Pizza Salami met Honing

Pizza Salami met Honing

Als je in Italië een pizza eet, zal je zien dat deze niet met veel verschillende ingrediënten is belegd. Een goede bodem, een saus vol smaak en 1 of 2 hoofdingrediënten, daar draait het om. En als je goede ingrediënten gebruikt heeft een pizza ook niet meer nodig dan een paar ingrediënten. Dit keer ging ik voor een heerlijke pizza met salami en mozzarella, die ik een kleine zoete toets mee gaf door honing te gebruiken. Het resultaat? Een eenvoudige, maar heerlijke pizza!

Deze pizza met salami, mozzarella en honing is een absolute aanrader!
Deze pizza met salami, mozzarella en honing is een absolute aanrader!

Hoofdgerecht

2 personen

9 uur

Ingrediënten

– 340 gram Bloem
– 200 ml Water
– 10 gram Zout
– 3 gram Gedroogde Gist
– 2 eetlepels Olijfolie
– 1 blik Tomatenblokjes
– 1 Ui
– 100 milliliter Water
– 2 eetlepels Gedroogde Italiaanse Kruiden
– 1 teentje Knoflook
– 16 plakken Salami
– 1 bol Mozzarella
– 16 blaadjes Basilicum
– 2 eetlepels Honing
– Grof Zeezout
– Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
Pizzaschep
– Deegroller
– Ruime mengkom
– Mixer (optioneel)
– Vochtige Theedoek

Bereiding

Pak een ruime mengkom en doe hier de bloem, het water, zout, gist en 2 eetlepels olijfolie in. Meng alles met een spatel door elkaar, tot er een plakkerige deegbal ontstaat. Bebloem nu je werkblad en stort je deeg hierop. Kneed het deeg gedurende 10 minuten stevig door, tot er een elastische deegbal ontstaat.

Bovenstaande kun je eventueel ook doen met een mixer of keukenmachine. Wel raad ik altijd aan het deeg nog even met de hand door te kneden, omdat je dan goed aan voelt of het elastisch genoeg is.

Maak de mengkom even schoon en leg de deegbal hier in. Dek de kom af met de vochtige theedoek en laat het deeg nu 8 uur rijzen.

Wil je een deeg dat minder lang hoeft te rijzen? Neem dan 10 gram gedroogde gist in plaats van 3 gram en voeg 2 theelepels suiker toe aan je deeg, voordat je gaat kneden. Je pizzadeeg hoeft dan slechts een uur te rijzen. Probeer echter ook het deeg met de lange rijs eens. Het is een heerlijk pizzadeeg dat makkelijker te verteren is.

Terwijl het deeg rijst heb je nu mooi tijd om de tomatensaus voor te bereiden. Zet hiervoor een pan op laag vuur en doe er een klein beetje olijfolie in.

Snipper de ui en 1 teentje knoflook goed fijn en fruit alles gedurende een paar minuutjes aan, tot de uitjes glazig worden. Voeg nu de tomatenblokjes en 100 milliliter water toe en breng dit langzaam aan de kook. Voeg nu ook de Italiaanse kruiden, flink wat zwarte peper en een klein beetje zout toe. Laat de saus nu rustig pruttelen, tot deze een stuk is ingedikt en haal de pan vervolgens van het vuur.

Ben je klaar met de saus en hoeft je deeg nog maar een uurtje te rijzen? Steek dan de BBQ aan. Ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 275 tot 300 graden. Leg de pizzasteen nog niet op de BBQ, maar wacht hiermee tot een kwartier voor je de eerste pizza gaat bakken. Als je de pizzasteen te lang op de BBQ hebt liggen wordt hij namelijk te heet, waardoor de bodem van je pizza kan verbranden.

Is het deeg genoeg gerezen? Verdeel het deeg dan in 2 gelijke bollen. Bebloem je werkblad en rol er 1 van de bollen op uit tot een dunne pizzabodem. Beleg de bodem dun met de pizzasaus. Verdeel vervolgens de helft van de plakken salami over de pizza, gevolgd door de helft van de mozzarella. Neem vervolgens 1 eetlepel honing en druppel deze over de pizza. Strooi tot slot nog wat zwarte peper over de belegde pizza. De blaadjes basilicum hoeven nog niet op de pizza. Deze bewaren we tot vlak na het bakken, anders kunnen ze verbranden door de hitte in de BBQ.

Neem nu je pizzaschep en schuif de pizza er op. Schuif de pizza daarna voorzichtig op de hete pizzasteen en sluit de BBQ met de deksel. Bak de pizza nu 3 tot 5 minuten, tot de bodem mooi gaar is en de mozzarella net gesmolten. Haal de pizza nu weer van de BBQ met de pizzaschep, verdeel de helft van de blaadjes basilicum er over en laat de pizza even 2 á 3 minuutjes rusten voor je hem aansnijdt. Je kunt nu alvast de volgende pizza beleggen en op de steen schuiven, of eerst van deze genieten. Eet smakelijk!

Pizza salami van de BBQ!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *