Perzik Galette van de Pizzasteen

Perzik Galette

Een galette bakken op de BBQ is misschien wel de eenvoudigste manier om lekker dessert te bereiden op de BBQ. Eerder deelde ik al eens de recepten voor de appel galette en de peren galette. Nu komt daar ook een heerlijke galette met perzik bij. Het principe blijft hetzelfde en dit kun je natuurlijk met nog veel meer fruit doen. En dan gewoon serveren met een heerlijke bol ijs en een dot slagroom. Perfect!

Pizza Nduja

Pizza Nduja

Eén van mijn laatste favorieten voor op de pizza (en tosti’s!) is Nduja. Nduja is een smeerbare salami met lekker veel pit er in. Het is momenteel erg populair en in diverse supermarkten heb ik het al in het schap gezien. Ik vind het echt super lekker en deze smeerbare salami is dus ook zeer geschikt als topping voor je pizza’s. Ik combineerde de nduja op deze pizza’s met gekarameliseerde uien en natuurlijk lekkere mozzarella. En die combinatie kan ik je van harte aanraden als je wel van een beetje […]

Gevulde Pompoen met Tête de Moine

Gevulde Pompoen met Tête de Moine

Een tijdje terug mocht ik in samenwerking met Emmi al een mooi recept ontwikkelen met één van hun kazen en dit keer mocht ik met hun Tête de Moine kaas aan de slag. Deze kaas, die letterlijk vertaald ‘hoofd van de monnik’ heet is een half harde kaas, die je idealiter met een kaaskruller in rozetten snijdt. En met het echte herfstweer en veel regenachtige dagen werd het wel weer tijd voor een écht herfstgerecht. Dat het wat kouder wordt en wat vaker regent betekent namelijk natuurlijk niet dat de […]

Shoarma Kippenvleugels

Shoarma Style Chickenwings

Een kippenvleugel van de BBQ is altijd een goed idee en ik maak ze dan ook vrij regelmatig. Maar shoarma van het spit is zo nu en dan ook lang niet gek. Ik combineerde de smaken van die kip shoarma van het spit dit keer met de heerlijke kippenvleugels van de BBQ en dan krijg je dus een heerlijke BBQ snack voor bij de borrel. Uiteraard geserveerd met knoflooksaus en die maak je ondertussen ook gewoon even zelf. Heerlijk! Kortom; Shoarma Style Chickenwings kunnen op de to-do lijst!  

Choripan Pizza

Choripan Pizza

Het werd wel weer eens tijd om een paar lekkere pizza’s te bakken, dus ging ik op zoek naar inspiratie. Nu had ik nog ingrediënten liggen om chimichurri te maken en in de vriezer lagen nog een paar chorizo worstjes. Misschien niet de eerste ingrediënten waaraan je denkt bij het bakken van pizza’s, maar een pizza-versie van de choripan, een erg populair streetfood broodje in Argentinië, leek mij een top idee. En zo geschiedde. Met nog wat geraspte provolone werden het heerlijke pizza’s en ik kan je dan ook aanraden […]

Koreaanse Spareribs van de BBQ

Koreaanse Spareribs

De Koreaanse keuken wordt steeds populairder en één van de meest populaire ingrediënten momenteel is toch wel gochujang. Ik heb het ook al meermaals gebruikt in recepten en dit keer gaat dit heerlijke spul in de marinade voor deze Koreaanse spareribs. Die marinade wordt later ook weer de saus waarmee je de spareribs aflakt. Het resultaat was erg lekker en ik kan je deze spareribs dan ook zeker aanraden!  

Gerookte Kalfswangen van de BBQ

Gerookte Kalfswangen

Als je wel van een mooie low & slow sessie op de BBQ houdt en wel eens iets anders wil dan de spareribs, pulled pork en andere low & slow gerecht, dan zijn deze gerookte kalfswangen precies wat je zoekt. Ze krijgen in dit recept eigenlijk een gelijksoortige bereiding als spareribs, maar ik gebruik een stuk minder smaakmakers. De kalfswangen worden slechts bestrooid met een rub van zout, peper en knoflook (SPG Dryrub)en er komt ook geen zoete BBQ saus aan te pas. Nee, deze kalfswangen zijn een heerlijk low […]

pulled cupim beef uitgelicht

Pulled Cupim Beef

‘Pulled wat?’ zul je misschien denken bij het lezen van de titel van dit recept. Niet gek hoor, want de Cupim is nou niet het meest bekende stuk vlees en kan ook niet van zomaar ieder rund gesneden worden. De Cupim komt namelijk van het Zebu rund. Een ras dat is ontstaan vanuit kruisingen van verschillende Indiase runderrassen en enorm populair is in Zuid-Amerikaanse landen. Het Zebu rund staat namelijk bekend om de dikke huid en is daardoor goed bestand tegen de warmte. Oké, leuk. Maar wat is dan de […]

blauwe bessen blondie uitgelicht

Blauwe Bessen Blondie

Deelde ik een tijdje terug het recept voor de skillet blondie met stroopwafel (aanrader!), kom ik nu met een iets frissere variant van de blondie. Deze blondie met blauwe bessen wordt ook gebakken in de skillet en is heerlijk om in de zomer als nagerecht te serveren. Eventueel met een bolletje ijs en wat slagroom, maar ook zonder is deze blondie van de BBQ al heel erg lekker!  

buffalo chicken dip uitgelicht

Buffalo Chicken Dip

Of het nou als voorgerecht is of als snack voor bij de borrel, een dip serveren met wat nacho’s of een stokbroodje scoort altijd goed. Nu stonden er al een paar recepten voor een lekkere dip op de website, maar deze Buffalo Chicken Dip moest daar zeker nog bij komen! Het stond al een tijdje op de to-do lijst om deze te maken en eindelijk kwam het er van. En dan betekent dat jij deze fantastisch lekkere dip nu ook kunt gaan proberen!  

tuna melt pizza uitgelicht

Tuna Melt Pizza

Als het om tosti’s gaat is de tuna melt één van mijn favorieten. Je komt de tuna melt in allerlei vormen tegen, maar mijn favoriet bevat naast tonijn, in ieder geval rode ui, cheddar en zwarte olijven. En die ingrediënten lenen zich ook prima voor een pizza dacht ik zo. Dus stak ik onlangs de BBQ aan voor Tuna Melt Pizza’s. Een aanrader voor iedereen die een tuna melt ook wel kan waarderen!  

oosterse ribfingers uitgelicht2

Oosterse Ribfingers

Ribfingers zijn inmiddels immens populair voor op de BBQ! Het zijn eigenlijk spareribs zonder botje en dus ook erg geschikt voor mensen die niet zo van kluiven houden. Daar komt nog eens bij dat de bereidingstijd ook nog eens een stukje korter is en dat maakt het bereiden van ribfingers natuurlijk ook wel interessant! Ik had al een tweetal recepten voor ribfingers op de website staan, maar daar is met deze Oosterse Ribfingers een derde variant bijgekomen, die ik je ook van harte kan aanraden! Ik bereidde de ribfingers dit […]