oosterse ribfingers uitgelicht2

Oosterse Ribfingers

Ribfingers zijn inmiddels immens populair voor op de BBQ! Het zijn eigenlijk spareribs zonder botje en dus ook erg geschikt voor mensen die niet zo van kluiven houden. Daar komt nog eens bij dat de bereidingstijd ook nog eens een stukje korter is en dat maakt het bereiden van ribfingers natuurlijk ook wel interessant! Ik had al een tweetal recepten voor ribfingers op de website staan, maar daar is met deze Oosterse Ribfingers een derde variant bijgekomen, die ik je ook van harte kan aanraden! Ik bereidde de ribfingers dit keer op de elektrische Weber Lumin die ik heb staan, waarbij ik gebruik maakte van de standaard meegeleverde rookinzet, plus de veelzijdigheidsset om van de gehele BBQ een indirecte zone te maken. Wat handjes houtsnippers er bij en ik had een mooie basis om deze ribfingers op lage temperatuur te garen. Het resultaat was weer heerlijk en ik kan je dit recept dan ook zeker aanraden!

 

oosterse ribfingers recept2
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Marineren: 2 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 669kcal

Ingrediënten:

Voor de rub:

Voor de saus:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Steelpan
  • Mengkom
  • Ziplock Zak

Instructies

  • Voor de bereiding van de Oosterse Ribfingers begin je met het maken van de rub en het kruiden van de ribfingers. Neem hiervoor een grote mengkom en doe hier alle ingrediënten voor de rub in.
  • Haal nu de ribfingers uit de verpakking en dep ze een beetje droog met wat keukenpapier. Controleer of er eventueel wat extreem lange ribfingers tussen zit en snijd deze in tweeën.
  • Voeg de ribfingers daarna toe aan de kom met de rub en schep het geheel om, tot alle ribfingers rondom zijn voorzien van een laagje rub. Doe dan alle Iberico ribfingers in een ziplock zak. Sluit deze af en leg voor 2 tot 4 uur in de koeling.
  • Maak na die 2 tot 4 uur je BBQ gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden en voeg je rookhout toe zodra de BBQ op temperatuur is. Bij de Weber Lumin gebruikte ik hiervoor de rookinzet die standaard bij de BBQ zit in combinatie met die van de veelzijdigheidsset om een geheel indirect kookoppervlak te creëren, waarbij ik met houtsnippers zorgde voor de rook.
    oosterse ribfingers lumin2
  • Is de BBQ op temperatuur en begint je rookhout te roken? Dan is het tijd om de ribfingers op de BBQ te leggen. Zorg er hierbij voor dat ze niet strak tegen elkaar liggen, zodat de warmte én de rook rondom iedere ribfinger kan komen. Sluit de BBQ met de deksel en rook de ribfingers nu 1,5 uur.
    oosterse ribfingers recept5
  • Is de 1,5 uur bijna voorbij? Zet dan een steelpan op laag vuur en doe hier de BBQ saus, Hoisinsaus, Ketjap Manis en honing in. Warm al roerend even op tot alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
  • Liggen de ribfingers 1,5 uur op de BBQ? Maak dan de kom waarin je de ribfingers eerder hebt gekruid schoon en doe de ribfingers hier in. Voeg vervolgens je saus toe en schep het geheel om, tot alle ribfingers voorzien zijn van een laagje saus rondom.
  • Leg de ribfingers nu weer terug op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de Oosterse Ribfingers nu nog een laatste half uur. Nog steeds met indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden.
  • Na dit laatste half uur mogen de ribfingers van de BBQ. Leg ze op een mooie serveerplank of een bord en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Serveer de Oosterse Ribfingers vervolgens direct. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 669kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 33g | Fat: 57g | Saturated Fat: 25g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 28g | Trans Fat: 4g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 253mg | Potassium: 477mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 375IU | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 35mg | Iron: 4mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Oosterse Ribfingers op de Weber Lumin
Oosterse Ribfingers op de Weber Lumin
Oosterse Ribfingers van de BBQ
Oosterse Ribfingers van de BBQ
Oosterse Ribfingers van de BBQ

Ik bereidde en schreef dit recept in samenwerking met Weber Barbecues Nederland op de elektrische Weber Lumin.

2 reacties

  1. 5 sterren
    Deze waren echt fantastisch! Zo ontzettend smaakvol! Enige jammere was dat de flat iron steak met alleen peper en zout daarna niet echt veel smaak meer had, voortaan een betere combi kiezen als ik met dit soort gerechten aan de gang ga 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling