Kaasfondue van de BBQ

Kaasfondue van de BBQ

Eén van de lekkerste dingen die er is, is gesmolten kaas! Ik houd sowieso al wel van kaas, maar gesmolten heeft het nog net iets extra’s! Dit voorgerecht is er dan ook één die ik graag maak! Deze kaasfondue van camembert is trouwens niet alleen heel erg lekker, het staat ook nog eens zo op tafel en vergt weinig voorbereiding. Top toch?

 

kaasfondue recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 189kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Snijd de komkommer over de lente doormidden en ontdoe beide helften van de zaadlijsten. Snijd de komkommer nu in repen die je later in de kaasfondue kunt dippen. Snijd ook de paprika in repen. Heb je een afbakstokbrood? Bak deze dan af en snijd deze daarna.
  • Is de BBQ op temperatuur? Snijd dan de de bovenkant van de camembert. Druppel hier de olijfolie overheen en wat peper en zout. Zet de kaas vervolgens met doosje (het kan soms wel aan te raden zijn om er een schaaltje of pannetje onder te zetten, in verband met eventueel lekken) op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Laat de kaas nu in 10 minuutjes smelten, terwijl je het brood, de komkommer en de paprika klaar zet.
  • Hak nu ook de blaadjes peterselie fijn en strooi deze over de kaas wanneer je hem van de BBQ haalt. Serveer de kaasfondue direct. Eet smakelijk!

Notities

Uiteraard kun je deze kaasfondue uitbreiden met allerlei andere ingrediënten om te dippen. Dat laat ik echter aan je eigen creativiteit en smaak over!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 189kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 12g | Fat: 14g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 41mg | Sodium: 964mg | Potassium: 271mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 1449IU | Vitamin C: 40mg | Calcium: 232mg | Iron: 0.5mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

2 reacties

    • Hoi Mirte,

      Beetje een late reactie. Sorry! Ik koop altijd kaasjes die in een houten doosje zitten en als je die niet direct boven de brandende kolen zet gaat dat prima.

      Maar je kunt het kaasje ook prima in een aluminium bakje zetten natuurlijk. Dan weet je zeker dat het goed gaat!

      Succes! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling