Heerlijke Hotdog Croissants

Hotdog Croissants

Dat je op de BBQ de meest uiteenlopende gerechten kunt bereiden, dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Wat ik zelf ook erg leuk vind om te doen, is bepaalde gerechten combineren, tot een nieuw gerecht. Zoals deze Hotdog Croissants, die logischerwijs een kruising tussen een hotdog en een croissant zijn. Je bereidt ze op de pizzasteen en ze zijn ook nog eens snel klaar. Dat is wat mij betreft de ideale lunch van de BBQ en zeker het proberen waard!

Hot Dog Croissants
Hotdog Croissants

Lunch/Snack

3-6 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 6 Hotdogs
– 1 blikje Croissantdeeg
– 3 eetlepels Amerikaanse Mosterd
– 30 gram Geraspte Cheddar
– 2 eetlepels BBQ Rub
– 1 Ei
– Ketchup

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Pizzasteen
– Bastingkwast
– Bakpapier

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Leg de pizzasteen nog niet op de BBQ, maar doe dit 5 minuten voor je de hotdog croissants gaat bakken. Knip van het bakpapier een stuk dat ongeveer even groot is als je pizzasteen en leg dit op een serveerplank of pizzaschep.

Haal het croissantdeeg uit de verpakking en snijd de deegplakken los van elkaar. Maak nu ook alvast de inkeping die je maakt voor je de croissant rolt (zie ook op de verpakking) en verdeel nu de mosterd over het deeg. Strooi een beetje geraspte cheddar over het breedste deel van ieder stuk deeg en leg er vervolgens een hotdog op. Rol nu de croissants om de hotdogs op en leg iedere hotdogs croissant op het bakpapier.

Kluts in een kommetje het ei los en gebruik de bastingkwast om iedere croissant te bestrijken met wat ei. Strooi tot slot over iedere hotdog croissant nog wat BBQ rub.

Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de pizzasteen op de BBQ en laat deze 5 minuten warm worden. Schuif daarna het bakpapier met de croissants op de pizzasteen en sluit de BBQ met de deksel.

Bak de hotdog croissant nu ongeveer 12 minuten. Doe ondertussen wat ketchup in een kommetje, zodat je de hotdog croissants er straks in kunt dippen.

Haal de hotdog croissants van de BBQ als ze goudbruin en gaar zijn en serveer ze direct, samen met de ketchup. Eet smakelijk!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *