De ultieme burger van de BBQ? Voeg wat pulled pork toe!

Pulled Pork Cheeseburgers

Wie mijn Burger Friday collectie kent, weet dat ik een groot liefhebber ben van een goede hamburger van de BBQ. Soms is het dan ook weer een uitdaging om een nieuwe burger te bedenken. Deze stond echter al een tijdje op het lijstje, want wat voeg je toe aan een burger om er een echte BBQ Classic van te maken? Juist, Pulled Pork! Niets lekkerder dan pulled pork bereiden op de BBQ en dan een restje gebruiken als topping op je burger. Afmaken met een beetje BBQ saus en je […]

BBQ Recept voor Cheeseburger Braaibroodjies

Cheeseburger braaibroodjies

Laatst was het Nationale Tostidag en wat kun je dan beter eten dan braaibroodjies? Braaibroodjies, of braaibroodjes, zijn de Afrikaanse versie van de tosti en worden, zoals de naam al doet vermoeden, geroosterd op de braai. Dat betekent niet dat je deze heerlijke cheeseburger braaibroodjies alleen kunt maken als je een braai in de tuin hebt staan, want ook op de BBQ kun je ze bereiden. Hoe? Dat lees je hieronder in mijn recept!

BBQ Recept voor Cajun Kip Burgers

Cajun Kip Burgers

Vaak maken we hamburgers van gehakt en vooral burgers van rundvlees zijn populair. Daarna volgen ook wel burgers van varkensgehakt en kipgehakt. Je kunt echter ook burgers maken zonder gehakt te gebruiken. Bijvoorbeeld door een kipfilet te grillen en te gebruiken als burger. Dat deed ik ook in dit recept voor cajun kip burgers. Een heerlijke burger, die ook nog eens gezien mag worden!

Recept: de ultieme dubbele cheeseburger

Ultieme Double Cheeseburgers

Laatst deelde ik een recept voor bacon jam en daarbij zei ik dat het heerlijk is op een goede burger. Dus dan mag een heerlijke burger, met daarop bacon jam, natuurlijk niet ontbreken. Het is gelijk een toppertje geworden, want ik ben voor een dubbele cheeseburger gegaan, met cheddar en Old Amsterdam. Vul dit aan met een goed broodje, wat lekker toppings (waaronder dus de bacon jam) en je hebt de perfecte burger. Het kan wel zijn dat je voor deze burgers eerst je kaken moet ontwrichten, want het is […]

Bacon jam van de BBQ

Bacon Jam

Bacon Jam. Het is wat de naam doet vermoeden: smeerbare bacon. En die bacon jam is echt lekker! Ik had het al eerder eens gekocht in een potje, maar was op YouTube ook een recept tegen gekomen om het zelf te maken. En omdat dat er helemaal niet moeilijk uit zag, wilde ik dat natuurlijk ook proberen. Het resultaat is een eenvoudige, maar zeer verslavende bacon jam. Ik gebruik het op burgers, tussen een tosti of op een sandwich. En geloof me, als je dit proeft wil je het eigenlijk […]

Christmas Burgers

Christmas Burgers

Als we met Kerst het gourmetstel of de steengrill niet aanzetten, maar voor een driegangen kerstdiner gaan, denken we al gauw aan luxe gerechten en grote stukken vlees. Maar waarom zou je Kerstmis eigenlijk niet met een goede burger kunnen vieren? Met deze Christmas Burgers speel je in ieder geval op het thema in, dus wat mij betreft gaan we er voor!

Juicy Lucy BBQ Recept

Juicy Lucy

De Juicy Lucy, of Jucy Lucy zoals ie ook wel genoemd wordt, is een heerlijke burger, die gevuld wordt met kaas. Op het oog ziet deze burger er dan ook niet heel bijzonder uit, maar bij iedere hap die je neemt, heb je ook die heerlijke gesmolten cheddar. De Juicy Lucy komt oorspronkelijk uit Minneapolis, maar wie hem bedacht heeft daar is wat onenigheid over. Maakt ook verder niet uit. Feit is dat deze heerlijke burger bij jou op je to-do lijstje moet komen te staan. En snel ook!

Burgers van de BBQ

Master Burgers

Dit recept is voor één van mijn favoriete hamburgers van de BBQ. Het aantal toppings op deze Master Burger is niet veel, maar als alle smaken samen kom, dan is het genieten! Voor mijn hamburgers gebruik ik het liefst brioche hamburger broodjes, die ik vaak zelf bak volgens dit recept. Daarnaast draai ik het liefst mijn eigen gehakt, zodat het nog lekker grof is en je echt structuur krijgt in je burger. Heb je zelf geen gehaktmolen? Vraag je slager dan of hij gehakt grof wil draaien voor je. Op […]

MOINK Burgers

MOINK Burgers

MOINK Balls zijn inmiddels een echte BBQ Klassieker die je als BBQ fanaat toch wel geprobeerd moet hebben. De combinatie van heerlijke gehaktballetjes, gerookt ontbijtspek en BBQ saus doet het altijd goed. Dit keer turnde ik deze zo populaire balletjes echter om in een burger variant: de MOINK Burger. Geserveerd op een lekker hamburger broodje, belegd met coleslaw. Dit wil je proeven!  

Ćevapčići Burgers

Afgelopen juni was ik op vakantie in Kroatië en daar stond op iedere menukaart in ieder geval Ćevapčići; gekruide gehaktworstjes, die vaak worden geserveerd met ajvar. Ajvar is dan weer een soort dikke saus op basis van geroosterde paprika en aubergine. Het is een echt balkanrecept, want ieder land heeft zo zijn eigen versie en overal heten deze worstjes net weer wat anders. Mij leek het ook wel leuk om met dit gerecht aan de slag te gaan en turnde ze om in burgers. En die smaakten meer dan prima!

Kip Kerrie Burgers

Deed ik vorig jaar een lange tijd aan Burger Friday, heb ik dit jaar nog niet enorm veel nieuwe hamburger recepten geschreven. Daar moest met het online komen van deze Kip Kerrie Burgers maar weer eens verandering in komen, want ik blijf toch wel fan van een goede burger! Deze burgers bedacht ik toen ik één van de nieuwe smaken Dollie Sauce proefde: Pepper Curry. Die zit logischerwijs dan ook verwerkt in dit recept. En nee, ik krijg geen geld omdat ik deze saus heb gebruikt 😉

Halloumi Burgers

Een tijdje terug schafte ik Fire Food aan, het nieuwe BBQ boek van DJ BBQ. DJ BBQ ken je wellicht van de dingen die hij met Jamie Oliver heeft gedaan en nog steeds doet zo nu en dan. Ik volg hem al een hele tijd op social media en was dan ook erg benieuwd naar zijn boek. Tijdens het doorbladeren van het boek viel mijn oog gelijk op deze halloumi burgers. Deze vegetarische burgers moest ik dan ook proberen! En ze vielen in de smaak! Zet deze dus maar op […]