Een goede burger draait om een goed broodje, goed vlees en de juiste toppings. Eerder deelde ik al eens recepten voor bacon jam en rode uien marmelade, allebei heerlijke toppings voor op een burger. Ook dit recept is er weer één die je een keer moet proberen op een burger, want deze tomaten relish is waanzinnig lekker! Bij mij gaat de BBQ niet aan voor dit recept, maar dat kan natuurlijk wel. Zorg er dan wel voor dat je de temperatuur laag weet te houden. Ik maak deze tomaten relish op het laagste pitje van het fornuis en steek later de BBQ aan om de burgers te grillen!


Overig
4-6 personen
30 minuten
Ingrediënten
– 400 gram Cherrytomaten
– 1 Rode Ui
– 1 Rode Peper
– 1 teentje Knoflook
– 6 eetlepels Rode Wijnazijn
– 2 eetlepels Donkere Basterdsuiker
– 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
– 2 theelepels Gemalen Komijn
– Keukenzout
– Versgemalen Peper
– 1 eetlepel Olijfolie
Overige Benodigdheden
– Steelpan
Bereiding
Zet de steelpan op laag vuur en laat even warm worden, voeg de olijfolie toe en snipper ondertussen de rode ui, de rode peper en de teen knoflook.
Is de olie warm? Doe de gesnipperde ui, peper en knoflook dan in de pan en bak dit 2 minuutjes. Voeg vervolgens het paprikapoeder en de komijn toe en bak een minuutje mee. Halveer ondertussen alle cherrytomaatjes en voeg ze toe.
Voeg nu ook de rode wijnazijn en basterdsuiker toe en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het in een minuut of 20 inkoken, tot er een dikke jam achtige textuur ontstaat.
Haal de pan nu van het vuur en breng de tomaten relish op smaak met het zout en versgemalen zwarte peper. Laat de relish nu volledig afkoelen en schep hem daarna over in een afsluitbaar potje. Of rechtstreeks op een lekkere burger natuurlijk! Eet smakelijk!


De relish is echt goed gelukt. Ik had t nodig bij een gerecht. Echter nergens te koop , daarom zelf gemaakt met dit recept.
Maar ff een vraag: hoe lang kan ik de relish goed houden?
Goed om te horen dat de relish bevalt! Ik ben niet zo thuis in de houdbaarheid van dit soort recepten, maar een week of 2 zou toch wel moeten kunnen denk.
Relish vandaag gemaakt. Het is leuk werk en smaakt fantastisch
Goed om te horen Bob!