Fricandeau met rozemarijn van de BBQ

Fricandeau met Rozemarijn

Wil je een mooi stuk vlees bereiden op de BBQ, dat je vervolgens aan tafel aan kunt snijden? Maar wil je niet de hele dag in de weer zijn en met veel ingrediënten aan de slag? Dan is deze fricandeau met rozemarijn iets voor jou! Het aantal ingrediënten is klein, de bereiding relatief eenvoudig en toch heb je een mooi stuk vlees dat je aan tafel in dunne plakken snijdt voor je gasten. Heerlijk toch?

 

fricandeau rozemarijn recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 257kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Neem nu de fricandeau en smeer deze rondom in met de mosterd. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak de blaad je vervolgens goed klein. Doe dit in een kommetje en doe er het knoflookpoeder bij. Voeg vervolgens ongeveer een eetlepel versgemalen zwarte peper en een theelepel zeezout toe en meng alles door elkaar. Bestrooid de fricandeau vervolgens rondom met het kruidenmengsel.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de fricandeau op het, indirecte deel van, de BBQ. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek deze dan nu in het vlees, zodat je de temperatuur continu in de gaten kunt houden. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de fricandeau tot een kerntemperatuur van 58 graden. Dit duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten, maar houd de temperatuur van je BBQ en van het vlees in de gaten.
  • Heeft het vlees de kerntemperatuur van 58 graden bereikt? Haal het dan van de BBQ en laat het op een bord 5 tot 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 257kcal | Carbohydrates: 0.5g | Protein: 45g | Fat: 7g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.05g | Cholesterol: 132mg | Sodium: 591mg | Potassium: 787mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 0.01g | Vitamin A: 37IU | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 15mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Fricandeau is een mooi en heerlijk stuk vlees, dat eenvoudig is te bereiden op de BBQ.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling





De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.