Frietjes met Parmezaan & Truffelmayo

Parmezaan Frietjes met Truffel Mayo

Soms heb je gewoon behoefte aan een lekker portie friet als bijgerecht bij een stuk vlees, een hamburger of wat je dan ook maar van de BBQ tovert. Heb je een rotisserie/braadspit? Dan kun je met een grillmand voor je spit ook frietjes bereiden op de BBQ. Ik ging gelijk voor één van mijn favorieten, met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise, maar je kunt natuurlijk alle kanten op! Wat is jouw favoriete frietje van de BBQ?

Pak je rotisserie erbij en ga voor friet van de BBQ!
Pak je rotisserie erbij en ga voor friet van de BBQ!

Bijgerecht

4 personen

35 minuten

Ingrediënten

– 750 gram Aviko Supercrunch Ovenfriet
– 50 gram Parmezaanse Kaas
– 4 eetlepels Truffelmayonaise
– 2 eetlepels Zonnebloemolie

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Braadspit/Rotisserie
Mand voor Spit/Rotisserie
– Rasp

Bereiding

Maak de BBQ gereed om gebruik te maken van het spit en steek hem vervolgens aan. Ga hierbij voor indirecte hitte onder het spit en een temperatuur van 230 graden.

Doe ondertussen de frietjes in een ruime mengkom en voeg de zonnebloemolie toe. Schep de frietjes nu om, zodat alle frietjes in aanraking komen met wat olie.

Is de BBQ op temperatuur? Vul de mand dan met de frietjes en schuif deze op het spit. Zet het spit aan en sluit de BBQ met de deksel.

Bak de frietjes nu 15 minuten. Verplaats de brandende kolen nu zodat het spit en de mand met frietjes direct wordt verhit en bak de frietjes op deze manier nog 5 tot 10 minuten. Let er hierbij op dat de frietjes niet verbranden.

Haal, wanneer de frietjes klaar zijn, de mand van het spit en leeg deze op een groot bord of plank. Neem nu de Parmezaanse kaas en rasp deze rijkelijk over de frietjes. Maak de frietjes af door de truffelmayonaise er over te verdelen en serveer de frietjes vervolgens direct. Eet smakelijk!

Friet van de BBQ? Kan gewoon!
Friet van de BBQ? Kan gewoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *