franse appeltaart bqq uitgelicht

Franse Appeltaart

Hoewel de BBQ hier vaker aan gaat voor gerechten met vlees kun je jouw BBQ ook gebruiken om bijvoorbeeld taarten te bakken. Ik deelde al eens recepten van diverse skillet brownies (de Oreo Brownie is enorm populair) en crumbles en dit keer ging ik voor een appeltaart van de BBQ! Ik koos daarbij voor een Franse appeltaart, waarvan ik een recept tegenkwam op de website van Rutger Bakt. Weer eens wat anders dan de doorsnee appeltaart en het ziet er naar mijn mening een stuk mooier uit (of ligt dat […]

gevulde pompoen uitgelicht

Gevulde Pompoen

In Nederland draait BBQ’en toch nog vaak om veel vlees. Ook ik maak me er wel eens schuldig aan. Tijd om dat dus weer een beetje te compenseren met een verrassend gerecht dat ook prima als doordeweekse maaltijd geserveerd kan worden. Deze gevulde pompoen bevat ook vlees, maar dit gerecht bestaat toch grotendeels uit groenten. De combinatie van half-om-half gehakt, spinazie en kastanjes werkt erg goed met de geitenkaas en de pompoen en ik kan je deze gevulde pompoen van de BBQ dan ook zeker aanraden!

pizza quattro stagioni uitgelicht

Pizza Quattro Stagioni

Zoals je ongetwijfeld weet gaan er hier regelmatig pizza’s op de BBQ. ’s Ochtends het deeg alvast voorbereiden, de saus zelf maken en dan lekkere toppings kiezen om de pizza’s mee te beleggen. Inmiddels staan er al heel wat varianten online, maar de klassieke Pizza Quattro Stagioni zat daar nog niet tussen. En dat terwijl het een heerlijke pizza is. Hoewel je hem regelmatig voorbij ziet komen met de vier hoofdingrediënten door elkaar heen, ging ik voor vier losse vlakken. Zoals je hem van de foto’s kent waarschijnlijk. Het resultaat […]

pulled pork boston butt uitgelicht

Pulled Pork van Boston Butt

Pulled Pork is natuurlijk een absolute BBQ klassieker en mijn pulled pork recept doet zijn werk iedere keer weer. Zowel bij mij thuis, als bij de mensen die laten weten hoe hun pulled pork sessie is verlopen. Desalniettemin stond het al een tijdje op mijn lijstje om eens pulled pork te bereiden zonder te injecteren en in te pakken. De BBQ en het vlees hun werk laten doen en niet willen ingrijpen om het proces te versnellen. Dus koos ik voor een mooi stuk Livar Boston Butt, zette het in […]

brisket style tritip uitgelicht

Brisket Style Tri-Tip

Een tijdje geleden bereidde ik de point van een brisket en dat was erg leuk om te doen. Het resultaat was nog niet helemaal bevredigend, dus die gaat zeker nog eens opnieuw op de BBQ. In de tussentijd zag ik op verschillende plekken bereidingen voorbij komen waarbij een tri-tip, ook wel bekend als het liesstuk, wordt bereid als een brisket. Ik heb wel eerder met tri-tip gewerkt, maar deze bereiding stond direct hoog op mijn lijstje. Bij eerdere bereidingen heb ik het vlees namelijk verwerkt in stoofvlees en juist rosé […]

bbq chicken pizza uitgelicht

BBQ Chicken Pizza

Een pizza bakken op de BBQ gebeurt hier met grote regelmaat. Pizzasteen op het rooster, de BBQ naar 300+ graden en je hebt in een paar minuten de perfecte pizza. Al gaat er aan dat bakken nog wel wat voorbereiding vooraf natuurlijk. Zeker als je ook zelf je pizzadeeg en pizzasaus maakt. In dit recept kennen we trouwens nog een kleine tussenstap, want de pulled chicken voor deze pizza bereiden we natuurlijk ook op de BBQ. Heerlijk!

bananen rolo uitgelicht

Bananen met Rolo’s

Hoewel ik zelf totaal niet van bananen houdt stond dit dessert al een hele tijd op de wishlist van een aantal van mijn regelmatig terugkerende BBQ gasten. Banaan, gevuld met Rolo’s dus. Eerder bereidde ik ze al een met gewone chocolade, maar de karamel van de Rolo’s geeft dit gerecht nog net dat beetje extra (heb ik van horen zeggen, want ik heb dit toetje van de BBQ zelf dus niet geproefd). De bereiding is doodeenvoudig en dat maakt deze bananen met Rolo’s dan ook ideaal als afsluiter van een […]

gerookte lamsbout uitgelicht

Gerookte Lamsbout

Ik kan enorm genieten van de smaak van lamsvlees, maar om mij heen is dat wat minder het geval. Dat betekent dat we hier niet met grote regelmaat lamsvlees op de BBQ hebben liggen, maar een mooie lamsbout stond nog wel op het lijstje om sowieso eens te proberen. Onlangs kon ik hem afstrepen, want ik rookte een mooi stuk Nieuw-Zeelands Lamsbout. En ik kan je direct vertellen dat zelfs de mensen die niet van lamsvlees houden dit stuk toch wel lekker vonden. De smaak van lam was subtieler dan […]

gevlinderde kip uitgelicht

Gevlinderde Kip

Een hele kip kun je op diverse manieren bereiden op je BBQ. Je kunt voor de klassieke Beercan Chicken gaan, een rotisserie er bij pakken en voor kip aan het spit gaan of je vlindert de kip en bereid hem plat op het rooster. Dat laatste gaan we doen in dit recept. Gevlinderde kip kent overigens allerlei benamingen. Spatchcock chicken en roadkill chicken zijn beide ook gevlinderde kippen die volgens de bereidingswijze hieronder kunnen worden bereid. Wat mij betreft is de gevlinderde kip dé manier om een kip te bereiden […]

ribeye roast uitgelicht

Ribeye Roast

Waar ik grotere steaks met regelmaat middels de reverse sear methode bereid, was ik ook wel eens benieuwd naar het resultaat van een ribeye roast die je niet in steaks snijdt, maar in zijn geheel langzaam gaart (en rookt) tot een mooie kerntemperatuur, maar vervolgens niet afgrilt. Dus ging ik met een mooie Black Angus Ribeye Roast van The Butchery aan de slag, voorzag de buitenkant van een mooie laag zout, peper en knoflook granulaat en gaarde de ribeye roast in ongeveer 2 uur tot een prachtig eindresultaat. Het vlees […]

spaanse pizza uitgelicht

Spaanse Pizza

Heb ik al wel eens gezegd dat pizza’s bakken op de BBQ een aanrader is? En dat die pizza’s naar schatting zo’n 100 keer lekkerder zijn dan die diepvriesgevallen uit de supermarkt? En dat ze ook lekkerder zijn dan die van de gemiddelde pizzeria? Volgens mij wel. Maar goed, dat krijg je met dingen waar je enthousiast over bent. Daar blijf je over praten. Dat heb ik dus met pizza’s bakken op de BBQ. Dit keer ging ik voor een pizza met een Spaanse twist, met chorizo en manchego. Wat […]

fruit pizza uitgelicht

Fruit Pizza

Pizza’s bakken op de BBQ is sowieso al lekker, maar je kunt die pizzasteen voor veel meer gerechten gebruiken natuurlijk. Dit keer bereidde ik een zomers dessert op de pizzasteen en dat viel goed in de smaak! Deze fruit pizza, met een bodem van bladerdeeg en vol lekker fruit is dan ook echt een aanrader om eens te proberen. Doe het echter niet na het bakken van ‘echte’ pizza’s, want dan is je BBQ een beetje te warm voor dit dessert denk ik.