Ga terug
+ servings

Oosterse Ribfingers

Oosterse Ribfingers BBQ Recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: gerookte iberico ribfingers, Iberico Rib Fingers, oosterse iberico ribfingers, oosterse ribfingers
Porties: 4 personen
calorieën: 669kcal

Ingrediënten:

Voor de rub:

Voor de saus:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Steelpan
  • Mengkom
  • Ziplock Zak

Instructies

  • Voor de bereiding van de Oosterse Ribfingers begin je met het maken van de rub en het kruiden van de ribfingers. Neem hiervoor een grote mengkom en doe hier alle ingrediënten voor de rub in.
  • Haal nu de ribfingers uit de verpakking en dep ze een beetje droog met wat keukenpapier. Controleer of er eventueel wat extreem lange ribfingers tussen zit en snijd deze in tweeën.
  • Voeg de ribfingers daarna toe aan de kom met de rub en schep het geheel om, tot alle ribfingers rondom zijn voorzien van een laagje rub. Doe dan alle Iberico ribfingers in een ziplock zak. Sluit deze af en leg voor 2 tot 4 uur in de koeling.
  • Maak na die 2 tot 4 uur je BBQ gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden en voeg je rookhout toe zodra de BBQ op temperatuur is. Bij de Weber Lumin gebruikte ik hiervoor de rookinzet die standaard bij de BBQ zit in combinatie met die van de veelzijdigheidsset om een geheel indirect kookoppervlak te creëren, waarbij ik met houtsnippers zorgde voor de rook.
    Oosterse Ribfingers BBQ Recept
  • Is de BBQ op temperatuur en begint je rookhout te roken? Dan is het tijd om de ribfingers op de BBQ te leggen. Zorg er hierbij voor dat ze niet strak tegen elkaar liggen, zodat de warmte én de rook rondom iedere ribfinger kan komen. Sluit de BBQ met de deksel en rook de ribfingers nu 1,5 uur.
    Oosterse Ribfingers BBQ Recept
  • Is de 1,5 uur bijna voorbij? Zet dan een steelpan op laag vuur en doe hier de BBQ saus, Hoisinsaus, Ketjap Manis en honing in. Warm al roerend even op tot alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
  • Liggen de ribfingers 1,5 uur op de BBQ? Maak dan de kom waarin je de ribfingers eerder hebt gekruid schoon en doe de ribfingers hier in. Voeg vervolgens je saus toe en schep het geheel om, tot alle ribfingers voorzien zijn van een laagje saus rondom.
  • Leg de ribfingers nu weer terug op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de Oosterse Ribfingers nu nog een laatste half uur. Nog steeds met indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden.
  • Na dit laatste half uur mogen de ribfingers van de BBQ. Leg ze op een mooie serveerplank of een bord en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Serveer de Oosterse Ribfingers vervolgens direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 669kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 33g | Fat: 57g | Saturated Fat: 25g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 28g | Trans Fat: 4g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 253mg | Potassium: 477mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 375IU | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 35mg | Iron: 4mg