chinese spareribs uitgelicht

Chinese Spareribs

Het hele low & slow BBQ’en begon voor mij met het proberen van spareribs. Met de nadruk op proberen, want de eerste keer was geen succes! Maar oefening baart kunst en inmiddels behoren spareribs dan ook wel tot mijn favorieten van de BBQ. Van spareribs recepten kun je er volgens mij dan ook nooit genoeg hebben en dus heb ik weer een nieuwe voor je! Dit keer met een chinees tintje en ze smaken heerlijk!  

pulled beef dutch oven uitgelicht

Pulled Beef uit de Dutch Oven

Een mooie low en slow sessie om pulled beef te maken kan zomaar de hele dag duren. Lastig als je gasten hebt en wel op een fatsoenlijke tijd wil eten. Daarom nu de oplossing om wel pulled beef te kunnen serveren, maar zonder de stress te ervaren of er wel op tijd gegeten kan worden. En nee, dan heb ik het niet over een dag eerder de pulled beef al bereiden. We gaan namelijk voor een combinatie van kort roken en dan in de Dutch Oven verder garen. In een […]

fugazzeta uitgelicht

Fugazzeta

Een tijdje terug stuitte ik op Netflix op de serie Street Food: Latin America, waarin ze verschillende landen afgaan en je kennis laten maken met de heerlijkste streetfood uit die landen. In de eerste aflevering word je meegenomen naar Argentinië en daar komt onder andere de Fugazzeta voorbij. Een Argentijnse, met kaas gevulde pizza, met een topping van uien en nog meer kaas. Nu behoren deeg, uien en kaas hier in huize BBQ Junkie wel tot de favoriete ingrediënten, dus deze Fugazzeta moest geprobeerd worden op de BBQ!  

homemade bacon uitgelicht

Homemade Bacon

Zelf bacon maken stond al een tijdje op mijn lijst, maar op de een of andere manier hield het proces van pekelen met colorozozout me een beetje tegen. Onterecht, want een basis pekel voor bacon is doodeenvoudig en het zelf maken van bacon is dan ook een eitje. Toen ik bij de slager was nog even de verhouding colorozozout en suiker doorgenomen en vergeleken met wat ik op internet (met name Het BBQ Genootschap) al tegen was gekomen en ik kon aan de slag. Het pekelen duurt vervolgens wel even, […]

pulled chicken tacos uitgelicht

Pulled Chicken Taco’s

BBQ en taco’s gaan hand in hand. Ik heb dan ook al wel wat taco recepten online staan. Maar daar kan er uiteraard nog wel eentje bij! Dit keer heerlijke pulled chicken taco’s, met cheddar, pico de gallo, avocado en zure room. Weinig geks en geen uren bezig, maar wel heerlijk eten. Aanradertje dus!  

gevuld gehaktbrood bladerdeeg uitgelicht

Gevuld Gehaktbrood in Bladerdeeg

Een gehaktbrood van de BBQ is sowieso een goed idee. Vooral dit Indisch Gehaktbrood kan ik je aanraden! Dit keer ging ik meer voor de typische BBQ smaken, maar besloot ik het gehaktbrood wel weer te vullen. En wel met gekaramelliseerde uien en kaas. Om het af te maken besloot ik het gehaktbrood in bladerdeeg in te pakken. Een soort gevuld gehaktbrood meets beef wellington dus. En ik kan je aanraden om dit te proberen, want dit smaakte erg goed!  

bbq chicken pan pizza uitgelicht

BBQ Chicken Pan Pizza

Het werd weer tijd voor een pan pizza! Een hele tijd terug deelde ik al eens een recept voor een Amerikaanse Pan Pizza, met peperoni. Dit keer ging ik voor een BBQ chicken variant, waarbij de BBQ eerst aan gaat om pulled chicken te bereiden. Daarna bak je ook de pizza natuurlijk op de BBQ, in een skillet. Het resultaat? Een dikke Amerikaanse Pan Pizza van de BBQ. Houd je van pizza’s met een dikke bodem? Dan moet je deze BBQ pan pizza met pulled chicken zeker eens proberen!

jalapeno popper porkloin uitgelicht

Jalapeño Popper Porkloin

De combinatie van roomkaas, cheddar, jalapeño en spek doet het altijd goed. Dat bewijst het recept voor Atomic Buffalo Turds wel. Dit keer voegde ik er nog een ingrediënt aan toe: Varkenshaas. De roomkaas, cheddar en jalapeño vormen de vulling van de varkenshaas en het vlees omwikkel je vervolgens met spek. Klein beetje rook er overheen en drie kwartier wachten en je hebt een heerlijk gevulde varkenshaas van de BBQ!

single ribs uitgelicht

Single Ribs

Bij veel van mijn spareribs recepten ben je toch al gauw 5 tot 6 uur onderweg en die tijd heb je niet altijd. Wil je dan toch spareribs op tafel zetten? Dan is deze bereiding wellicht een goed idee. Op deze manier serveer je heerlijke ribbetjes met een bereidingstijd van ‘slechts’ 2 uur. Ja, je bent inderdaad nog steeds een paar uur bezig, maar je moet er toch wat voor over hebben om lekker te eten!

gepofte aardappelen pulled pork uitgelicht

Gepofte aardappelen met Pulled Pork

2 klassiekers combineren tot één gerecht mooi BBQ gerecht. Dat leek me wel een goed idee. En later kwam ik er achter dat ik waarschijnlijk onbewust ben geïnspireerd door Noskos! Die combineerde gepofte aardappelen al eens met pulled pork en in dit recept doe ik het nog eens dunnetjes over. Mijn recept is net iets anders, dus aan jou om ze allebei te proberen en de lekkerste vaker te bereiden! In dit recept ga ik er van uit dat je de pulled pork al hebt bereid. Heb je dat nog […]

chocolade vlechtbrood uitgelicht

Chocolade Vlechtbrood

Noem het een toetje of bak hem voor bij de koffie. Dat dit chocolade vlechtbrood zal smaken is iets dat zeker is. En dat met een ingrediëntenlijst waar welgeteld 2 ingrediënten op pronken: croissantdeeg en hazelnootpasta. Voel je trouwens vrij om hier nog mee te spelen om van dit brood je eigen versie te maken. Daar leent dit recept zich prima voor. Zo kun je jouw eigen favoriet pasta gebruiken of bijvoorbeeld noten verkruimelen en deze samen met de hazelnootpasta als vulling gebruiken. Laat je fantasie de vrije loop en […]

gevulde speculaas bbq uitgelicht

Gevulde Speculaas

Met Sinterklaas avond om de hoek op de valreep nog een leuk recept voor gevulde speculaas van de BBQ, gebakken in een muffinvorm, waardoor je eigenlijk eenpersoons gevulde speculaasjes bakt. Erg leuk om ’s middags te bakken en ’s avonds te serveren tijdens pakjesavond. Daarnaast ook erg leuk om eens samen met je kinderen de BBQ aan te steken en deze lekkernij te bereiden. Onderaan het recept ook nog een paar tips als je liever voor een grote gevulde speculaas gaat!