Soms kom je online recepten tegen waarvan je gelijk denkt ‘Dit wil ik eten!’. Dat had ik een tijdje terug bij een recept van Dennis van BBQ-NL. Ik geloof dat hij het ook weer ergens was tegengekomen en er zijn eigen draai aan had gegeven. Hoe dan ook, toen ik deze tosti rolletjes, of Bacon-kaassticks zoals Dennis ze heeft genoemd, zag, zette ik ze direct vrij hoog op mijn to-do lijst. En niet onterecht, want dit is echt goed! Ik heb een iets andere bereidingswijze aangehouden en de tip gebruikt om nog wat BBQ saus toe te voegen, maar man dit is lekker! Zet dit recept dus maar snel op je to-do lijst. Of beter nog, zet de ingrediënten op je boodschappenlijst!

Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 436kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 8 sneetjes Wit Casinobrood
- 16 plakken Gerookt Ontbijtspek
- 1 plat stuk Kaas
- 2 eetlepels Grove Mosterd
- 2 eetlepels Groene Pesto
- 8 eetlepels BBQ Saus
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- Deegroller
Instructies
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden.
- Snijd de korsten van iedere snee casinobrood en rol het brood vervolgen goed plat met de deegroller.
- Snijd 8 repen kaas van ongeveer 2 x 2 x 8 cm. Deze zijn als het goed is ongeveer even lang als de plakken brood breed zijn. Gebruik een kaas die je zelf lekker vind, maar die wel goed smelt.
- Bestrijk 4 plakken brood met mosterd en 4 plakken met pesto. Leg op het uiteinde van iedere plak brood een reep kaas. Rol de plakken brood op, zodat de kaas is ingepakt. Wikkel vervolgens ieder broodrolletje in 2 plakken ontbijtspek.
- Is de BBQ op temperatuur? Leg de tosti rolletjes dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de rolletjes nu ongeveer 3 minuten per kant. In totaal 12 minuten dus. Bestrijk ze na 6 minuten rondom met BBQ saus en gaar de rolletjes nog eens 6 minuten. Het kan zijn dat de rolletjes iets langer nodig hebben. Je kunt ze dan eventueel ook even kort afgrillen boven de hete kolen.
- Haal de tosti rolletjes met bacon nu van de BBQ en serveer ze direct. Serveer je ze als hapje? Snijd dan ieder rolletje in drieën. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 436kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 24g | Fat: 36g | Saturated Fat: 20g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 103mg | Sodium: 721mg | Potassium: 93mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 1018IU | Vitamin C: 0.02mg | Calcium: 713mg | Iron: 0.3mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Lees ik het nu goed, dat je uiteindelijk 4 rolletjes met mosterd en kaas maakt en de andere 4 rolletjes met pesto en kaas?
Dat klopt inderdaad! Je maakt dus eigenlijk 2 soorten 🙂
Ja, deze gaan zondag tijdens het feestje maar eens op het menu! bedankt voor de inspiratie!!
Graag gedaan! Ze zijn zeker een aanrader 🙂
Kan je deze ook sochtends maken en pas savonds op de bbq leggen?
Dat kan wel, maar het brood droogt wellicht iets uit gedurende de dag.
Heb ze vandaag gemaakt op de gas bbq. Waren erg lekker. Heerlijke snack voor bij de borrel.
Goed om te horen!
Hoi, Misschien een flauwe vraag, maar wel een oprechte vraag. Moeten ze nu 12, of 15 minuten? Lijkt me wel erg lekker 🙂
Groet,
Erik
Goed dat je het zegt. Uiteindelijk is het 12 tot 15 minuten, maar in mijn recept ga ik uit van 12 minuten. Zal het even aanpassen 🙂
Top! en graag gedaan zie een hoop lekkere recepten om uit te proberen 🙂 deze is daar 1 van 😛
Groet,
Erik
Kan dit ook in de oven?
Ja dat kan. Eventueel aan het einde even over de grill. In de koekenpan of grillpan kan ook.
Vraag,
“als je bbq op temperatuur is”
Over hoe heet hebben we het dan?
Dat staat in de eerste zin van de beschrijving 😉 ‘Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden.’
Rond de 180C.
Kunnen ze ook onder de grill? Ze zien er zo lekker uit maar en is geen weer voor BBQ
Het is altijd weer voor BBQ 😉 Maar het kan ook in de oven, maar dan niet onder de grill. Heteluchtoven op 200 en dan dezelfde bereiding aanhouden zou moeten werken. Eventueel aan het einde even onder de grill.
Hoe zorg je ervoor dat de kaas er niet aan de uiteindes uitstroomt als lava?
Door een minder snel smeltende kaas te nemen, oude kaas bijvoorbeeld. Daarnaast er voor zorgen dat de kaas niet in het begin al tot de uiteinden van het brood komt. Een beetje kaas zal er altijd uitlopen.
Om te voorkomen dat de kaas er niet uit loop doe ik verticaal ook nog een reep bacon
Ik vond dat zelf iets te veel spek worden, maar het kan zeker 🙂
Kun je ze ook koud eten of moet het echt warm gegeten worden?
Niets moet, maar warm zijn ze wel het lekkerst!