Cajun Fries van de BBQ

Cajun Fries met Limoen Mayo

Als je een burger maakt of een mooi stuk vlees grilt, dan mogen frietjes eigenlijk niet ontbreken. Die kun je natuurlijk in de oven, airfryer of frituurpan bereiden, maar als je een rotisserie voor de BBQ hebt, kun je de frietjes ook op de BBQ bereiden! Je hebt er alleen een grillmand voor nodig, die je op het spit kunt schuiven. Daarna ben je klaar om de heerlijkste frietjes te bakken op de BBQ. Deze Cajun Fries bijvoorbeeld, die je serveert met een lekkere limoen mayonaise!

Frietjes van de BBQ? Ga voor deze Cajun Fries!
Frietjes van de BBQ? Ga voor deze Cajun Fries!

Bijgerecht

4 personen

35 minuten

Ingrediënten

– 750 gram Aviko Supercrunch Ovenfriet
– 2 eetlepels Zonnebloemolie
– 2 eetlepels Cajunkruiden
– 1 Limoen
– 4 eetlepels Mayonaise
– 1 eetlepel Gedroogde Peterselie
– 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Braadspit/Rotisserie
– Mand voor Spit/Rotisserie
– Rasp

Bereiding

Maak de BBQ gereed om gebruik te maken van het spit en steek hem vervolgens aan. Ga hierbij voor indirecte hitte onder het spit en een temperatuur van 230 graden.

Doe ondertussen de frietjes in een ruime mengkom en voeg de zonnebloemolie toe. Schep de frietjes nu om, zodat alle frietjes in aanraking komen met wat olie. Strooi er vervolgens de cajun kruiden overheen en schep nog eens om, zodat de frietjes rondom worden voorzien van de kruiden.

Is de BBQ op temperatuur? Vul de mand voor de rotisserie dan met de frietjes en schuif deze op het spit. Zet het spit aan en sluit de BBQ met de deksel. Bak de frietjes nu 15 minuten.

Pak er ondertussen een sauskommetje bij en doe hier mayonaise in. Voeg hier het rasp en de sap van de limoen aan toe, gevolgd door de peterselie. Meng de ingrediënten tot een saus en breng deze verder op smaak met wat versgemalen zwarte peper.

Verplaats na 15 minuten bakken de brandende kolen zodat deze onder het spit komen te liggen en het spit en de mand met frietjes direct wordt verhit. Bak de frietjes op deze manier nog 5 tot 10 minuten. Let er hierbij op dat de frietjes niet verbranden.

Haal, wanneer de frietjes klaar zijn, de mand van het spit en leeg deze op een groot bord of plank. Serveer de cajun fries met de limoen mayonaise. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *