Kaasfondue van de BBQ

Kaasfondue van de BBQ

Eén van de lekkerste dingen die er is, is gesmolten kaas! Ik houd sowieso al wel van kaas, maar gesmolten heeft het nog net iets extra’s! Dit voorgerecht is er dan ook één die ik graag maak! Deze kaasfondue van camembert is trouwens niet alleen heel erg lekker, het staat ook nog eens zo op tafel en vergt weinig voorbereiding. Top toch?

Op zoek naar een lekker voorgerecht? Ga voor deze kaasfondue van de BBQ!
Op zoek naar een lekker voorgerecht? Ga voor deze kaasfondue van de BBQ!

Voorgerecht

4 personen

25 minuten

Ingrediënten

– 1 Camembert in Houten Doosje
– 1 kleine Stokbrood
– 1 Komkommer
– 1 Rode Paprika
– Handje Verse Bladpeterselie
– 1 eetlepel Olijfolie
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Snijd de komkommer over de lente doormidden en ontdoe beide helften van de zaadlijsten. Snijd de komkommer nu in repen die je later in de kaasfondue kunt dippen. Snijd ook de paprika in repen. Heb je een afbakstokbrood? Bak deze dan af en snijd deze daarna.

Is de BBQ op temperatuur? Snijd dan de de bovenkant van de camembert. Druppel hier de olijfolie overheen en wat peper en zout. Zet de kaas vervolgens met doosje op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Laat de kaas nu in 10 minuutjes smelten, terwijl je het brood, de komkommer en de paprika klaar zet.

Hak nu ook de blaadjes peterselie fijn en strooi deze over de kaas wanneer je hem van de BBQ haalt. Serveer de kaasfondue direct. Eet smakelijk!

Tip: Uiteraard kun je deze kaasfondue uitbreiden met allerlei andere ingrediënten om te dippen. Dat laat ik echter aan je eigen creativiteit en smaak over!

2 reacties

 1. Wat een leuk idee! Kan het doosje van de kaas zo in de BBQ, zonder aluminium folie ofzo? Ben bang dat hij in de fik zal vliegen!

  • Hoi Mirte,

   Beetje een late reactie. Sorry! Ik koop altijd kaasjes die in een houten doosje zitten en als je die niet direct boven de brandende kolen zet gaat dat prima.

   Maar je kunt het kaasje ook prima in een aluminium bakje zetten natuurlijk. Dan weet je zeker dat het goed gaat!

   Succes! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *