Shoarma Kippenvleugels

Shoarma Style Chickenwings

Een kippenvleugel van de BBQ is altijd een goed idee en ik maak ze dan ook vrij regelmatig. Maar shoarma van het spit is zo nu en dan ook lang niet gek. Ik combineerde de smaken van die kip shoarma van het spit dit keer met de heerlijke kippenvleugels van de BBQ en dan krijg je dus een heerlijke BBQ snack voor bij de borrel. Uiteraard geserveerd met knoflooksaus en die maak je ondertussen ook gewoon even zelf. Heerlijk! Kortom; Shoarma Style Chickenwings kunnen op de to-do lijst!

 

Shoarma Kippenvleugels
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Marineren: 1 uur
Totale tijd: 2 uur
Porties: 4 personen
calorieën: 301kcal

Ingrediënten:

Voor de knoflooksaus:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Kernthermometer (optioneel)
  • Knoflookpers

Instructies

  • Neem een kommetje en doe hier het paprikapoeder, gemberpoeder, de komijn, de gemalen korianderzaad, het chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, de kurkuma, kaneel, het zout en het mosterdzaad in. Meng alle specerijen door elkaar.
  • Haal nu de kippenvleugels uit de verpakking en dep ze rondom droog met keukenpapier. Bestrooi ze daarna rondom met het zojuist gemaakte specerijen mengsel.
  • Doe de kippenvleugels vervolgens in een afsluitbare bak of bijvoorbeeld een ziplock zak en leg voor een uurtje in de koelkast, zodat de smaken in kunnen trekken.
  • Neem nu een mengkom en doe hier het citroensap en de suiker in en roer door elkaar tot de suiker is opgenomen. Pers nu met de knoflookpers de teentjes knoflook uit in de kom en voeg ook de crème fraîche, mayonaise en peterselie toe. Roer alles goed door elkaar en breng verder op smaak met zwarte peper en zout. En naar smaak kun je natuurlijk altijd nog een extra teen knoflook door de saus roeren. Zet de knoflooksaus in de koeling tot je de kippenvleugels gaat serveren.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Haal dan de kippenvleugels uit de koeling en leg ze op het BBQ rooster. Je kunt eventueel wat rookhout toevoegen, maar ook zonder zijn deze kippenvleugels al erg lekker. Sluit de BBQ met het deksel en gaar de kippenvleugels nu 30 minuten.
  • Zijn de 30 minuten bijna om? Neem dan een kommetje en meng hierin de zonnebloemolie, het citroensap en de honing goed door elkaar.
  • Bestrijk de kippenvleugels als ze 30 minuten op de BBQ liggen met het mengsel van olie, citroensap en honing en sluit de BBQ weer met de deksel. Gaar de kippenvleugels nu nog 10 minuten.
  • Haal de kippenvleugels na in totaal 40 minuten van de BBQ en leg ze op een bord of serveerplank. Pak nu ook de knoflooksaus er bij en serveer de shoarma kippenvleugels direct. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 301kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 13g | Fat: 26g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 8g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 72mg | Sodium: 191mg | Potassium: 180mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 2g | Vitamin A: 352IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 48mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Shoarma Kippenvleugels; het beste uit twee werelden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling