Procureur Rollade met Mosterdsaus

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Bij procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van pulled pork. Je kunt echter veel meer met dit mooie stukje varkensvlees. Zo maakte ik bijvoorbeeld ook al eens babi pangang van procureur. Een rollade maken kan echter ook. Met een Livar procureur rollade van The Butchery bereidde ik een heerlijke gerookte variant, die ik serveerde met een mosterdsaus. En die saus maak je natuurlijk ook zelf.

Gerookte Procureur Rollade met Mosterdsaus
Gerookte Procureur Rollade met Mosterdsaus

Hoofdgerecht

4-6 personen

5 uur

Ingrediënten

– 1 kilo Livar Procureur Rollade
– 40 gram Roomboter
– 40 gram Bloem
– 500 milliliter Groentebouillon
– 1 eetlepel Grove Mosterd
– 1 theelepel Franse Mosterd
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– 2 blokjes Kersen Rookhout
Kernthermometer
– Steelpan

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte warmte en een temperatuur van ongeveer 130 graden.

Haal de rollade uit de verpakking en dep hem rondom droog met keukenpapier. Bestrooi de rollade vervolgens rondom met versgemalen zwarte peper en wat grof zeezout.

Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan de blokjes rookhout toe aan de brandende kolen en leg vervolgens de procureur rollade op het BBQ rooster. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek deze dan nu in het vlees en sluit de BBQ vervolgens met de deksel.

Gaar de procureur rollade nu rustig tot een kerntemperatuur van 64 graden. Dit neemt ongeveer 4 uur in beslag. Houdt de deksel hierbij zoveel mogelijk op de BBQ.

Is de kerntemperatuur bijna behaald? Dan is het tijd om de mosterdsaus te maken. Zet hiervoor de steelpan op laag vuur en smelt de boter in tot deze een klein beetje begint te kleuren. Voeg vervolgens alle bloem toe en roer deze door de gesmolten. Er ontstaat nu een roux.

Laat de roux 2 minuutjes garen, terwijl je in de pan roert. Voeg vervolgens al roerend beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf de saus goed doorroeren tot je een gladde saus hebt. Is alle bouillon opgenomen? Zet dan het vuur uit en roer vervolgens de mosterd door de saus. Breng het geheel op smaak met wat versgemalen zwarte peper.

Ondertussen is de rollade waarschijnlijk gaar en is het tijd om hem van de BBQ te halen. Leg de rollade op een bord of schaal en laat hem op kamertemperatuur 10 tot 15 minuten rusten voor je hem aansnijdt. Snijd de procureur rollade vervolgens in plakken van ongeveer een centimeter dik en serveer deze met de mosterdsaus. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *