Geroosterde Venkel

Venkel is misschien niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt als de BBQ plannen worden gesmeed, maar het is heerlijk als bijgerecht en past perfect bij een goede steak van de grill. Venkel heeft een zoete anijsachtige smaak, die goed combineert, met peper, citroen en geraspte Parmezaanse kaas. Zet de venkel dus op de boodschappenlijst en maakt dit bijgerecht eens!

Recept afdrukken Pin recept
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: geroosterde venkel, venkel, venkelknol
Porties: 4

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Rasp
  • Ovenschaal

Instructies

  • Begin met het schoonmaken van de venkel door ze door midden te snijden en vervolgens het groen en de buitenste bladen te verwijderen. Verwijder ook de harde kern.
  • Neem nu een ovenschaal en doe hier de olijfolie en het sap van de citroen in. Meng door elkaar en leg de gehalveerde venkelknollen met de gesneden kant naar beneden in de schaal.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de venkelknollen dan op de BBQ met de gesneden kant omhoog en bedruip ze met het mengsel van olijfolie en citroensap. Bestrooi ze daarna met wat versgemalen zwarte peper en sluit de BBQ met de deksel.
  • Gaar de venkel nu 30 minuten op de BBQ, waarbij je ze de laatste 5 minuten met de gesneden kant op het rooster legt. Haal de venkelknollen daarna van de BBQ en leg ze op een bord.
  • Bestrooi de venkel nu met geraspte Parmezaan kaas en het rasp van de citroen en serveer de venkel daarna direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *