Cajun Kipspiesen met Mango Salsa

Als er in Nederland spiesjes op de BBQ gaan, gaat het 9 van de 10 keer om kipsaté. Wil je een keer iets anders bereiden, maar wel het gemak van spiesjes hebben? Dan zijn deze cajun kipspiesen met mango salsa iets voor jou! De spiesjes zijn licht pittig gekruid en worden geserveerd met een lekker frisse salsa. De bereiding is daarbij eenvoudig en de voorbereiding is zo gedaan. Kortom, zet deze spiesen maar op je to-do lijstje!

Cajun style spiesen met kip, geserveerd met mango salsa
Cajun style spiesen met kip, geserveerd met mango salsa

Hoofdgerecht

6 personen

40 minuten

Ingrediënten

– 500 gram Kippendijen
– 2 theelepels Zout
– 2 theelepels Gerookt Paprikapoeder
– 2 theelepels Knoflookpoeder
– 1 theelepel Cayennepeper
– 1 theelepel Uienpoeder
– 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper
– 1 theelepel Gedroogde Tijm
– 1 theelepel Gedroogde Oregano
– 1 Mango
– 3 takjes Koriander

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– 6 (houten) Spiesen
Kernthermometer (optioneel)

Bereiding

Voor dit recept beginnen we met het kruiden van de kip. Meng hiervoor in een ruime kom het zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, de cayennepeper, zwarte peper, tijm en oregano.

Snijd vervolgens de kippendijen in stukjes van ongeveer 2 cm groot. Voeg de blokjes kip toe aan het zojuist gemaakte kruidenmengsel en zorg dat alle kanten van de stukjes kip worden bedekt met kruiden.

Zet de kom nu aan de kant, zodat de smaken even lekker kunnen intrekken. Ga je houten spiesen gebruiken? Leg deze dan nu ook even in water. Op deze manier nemen ze wat vocht op en verbranden ze niet zo snel op de BBQ.

Steek nu ook de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 160 graden.

De volgende stap is het maken van de mango salsa. Schil hiervoor de mango en snijd het fruit in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm groot. Doe deze in een kom. Hak nu de blaadjes koriander goed fijn en meng door de blokjes mango.

Is de BBQ op temperatuur? Rijg dan de stukjes kip aan de spiesen en leg deze vervolgens op het, indirecte gedeelte van, het BBQ rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de kip in ongeveer 15 minuten. Draai de spiesjes halverwege om. Wil je zeker weten dat de kip gaar is? Gebruik dan een kernthermometer. Heeft de kip een kerntemperatuur bereikt van 70 graden? Haal de spiesen dan van de BBQ.

Leg alle kipspiesen op een serveerplank en lepel er al wat van de mango salsa overheen. Serveer de spiesen met de rest van de salsa, zodat iedereen deze naar smaak extra kan toevoegen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *