pulled turkey sandwich uitgelicht

Pulled Turkey Sandwich

Pulled Pork, Pulled Beef, Pulled Lam, Pulled Chicken. Ik had al heel wat soorten vlees tot een pulled variant omgetoverd, maar kalkoen was er nog niet van gekomen. Tot nu, want ik maakte van een kalkoendij een heerlijk broodje pulled turkey. Uiteraard met coleslaw en BBQ saus. En ik zeg broodje, maar ik bedoel broodjes. Want een kalkoendij weegt al snel een kilo en is dus in niets te vergelijken met de kippendij!

pulled turkey sandwich recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 2 uur
Bereidingstijd: 3 uur
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 5 uur 30 minuten
Porties: 4

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Begin op tijd met het rubben van de kalkoendij. Indien de kalkoendij nog is voorzien van de huid heb je de keuze om deze te verwijderen of om deze te laten zitten. Ik heb de huid verwijderd, maar als je kiest om hem te laten zitten is het belangrijk om ook onder de huid te kruiden met je BBQ rub. De rub trekt namelijk niet door de huid.
  • Neem de kalkoendij en snijd eventueel loshangende stukjes vlees en huid weg. Zet de kalkoen vervolgens in de rub en laat de smaken 2 tot 12 uur intrekken.
  • Ben je klaar om de pulled turkey te gaan bereiden? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 130 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan de chunks rookhout toe aan de brandende kolen. Steek dan de probe van je kernthermometer in de kalkoen en leg de kalkoendij daarna op het BBQ rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de kalkoen tot een kerntemperatuur van 70 graden. Dit duurt naar verwachting ongeveer 2 uur.
  • Is de temperatuur van 70 graden bereikt? Pak dan de BBQ saus en je bastingkwast erbij en bestrijk de kalkoendij rondom met BBQ saus. Sluit de BBQ daarna weer met de deksel en gaar de kalkoendij door tot een kerntemperatuur van 80 graden.
  • Vanaf een kerntemperatuur van 80 graden is het de bedoeling dat je gaat checken of het vlees goed gaar is en makkelijk uit elkaar valt. Dit kan al bij 80 graden zijn, maar het kan ook zijn dat je de kalkoen nog iets verder door moet garen. Neem hiervoor de tijd, want het komt het eindresultaat ten goede.
  • Is het vlees gaar? Haal het dan van de BBQ. Pak het strak in aluminiumfolie en laat het een half uurtje rusten voordat je het tot pulled turkey trekt.
  • Heb je de coleslaw nog niet bereid? Maak deze dan, terwijl de kalkoen ligt te rusten, volgens dit recept.
  • Heeft de kalkoen een half uurtje gerust? Pak het dan weer uit en leg het vlees in een schaal. Trekt het vlees nu uit elkaar tot pulled turkey en meng hier eventueel nog wat BBQ saus doorheen.
  • Serveer de pulled turkey op zachte witte bolletjes, met wat coleslaw en extra BBQ saus. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Broodje Pulled Turkey
Broodje Pulled Turkey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *