Bourbon Infused Meatballs

Bourbon Infused Meatballs

Zeg bacon en BBQ saus en de gemiddelde BBQ’er wordt al enthousiast. Voeg daar nog whisky en rookhout aan toe en het wordt nog interessanter. Pak vervolgens de marinade injector er bij en je komt bij dit gerecht uit. Deze met whisky geïnjecteerde en met bacon omwikkelde gehaktballen worden eerst gerookt, vervolgens geïnjecteerd en tot slot bestreken met BBQ saus. Wat wil een mens nog meer?

Gehaktballen injecteren met Whisky? Dat moet je proeven!
Gehaktballen injecteren met Whisky? Dat moet je proeven!

Hoofdgerecht

4-8 personen

1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

– 600 gram Rundergehakt
– 16 plakken Gerookt Ontbijtspek
– 4 eetlepels BBQ Rub
– 8 eetlepels BBQ Saus
– 4 eetlepels Whisky
– 1 Ei
– 2 eetlepels Gedroogde Peterselie
– Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Rookhout
Bastingkwast
Marinade Injector

Bereiding

Neem een mengkom en doe hier het gehakt in. Voeg het ei, de peterselie en flink wat zwarte peper toe en meng alles door elkaar. Vorm vervolgens 8 gehaktballen van het mengsel.

Strooi de BBQ rub nu op een bord en rol de gehaktballen er doorheen tot ze rondom bedekt zijn met de rub. Pak iedere gehakt bal vervolgens in met 2 plakken gerookt ontbijtspek en zet dit eventueel vast met prikkers. Zet de gehaktballen nu even in de koeling.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 120 graden. Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan rookhout toe aan de brandende kolen en leg de gehaktballen op het BBQ rooster. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel en rook de gehaktballen 20 minuutjes.

Pak dan de marinade injector er bij en vul deze met de whisky. Injecteer iedere gehaktbal met whisky en sluit de BBQ wederom met de deksel. Gaar de gehaktballen nu nog eens 20 minuten en bestrijk ze dan rondom met de BBQ saus. Herhaal dit na 10 minuten nog eens en haal de met whisky geïnjecteerde gehaktballen van de BBQ als ze er in totaal een uur op hebben gelegen. Serveer de gehaktballen direct. Eet smakelijk!

Gehaktballen injecteren met Whisky? Dat moet je proeven!
Gehaktballen injecteren met Whisky? Dat moet je proeven!

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *