BBQ bijgerecht: tian

Tian Provençal

Of je nou voor een klassieke of een vegetarische BBQ gaat, groenten mogen eigenlijk niet ontbreken. Zeker als je van je BBQ een volwaardige maaltijd wilt maken, horen ze er bij. En met een beetje voorbereiding kun je van een groente gerecht ook nog eens een verrassend en mooi gerecht maken. Dat bewijst deze Provençaalse Tian wel. Laat je niet afschrikken door de laagjes groenten. Het lijkt veel werk, maar het is makkelijker dan je denkt!

Op zoek naar een lekker recept voor groente van de BBQ? Deze Tian is het proberen waard!
Op zoek naar een lekker recept voor groente van de BBQ? Deze Tian is het proberen waard!

Bijgerecht

4 personen

1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

– 1 Groene Courgette
– 1 Gele Courgette
– 1 Grote Ui
– 1 Winterpeen
– 2 Tomaten
– 2 eetlepels Olijfolie
– 1 eetlepel Provençaalse Kruiden
– 1 theelepel Knoflookpoeder
– Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Gietijzeren Skillet of Schaal

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Maak alle groenten schoon en snijd ze over de lengte doormidden. Snijd hier vervolgens halve schijven van, van ongeveer 0,5 cm dik.

Neem nu de gietijzeren pan of schaal en vet deze in met 1 eetlepel olijfolie. Vul deze vervolgens met laagjes van groenten, beginnend aan de ene kant en werkend naar de andere kant. Zie ook de foto voor een idee hoe je de groenten moet plaatsen. Druk de groente steeds goed aan, zodat de pan of schaal goed gevuld is.

Is de BBQ op temperatuur? Sprenkel dan de tweede eetlepel olijfolie over de groente en bestrooi ze met de Provençaalse kruiden, het knoflookpoeder en versgemalen zwarte peper. Zet de schaal groenten vervolgens op het rooster van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel.

Gaar de groenten nu 50 minuten tot een uur. Check zo nu en dan de temperatuur van de BBQ, maar houd de deksel zoveel mogelijk gesloten. De groenten moeten lekker zacht worden. Zijn de groenten gaar? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze met pan en al, zodat iedereen lekker zelf kan opscheppen. Eet smakelijk!

Op zoek naar een lekker recept voor groente van de BBQ? Deze Tian is het proberen waard!
Op zoek naar een lekker recept voor groente van de BBQ? Deze Tian is het proberen waard!

3 reacties

  1. Dit gerecht stond al een tijdje op de lijst. Vandaag een eigen variatie hierop gemaakt. In plaats van wortel, maakte ik champignons en niet op de bbq maar in de oven. Dat gaat ook en dan ruikt het fantastisch in de keuken.

    Dit gerecht zal in het voorjaar en in de zomer heel vaak op de bbq bereid worden. Het was overheerlijk en mooi om te presenteren en heel makkelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *