Fricandeau met rozemarijn van de BBQ

Fricandeau met Rozemarijn

Wil je een mooi stuk vlees bereiden op de BBQ, dat je vervolgens aan tafel aan kunt snijden? Maar wil je niet de hele dag in de weer zijn en met veel ingrediënten aan de slag? Dan is deze fricandeau met rozemarijn iets voor jou! Het aantal ingrediënten is klein, de bereiding relatief eenvoudig en toch heb je een mooi stuk vlees dat je aan tafel in dunne plakken snijdt voor je gasten. Heerlijk toch?

Fricandeau is een mooi en heerlijk stuk vlees, dat eenvoudig is te bereiden op de BBQ.
Fricandeau is een mooi en heerlijk stuk vlees, dat eenvoudig is te bereiden op de BBQ.

Hoofdgerecht

4 personen

1 uur en 40 minuten

Ingrediënten

– 800 gram Fricandeau
– 3 eetlepels Grove Mosterd
– 5 takjes Rozemarijn
– 1 theelepel Knoflookpoeder
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kernthermometer

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.

Neem nu de fricandeau en smeer deze rondom in met de mosterd. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak de blaad je vervolgens goed klein. Doe dit in een kommetje en doe er het knoflookpoeder bij. Voeg vervolgens ongeveer een eetlepel versgemalen zwarte peper en een theelepel zeezout toe en meng alles door elkaar. Bestrooid de fricandeau vervolgens rondom met het kruidenmengsel.

Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de fricandeau op het, indirecte deel van, de BBQ. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek deze dan nu in het vlees, zodat je de temperatuur continu in de gaten kunt houden. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de fricandeau tot een kerntemperatuur van 58 graden. Dit duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten, maar houd de temperatuur van je BBQ en van het vlees in de gaten.

Heeft het vlees de kerntemperatuur van 58 graden bereikt? Haal het dan van de BBQ en laat het op een bord 5 tot 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Eet smakelijk!

Fricandeau is een mooi en heerlijk stuk vlees, dat eenvoudig is te bereiden op de BBQ.

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *