Wil je een mooi stuk vlees bereiden op de BBQ, dat je vervolgens aan tafel aan kunt snijden? Maar wil je niet de hele dag in de weer zijn en met veel ingrediënten aan de slag? Dan is deze fricandeau met rozemarijn iets voor jou! Het aantal ingrediënten is klein, de bereiding relatief eenvoudig en toch heb je een mooi stuk vlees dat je aan tafel in dunne plakken snijdt voor je gasten. Heerlijk toch?

Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
Rusttijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 40 minuten minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 257kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 800 gram Fricandeau
- 3 eetlepels Grove Mosterd
- 5 takjes Rozemarijn
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
Instructies
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
- Neem nu de fricandeau en smeer deze rondom in met de mosterd. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak de blaad je vervolgens goed klein. Doe dit in een kommetje en doe er het knoflookpoeder bij. Voeg vervolgens ongeveer een eetlepel versgemalen zwarte peper en een theelepel zeezout toe en meng alles door elkaar. Bestrooid de fricandeau vervolgens rondom met het kruidenmengsel.
- Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de fricandeau op het, indirecte deel van, de BBQ. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek deze dan nu in het vlees, zodat je de temperatuur continu in de gaten kunt houden. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de fricandeau tot een kerntemperatuur van 58 graden. Dit duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten, maar houd de temperatuur van je BBQ en van het vlees in de gaten.
- Heeft het vlees de kerntemperatuur van 58 graden bereikt? Haal het dan van de BBQ en laat het op een bord 5 tot 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 257kcal | Carbohydrates: 0.5g | Protein: 45g | Fat: 7g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.05g | Cholesterol: 132mg | Sodium: 591mg | Potassium: 787mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 0.01g | Vitamin A: 37IU | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 15mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Vandaag dit recept uit geprobeerd op de gril guru.
Met een uitstekend resultaat. Zeker voor herhaling vatbaar.
Goed om te horen!
Bij welke temperatuur is Fricandeau van de BBQ geschikt voor zwangere vrouwen
Volgens mij moet varkensvlees minimaal 70 graden kern hebben.