MOINK Burgers

MOINK Burgers

MOINK Balls zijn inmiddels een echte BBQ Klassieker die je als BBQ fanaat toch wel geprobeerd moet hebben. De combinatie van heerlijke gehaktballetjes, gerookt ontbijtspek en BBQ saus doet het altijd goed. Dit keer turnde ik deze zo populaire balletjes echter om in een burger variant: de MOINK Burger. Geserveerd op een lekker hamburger broodje, belegd met coleslaw. Dit wil je proeven!  

cevapcici burgers uitgelicht

Ćevapčići Burgers

Afgelopen juni was ik op vakantie in Kroatië en daar stond op iedere menukaart in ieder geval Ćevapčići; gekruide gehaktworstjes, die vaak worden geserveerd met ajvar. Ajvar is dan weer een soort dikke saus op basis van geroosterde paprika en aubergine. Het is een echt balkanrecept, want ieder land heeft zo zijn eigen versie en overal heten deze worstjes net weer wat anders. Mij leek het ook wel leuk om met dit gerecht aan de slag te gaan en turnde ze om in burgers. En die smaakten meer dan prima!

kip kerrie burgers uitgelicht

Kip Kerrie Burgers

Deed ik vorig jaar een lange tijd aan Burger Friday, heb ik dit jaar nog niet enorm veel nieuwe hamburger recepten geschreven. Daar moest met het online komen van deze Kip Kerrie Burgers maar weer eens verandering in komen, want ik blijf toch wel fan van een goede burger! Deze burgers bedacht ik toen ik één van de nieuwe smaken Dollie Sauce proefde: Pepper Curry. Die zit logischerwijs dan ook verwerkt in dit recept. En nee, ik krijg geen geld omdat ik deze saus heb gebruikt 😉

halloumi burgers uitgelicht

Halloumi Burgers

Een tijdje terug schafte ik Fire Food aan, het nieuwe BBQ boek van DJ BBQ. DJ BBQ ken je wellicht van de dingen die hij met Jamie Oliver heeft gedaan en nog steeds doet zo nu en dan. Ik volg hem al een hele tijd op social media en was dan ook erg benieuwd naar zijn boek. Tijdens het doorbladeren van het boek viel mijn oog gelijk op deze halloumi burgers. Deze vegetarische burgers moest ik dan ook proberen! En ze vielen in de smaak! Zet deze dus maar op […]

gruyere burgers met zuurkool uitgelicht

Gruyère Burgers met Zuurkool

Hoewel mijn Burger Friday collectie aantoont dat ik een echte burger verslaafde ben, heb ik de laatste tijd toch weinig nieuwe hamburger recepten met je gedeeld. De laatste dateert alweer van begin dit jaar en dat is natuurlijk veel te lang geleden! Vandaag een burger die ik een tijdje geleden al maakte, maar waarvan ik het recept steeds vergat uit te werken. De burgers, afgetopt met Gruyère en zuurkool is verrassend en smaakt heerlijk. Het is wellicht geen recept voor de warme zomeravonden, maar ‘gelukkig’ hebben we in Nederland ook […]

Barbecue Recept: Burger Salsa

Burger Salsa

Het klinkt misschien een beetje gek, maar in dit recept wordt er geen gebruik gemaakt van de BBQ. Wat? Ja je leest het goed. In dit recept gaan we namelijk een heerlijke topping maken voor je burgers, die vanzelfsprekend wel weer van de BBQ komen! Toen we vorig jaar een reis door de Verenigde Staten maakten kwamen we een sweet relish tegen van Heinz. Meegenomen natuurlijk, want een goede burger kan niet zonder een zoetzure topping! De fles was binnen no-time leeg en toen liep ik bij Oil & Vinegar […]

raclette burgers uitgelicht nieuw

Raclette Burgers

Een goede hamburger kan niet zonder kaas. En dan het liefst kaas die lekker smelt. Ik ben er fan van. Net als dat ik fan ben van raclette. Heerlijk man, die gesmolten kaas. In dit recept combineerde ik eigenlijk het beste van twee werelden. Een goede burger en heerlijke raclette kaas. Bacon mag op een burger natuurlijk ook niet ontbreken en de overige toppings maken het af! Kortom, een burger die je wilt proberen!

Barbecue Recept: Bourbon Burgers met Geitenkaas

Bourbon Burgers met Geitenkaas

Als je mijn website al een beetje kent, weet je dat ik een liefhebber ben van hamburgers. Check mijn Burger Friday Collectie bijvoorbeeld maar eens! Vandaag ook weer een hamburger en deze keer een burger met, in whisky, gekarameliseerde uien, bacon en geitenkaas. Een heerlijke burger, waar je het weekend heerlijk mee kunt inluiden!

ultimate bbq burger uitgelicht

The Ultimate BBQ Burger

Een burger van de BBQ. Het blijft toch één van mijn favorieten. Het is het ultieme weekend eten, over het algemeen zijn burgers snel klaar en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik heb inmiddels een flinke collectie hamburgerrecepten, maar mensen willen altijd weten wat nou eigenlijk mijn favoriete burger is. Daarom dit recept voor ‘The Ultimate BBQ Burger’. Dit is een burger die je mij altijd kunt voorschotelen. Voor de burger salsa ben ik nog bezig met een eigen recept, maar voor de rest is dit hem. Laat je […]

drunken onion burger uitgelicht

Drunken Onion Burgers

Ook vandaag starten we het weekend weer met een heerlijk hamburger recept! Deze Burger Friday een mooi recept voor een ietwat over-the-top burger. De naam en de foto zeggen eigenlijk al genoeg: Deze wil je proberen. Maar pas op, want zelfs ik als ervaren burger eter kreeg deze niet weg zonder te knoeien. Zeker niet als je zorgt dat je eigeel niet stolt. Heerlijk!

mexicaanse bonenburgers uitgelicht

Mexicaanse Bonen Burgers

Een speciale editie van de Burger Friday vandaag, want deze keer maak het recept voor de vegetarische BBQ’er onder ons. Ik maakte deze Mexicaanse bonen burgers, waarbij de hamburgers zijn gemaakt van zwarte bonen en maïs. Maak dit af met guacamole en een tomatensalsa en je hebt een heerlijke Mexicaanse burger, die zelfs de liefhebbers van vlees zullen waarderen!

asian pork burgers uitgelicht

Asian Pork Burgers

Ook deze Burger Friday natuurlijk weer een heerlijke burger! Waar we met hamburgers vaak aan rundergehakt denken en soms aan kipgehakt, denken we eigenlijk te weinig aan het varken. En dat terwijl je er heerlijke hamburgers mee kunt maken. Ik maakte varkensburgers van het Livar Kloostervarken en gaf ze een Aziatisch tintje. Het resultaat? Een heerlijke burger, met zowel pit als een frisse smaak. En door de glaze die de burger krijgt, sowieso een plaatje. Dit wil je toch proberen?