tomaten relish uitgelicht

Tomaten Relish

Een goede burger draait om een goed broodje, goed vlees en de juiste toppings. Eerder deelde ik al eens recepten voor bacon jam en rode uien marmelade, allebei heerlijke toppings voor op een burger. Ook dit recept is er weer één die je een keer moet proberen op een burger, want deze tomaten relish is waanzinnig lekker! Bij mij gaat de BBQ niet aan voor dit recept, maar dat kan natuurlijk wel. Zorg er dan wel voor dat je de temperatuur laag weet te houden. Ik maak deze tomaten relish op het laagste pitje van het fornuis en steek later de BBQ aan om de burgers te grillen!

Tomaten Relish voor op een burger
Tomaten Relish voor op een burger

Overig

4-6 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 400 gram Cherrytomaten
– 1 Rode Ui
– 1 Rode Peper
– 1 teentje Knoflook
– 6 eetlepels Rode Wijnazijn
– 2 eetlepels Donkere Basterdsuiker
– 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
– 2 theelepels Gemalen Komijn
– Keukenzout
– Versgemalen Peper
– 1 eetlepel Olijfolie

Overige Benodigdheden

– Steelpan

Bereiding

Zet de steelpan op laag vuur en laat even warm worden, voeg de olijfolie toe en snipper ondertussen de rode ui, de rode peper en de teen knoflook.

Is de olie warm? Doe de gesnipperde ui, peper en knoflook dan in de pan en bak dit 2 minuutjes. Voeg vervolgens het paprikapoeder en de komijn toe en bak een minuutje mee. Halveer ondertussen alle cherrytomaatjes en voeg ze toe.

Voeg nu ook de rode wijnazijn en basterdsuiker toe en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het in een minuut of 20 inkoken, tot er een dikke jam achtige textuur ontstaat.

Haal de pan nu van het vuur en breng de tomaten relish op smaak met het zout en versgemalen zwarte peper. Laat de relish nu volledig afkoelen en schep hem daarna over in een afsluitbaar potje. Of rechtstreeks op een lekkere burger natuurlijk! Eet smakelijk!

Tomaten Relish voor op een burger
Tomaten Relish voor op een burger

4 reacties

  1. De relish is echt goed gelukt. Ik had t nodig bij een gerecht. Echter nergens te koop , daarom zelf gemaakt met dit recept.

    Maar ff een vraag: hoe lang kan ik de relish goed houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *