Fricandeau met rozemarijn van de BBQ

Fricandeau met Rozemarijn

Wil je een mooi stuk vlees bereiden op de BBQ, dat je vervolgens aan tafel aan kunt snijden? Maar wil je niet de hele dag in de weer zijn en met veel ingrediënten aan de slag? Dan is deze fricandeau met rozemarijn iets voor jou! Het aantal ingrediënten is klein, de bereiding relatief eenvoudig en toch heb je een mooi stuk vlees dat je aan tafel in dunne plakken snijdt voor je gasten. Heerlijk toch?  

BBQ Recept: dubbel gebakken aardappelen

Dubbel Gebakken Aardappelen

Een mooi hoofdgerecht van de BBQ moet natuurlijk gepaard gaan met een aantal mooie bijgerechten. Zo mogen groenten bij mij niet ontbreken en vind ik het ook altijd leuk een aardappelgerecht te bereiden. Deze dubbelgebakken aardappelen zijn heerlijk en ook nog eens vrij gemakkelijk te bereiden. Een goed idee om deze dus de volgende keer als bijgerecht te serveren!

BBQ Recept: Turkse Pizza Recept

Turkse Pizza

Eén van mijn favoriete fast food snacks na het uitgaan is denk de Turkse pizza, ook wel bekend als lahmacun. Op de een of andere manier heb ik namelijk altijd honger na een avond stappen en een Turkse pizza gaat er dan altijd wel in! Ik wilde die lekkernij echter ook wel eens zelf maken en dan het liefst op de BBQ. En zelf Turkse pizza maken is dus nog veel lekkerder dan diegene je na het uitgaan eet. Dit recept moet je dan ook zeker eens proberen!

Aardappel roosjes van de BBQ

Aardappel Roosjes

Dat een gerecht van de BBQ lekker is, dat is het belangrijkste. Maar het oog wil ook wat en dus is het leuk als een BBQ gerecht er ook nog eens mooi uit ziet! Met deze aardappel roosjes zit zowel de smaak als het uiterlijk wel goed. Daarnaast is het een verrassend gerecht, want een muffinvorm op de BBQ zullen je gasten wellicht niet zo vaak zien!

Pizza Salami met Honing

Pizza Salami met Honing

Als je in Italië een pizza eet, zal je zien dat deze niet met veel verschillende ingrediënten is belegd. Een goede bodem, een saus vol smaak en 1 of 2 hoofdingrediënten, daar draait het om. En als je goede ingrediënten gebruikt heeft een pizza ook niet meer nodig dan een paar ingrediënten. Dit keer ging ik voor een heerlijke pizza met salami en mozzarella, die ik een kleine zoete toets mee gaf door honing te gebruiken. Het resultaat? Een eenvoudige, maar heerlijke pizza!

Frietjes met Parmezaan & Truffelmayo

Parmezaan Frietjes met Truffel Mayo

Soms heb je gewoon behoefte aan een lekker portie friet als bijgerecht bij een stuk vlees, een hamburger of wat je dan ook maar van de BBQ tovert. Heb je een rotisserie/braadspit? Dan kun je met een grillmand voor je spit ook frietjes bereiden op de BBQ. Ik ging gelijk voor één van mijn favorieten, met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise, maar je kunt natuurlijk alle kanten op! Wat is jouw favoriete frietje van de BBQ?

BBQ bijgerecht: tian

Tian Provençal

Of je nou voor een klassieke of een vegetarische BBQ gaat, groenten mogen eigenlijk niet ontbreken. Zeker als je van je BBQ een volwaardige maaltijd wilt maken, horen ze er bij. En met een beetje voorbereiding kun je van een groente gerecht ook nog eens een verrassend en mooi gerecht maken. Dat bewijst deze Provençaalse Tian wel. Laat je niet afschrikken door de laagjes groenten. Het lijkt veel werk, maar het is makkelijker dan je denkt!

Gevulde portobello's van de BBQ

Portobello’s met Spinazie & Geitenkaas

Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht van de BBQ, dat niet te ingewikkeld is, maar waarmee je wel de nodige groente binnen krijgt? Of krijg je vegetarische eters en wil je ook hen wel een mooi BBQ gerecht serveren in plaats van die saaie vleesvervangers? Dan zijn deze portobello’s met spinazie en geitenkaas iets voor jou! De bereiding is eenvoudig en snel, de smaak is heerlijk en deze portobello’s zien er ook nog eens prachtig uit wanneer je ze serveert!

Bourbon Infused Meatballs

Bourbon Infused Meatballs

Zeg bacon en BBQ saus en de gemiddelde BBQ’er wordt al enthousiast. Voeg daar nog whisky en rookhout aan toe en het wordt nog interessanter. Pak vervolgens de marinade injector er bij en je komt bij dit gerecht uit. Deze met whisky geïnjecteerde en met bacon omwikkelde gehaktballen worden eerst gerookt, vervolgens geïnjecteerd en tot slot bestreken met BBQ saus. Wat wil een mens nog meer?

Kaasfondue van de BBQ

Kaasfondue van de BBQ

Eén van de lekkerste dingen die er is, is gesmolten kaas! Ik houd sowieso al wel van kaas, maar gesmolten heeft het nog net iets extra’s! Dit voorgerecht is er dan ook één die ik graag maak! Deze kaasfondue van camembert is trouwens niet alleen heel erg lekker, het staat ook nog eens zo op tafel en vergt weinig voorbereiding. Top toch?  

tosti rolletjes bacon uitgelicht

Tosti Rolletjes met Bacon

Soms kom je online recepten tegen waarvan je gelijk denkt ‘Dit wil ik eten!’. Dat had ik een tijdje terug bij een recept van Dennis van BBQ-NL. Ik geloof dat hij het ook weer ergens was tegengekomen en er zijn eigen draai aan had gegeven. Hoe dan ook, toen ik deze tosti rolletjes, of Bacon-kaassticks zoals Dennis ze heeft genoemd, zag, zette ik ze direct vrij hoog op mijn to-do lijst. En niet onterecht, want dit is echt goed! Ik heb een iets andere bereidingswijze aangehouden en de tip gebruikt […]

cajun kipspiesen mago salsa uitgelicht

Cajun Kipspiesen met Mango Salsa

Als er in Nederland spiesjes op de BBQ gaan, gaat het 9 van de 10 keer om kipsaté. Wil je een keer iets anders bereiden, maar wel het gemak van spiesjes hebben? Dan zijn deze cajun kipspiesen met mango salsa iets voor jou! De spiesjes zijn licht pittig gekruid en worden geserveerd met een lekker frisse salsa. De bereiding is daarbij eenvoudig en de voorbereiding is zo gedaan. Kortom, zet deze spiesen maar op je to-do lijstje!