2

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

 • Voor het bakken van de pizza’s begin je uiteraard met je pizzadeeg. Meng hiervoor in een ruime kom het zout door de bloem. Strooi hier vervolgens het gist overheen, gevolgd door het water en de olijfolie. Meng alle ingrediënten met de hand goed door elkaar.
 • Bebloem vervolgens je werkblad en leg het deeg hierop. Strooi nog wat bloem over het deeg en kneed het deeg gedurende 10 minuten stevig door, tot er een elastische bal ontstaat.
 • Vet nu een schone kom in met een eetlepel olijfolie en leg hier de deegbal in. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 8 uur rustig rijzen, tot het in omvang is verdubbeld.
 • Wil je een deeg dat minder lang hoeft te rijzen? Neem dan 10 gram gedroogde gist in plaats van 3 gram en voeg 2 theelepels suiker toe aan je deeg, voordat je gaat kneden. Je pizzadeeg hoeft dan slechts een uur te rijzen. Probeer echter ook het deeg met de lange rijs eens. Het is een heerlijk pizzadeeg dat makkelijker te verteren is.
 • Nu het deeg staat te rijzen gaan we aan de slag met de ananas. Die gaan we namelijk karamelliseren met de basterdsuiker. Neem hiervoor de kleine koekenpan en zet deze op laag vuur. Snijd de ananas in blokjes van 2 x 2 x 2 cm groot en doe ze in de pan. Bak de ananas een paar minuten tot deze goed warm is en voeg dan de basterdsuiker toe. Meng de suiker door de blokjes ananas en laat de suiker licht karamelliseren. Zet vervolgens het vuur uit en laat de ananas afkoelen.
 • Moet het deeg nog 1,5 uur rijzen? Steek dan nu de BBQ aan. Ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden. Is die temperatuur bereikt? Dan is het tijd om de plakken ontbijtspek op de BBQ te leggen. Bak de plakken een kwartier, zodat ze al een mooie kleur krijgen maar nog niet helemaal krokant gebakken zijn.
 • Is de spek klaar? Haal deze dan van de BBQ en haal even een borstel over je rooster. Leg vervolgens de pizzasteen op de BBQ en maak de BBQ gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 300 graden.
 • Is het deeg genoeg gerezen? Verdeel het deeg dan in 2 gelijke bollen. Bebloem je werkblad en leg er 1 van de bollen op. Druk de bol me je handen plat en vorm er vervolgens vanuit het midden een pizzabodem van. Je kunt dit eventueel ook doen met een deegroller, maar dan druk je veel lucht uit het deeg en krijg je een minder mooi resultaat.
 • Is je pizzabodem gevormd? Pak dan de pizzaschep er bij en bestrooi deze met de helft van het maismeel. Leg hier vervolgens het deeg op en voel even of deeg lekker schuift op je schep.
 • Verdeel nu de helft van de BBQ saus over de pizzabodem en strooi er daarna een kwart van de geraspte mozzarella over. Verdeel vervolgens de helft van het spek losjes over de pizza, gevolgd door de ananas en nog eens een kwart van de geraspte mozzarella.
 • Neem de pizzaschep met pizza nu mee naar de BBQ en schuif de pizza rustig op de pizzasteen. Sluit de BBQ vervolgens weer met de deksel en bak de pizza in 6 á 7 minuten af.
 • Haal de pizza nu weer van de BBQ met de pizzaschep en schuif hem op een snijplank of groot bord. Bestrooi de pizza met een beetje versgemalen zwarte peper en laat de pizza nu 3 minuutjes rusten voor je hem aansnijdt. Gebruik die tijd om de volgende pizza alvast te beleggen en op de pizzasteen te schuiven. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *