Fruit Pizza

Pizza’s bakken op de BBQ is sowieso al lekker, maar je kunt die pizzasteen voor veel meer gerechten gebruiken natuurlijk. Dit keer bereidde ik een zomers dessert op de pizzasteen en dat viel goed in de smaak! Deze fruit pizza, met een bodem van bladerdeeg en vol lekker fruit is dan ook echt een aanrader om eens te proberen. Doe het echter niet na het bakken van ‘echte’ pizza’s, want dan is je BBQ een beetje te warm voor dit dessert denk ik.

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 rol Vers Bladerdeeg
  • 100 gram Aardbeien
  • 100 gram Frambozen
  • 100 gram Bramen
  • 50 gram Blauwe Bessen
  • 250 gram Mascarpone
  • 25 gram suiker

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Leg de pizzasteen op je BBQ rooster en laat deze mee opwarmen.
  • Neem vervolgens de rol bladerdeeg en rol deze uit. Ik sneed er een grote cirkel uit die goed op de pizzasteen paste, maar vierkant of een andere vorm kan natuurlijk ook. Zolang het bladerdeeg maar op de pizzasteen past straks!
  • Knip uit een vel bakpapier een stuk dat even groot is als je pizzasteen en leg hier het bladerdeeg op. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem, zodat het bladerdeeg niet te veel omhoog komt. Laat hierbij rondom wel een rand vrij van gaatjes.
  • Neem nu de mascarpone en klop deze los met de suiker. Bestrijk de bladerdeeg bodem met wat mascarpone en verdeel er vervolgens het fruit overheen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Schuif de fruit pizza dan met het bakpapier op de pizzasteen en sluit de BBQ met de deksel. Bak de fruit pizza 15 tot 20 minuten, tot het bladerdeeg een mooie kleur heeft en gaar is.
  • Haal de fruit pizza nu weer van de BBQ en schep er in toefjes de rest van de mascarpone op. Serveer de fruit pizza van de BBQ daarna direct. Eet smakelijk!

4 reacties

  1. Even een vraag: het ziet er super lekker uit maar word het fruit niet helemaal klef en sompig als het 15 tot 20 min op de bbq heeft gelegen?🤭

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *