Koreaanse Spareribs

De Koreaanse keuken wordt steeds populairder en één van de meest populaire ingrediënten momenteel is toch wel gochujang. Ik heb het ook al meermaals gebruikt in recepten en dit keer gaat dit heerlijke spul in de marinade voor deze Koreaanse spareribs. Die marinade wordt later ook weer de saus waarmee je de spareribs aflakt. Het resultaat was erg lekker en ik kan je deze spareribs dan ook zeker aanraden!

 

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Marineren: 4 uur
Totale tijd: 8 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 1175kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Keukenmachine
  • Aluminiumfolie (of Butcher Paper)
  • Steelpan
  • Zeef

Instructies

  • Voor de spareribs beginnen we met het marineren van de spareribs. Pak daarom de keukenmachine er bij en alle ingrediënten, op de spareribs, de appelazijn en het water na.
  • Ontdoe de ui, knoflook en gember van hun schil en snijd in stukken. Doe deze stukken samen met de ketchup, gochujang, sojasaus, rijsazijn, zonnebloemolie en basterdsuiker in de keukenmachine en draai tot een gladde marinade.
  • het verwijderen van het witte membraan aan de holle kant van de spareribs. Dit doe je door met de achterkant van een mes een klein stukje los te peuteren bij één van de ribben. Wanneer je een stukje losgekregen hebt kun je dit met keukenpapier stevig vastpakken en zo de rest van het membraan voorzichtig lostrekken.
  • Doe je dit voor de eerste keer? Bekijk dan voor de zekerheid onderstaande video, waarin goed te zien is hoe het membraan moet worden verwijderd.
  • Nu zijn de spareribs gereed om te marineren. Doe dit door de spareribs rondom in te smeren met de marinade. Ik legde ze vervolgens in een grote schaal die ik afdekte met vershoudfolie. Heb je alle ribs gemarineerd? Dan mogen ze terug de koeling in om in ieder geval 4 uur te marineren. Langer mag altijd.
  • Hebben de spareribs bijna lang genoeg gemarineerd? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden.
  • Is de BBQ op tmperatuur? Dan kun je eventueel eerst nog rookhout toevoegen, maar qua smaak hebben deze spareribs de rooksmaak niet per se nodig. Haal nu je spareribs uit de marinade, laat ze een beetje uitlekken en leg ze vervolgens op de BBQ. Bewaar de marinade wel, want hiervan maken we de saus om de spareribs later mee af te lakken. Sluit nu de BBQ met de deksel en gaar de spareribs een uur.
  • Na een uur is het tijd om de spareribs in te pakken. Dit kan met aluminiumfolie of met butcher paper. Belangrijk bij het inpakken is dat het pakketje goed afsluit, zodat het vocht (in ons geval de appelazijn) voor stoom zorgt en zo de spareribs mals maakt.
  • Pak iedere streng spareribs apart in en giet twee eetlepels appelazijn bij iedere streng tijdens het inpakken. Dit gaat voor de stoom zorgen.
  • Als alle spareribs zijn ingepakt mogen de spareribs weer terug op de BBQ, om twee uur te stomen. Sluit daarom de BBQ met de deksel en houd de temperatuur op ongeveer 100 graden.
  • Na twee uur mag je de spareribs weer uitpakken. Let er hierbij op dat het vlees zacht is, dus til de spareribs voorzichtig op.
  • De spareribs mogen nu weet terug het rooster om, om ze gedurende een half uur weer op te laten drogen.
  • Zet ondertussen een steelpan op laag vuur. Haal de overgebleven marinade door de zeef en voeg deze , samen met de 100 milliliter water, toe aan de pan. Breng het geheel rustig aan de kook en laat gedurende 10 tot 15 minuten inkoken. Haal de steelpan vervolgens weer van het vuur.
  • Hebben de spareribs weer een half uur op de BBQ gelegen? Dan mag je ze aflakken met de ingekookte marinade, die nu fungeert als Gochujang BBQ Saus. Sluit de BBQ vervolgens weer met de deksel en gaar de spareribs nog een laatste 30 minuten.
  • Na dit laatste half uur mogen de spareribs van de BBQ en is het tijd om te eten. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 1175kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 57g | Fat: 94g | Saturated Fat: 28g | Polyunsaturated Fat: 14g | Monounsaturated Fat: 40g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 280mg | Sodium: 1187mg | Potassium: 1134mg | Fiber: 1g | Sugar: 16g | Vitamin A: 161IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 87mg | Iron: 4mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Gochujang Spareribs; Spareribs in een Koreaanse Marinade
Koreaanse Spareribs van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept